Ovih dana,citam u novinama,izjave "pravovernog" Vulina (ne znam mu ime).Boze,kako
se on zaklinje na vernost,do groba,cini mi se.Neverovatno je,da takvi ljudi,postoje,a jos
neverovatnije je,da takvi ljudi,ucestvuju u kreiranju politike,jedne zemlje.Taj isti
Vulin,sa dugom kosom i mindjusama,bio je DESNA ruka,dugarice Mire Markovic,
predsednice JUL-a.Dakle,krajnja levica,staljinistickog tipa.
Kada je ta opcija (tzv.komunizan)otpala,on se mrtav ladan,prikljucuje Vladi,koju
osniva najveca stranka SNP.Ne bi to,bilo ni toliko cudno,da tu stranku,nije osnovao
G.Nikolic,koji i dalje,ima zvanje:Cetnickog vojvode.To zvanje,moze samo da mu sluzi
na cast(kamo srece,da ga ja imam). Ali,ono sto je u celoj stvari neobicno.Kako covek,
koji je bio drugi covek,u partiji krajnje levice,danas je "pravoveran",u stranci desnice.
Eto,zasto sam u naslovu,stavio ono,o menjanju kosulje kod zmija.Kako vidimo,
zoologija se stalno obogacuje,novim slucajevima.Ne samo zmije,i kod pojedinih
ljudi,postoji ta pojava,da ne samo promene kosulju,nego promene i boju kosulje.
To se kako su nas u skoli ucili,zove MIMIKRIJA..Ko to praktikuje,uvek mu se
posreci.Ali,sta da radimo mi,koji stalno
se on zaklinje na vernost,do groba,cini mi se.Neverovatno je,da takvi ljudi,postoje,a jos
neverovatnije je,da takvi ljudi,ucestvuju u kreiranju politike,jedne zemlje.Taj isti
Vulin,sa dugom kosom i mindjusama,bio je DESNA ruka,dugarice Mire Markovic,
predsednice JUL-a.Dakle,krajnja levica,staljinistickog tipa.
Kada je ta opcija (tzv.komunizan)otpala,on se mrtav ladan,prikljucuje Vladi,koju
osniva najveca stranka SNP.Ne bi to,bilo ni toliko cudno,da tu stranku,nije osnovao
G.Nikolic,koji i dalje,ima zvanje:Cetnickog vojvode.To zvanje,moze samo da mu sluzi
na cast(kamo srece,da ga ja imam). Ali,ono sto je u celoj stvari neobicno.Kako covek,
koji je bio drugi covek,u partiji krajnje levice,danas je "pravoveran",u stranci desnice.
Eto,zasto sam u naslovu,stavio ono,o menjanju kosulje kod zmija.Kako vidimo,
zoologija se stalno obogacuje,novim slucajevima.Ne samo zmije,i kod pojedinih
ljudi,postoji ta pojava,da ne samo promene kosulju,nego promene i boju kosulje.
To se kako su nas u skoli ucili,zove MIMIKRIJA..Ko to praktikuje,uvek mu se
posreci.Ali,sta da radimo mi,koji stalno