Kao sto sam i obecao, da napisem, i da zahvalim svima koji su odgovarali na temi jos jednom. Ceo fijasko, mozemo reci svih, sto je krace moguce. Iako je post i ovako predugacak.
Na slavni 31. decembar, dogovor je bio da se nadjemo na rucku 14h. Kao odgovoran covek, i posle svega sto je pre bilo, hteo sam da se napokon i neke stvari postave na svoje i prihvatio poziv. Tacno u 14h sam ispred dogovorenog mesta, ali njih nema. Na poziv nalazimo se nedaleko od tog mesta gde mi se saopstava da su oni vec rucali pre nekih 45 minuta tu, a da sada mozemo u neki bar na pice. Mislim se, "prijatelji", ako ste ovako poceli, ovo obecava. U baru, ostalo se duze, par puta se naglasava da treba zvati konobara, medjutim niko se ne hvata poduhvata da plati. Iznerviran, odlazim i placam racun, dok "prijatelji" kao fol negoduju, a "gosce" cak ni hvala ne umeju da kazu. Nema veze, veceras ste moji, ja ovde ucim lekciju veliku, nema tih para koje cu dati samo da vas iscitam sve kao knjigu. Na svaki predlog kako da se boravak njihovih gosci ucini zanimljivijim, predlaganje puta u obliznje istorijske atrakcije van BG, na sta goscama sijaju oci i cekaju samo odobrenje bilo kakvo od strane para koji ih je doveo, par reaguje tako sto odbacuje te ideje jer ce biti toboz "preumorni" od svega, a jasno je svima postalo da se radi samo o novcu i ni o cemu drugom. Nema veze, idemo dalje. Inastagram da ne pricam, puca, gori! Odejdnom, par dolazi na ideju da se pozovu dva njihova rodjaka da dodju samo da se "vide" na kratko. Ne poznajem momke, deluju fino, ali imaju i razlog. Dobili su vrlo vredne poklone, obojica, zna se koje, i zna se sta se to donosi preko bare. Devojka "prijateljica" im objasnjava kako su oni hteli zapravo jedno drugo mesto za docek, ali da su ipak rezervisali to gde cemo ici, iako je istina da su birali oboje to mesto ONI izmedju 20 drugih predlooga, i da sam ja taj koji je to sve zapravo na njihovu zelju, regulisao. Momci u delirijumu, hoce da caste sve nas, naravno, par prihvata i odlaze, mi ostali, ne. Pricamo medjusobno, ja i gosce, primecujem da su potpuno nezainteresovane za bilo kakvo dublje upoznavanje ili sustinsku pricu. Cak i ona koja mi se dopadala bas mi se u tom momentu cini isuvise mutava, ili bolje receno, nezainteresovana za bilo sta. Pricamo o poslu, razlikama na istom, kao da smo na pesackom prelazu a ne neki ljudi koji treba da se upoznaju i proslave novu godinu zajedno.
Sada dolazi vrhunac price. Naprasno se trazi da se na mesto koje je rezervisano za docek dodje kasnije, da ne bude "smor". Dolazi se kasnije i , decko je odusevljen, a devojka "prijateljica" je toliko razocarana da ne zeli ni vodu da popije vec samo da ode i nagovara ove dve gosce za istu odluku, iako su obe bile na 50:50. Decko je vec razocaran, i tu krece odmotavanje. Prosto, mesto nije dovoljno cool za instagram! Ne moze da se prikaze rijaliti takav kakav se odrzavao pre. Odlazi se na jedno mesto koje su oni pre samo par sati od "miloste" zvali "seljana" i smejali se svakom ko bi tu isao, jer rezervacija ne treba, i tu se puca insta-minsta-wiktok-tik-tok i sta vec sve postoji. Dolazi ponoc, one snimaju telefonom sve. Niko nikom ne cestita dobrih 10 minuta. Ja prilazim i cestitam svima, zahvaljuju se, takodje. Radi reda.
"Prijateljica" vec uveliko pod gasom, govori da je uspela da "spasi proslavu" nove godine a ja ih samo gledam. Decko u ozbiljnoj krizi. Srusio mu se svaki san, i prekobarski i srpski. Jedva ceka da se sve zavrsi. Zali mi se da mu je prvo mesto bilo super ali da "sve one" zele drugacije. Tog dana je i on izostavljen sa socijalnih mreza, mraci, nije cool i chill. Postala je to prava zurka devojaka. Predvodnica je moja "prijateljica", a ove dve slusaju i gledaju samo u nju sta ce reci. Nizu se cestitke na izgledu, provodu, atmosferi, svemu, od prekobarskih prijatelja kojima je sada hladno, koliko sam razumeo, i koji pate sto nisu tu. Ozbiljan boost energije i samopouzdanja za devojke. "Prijateljica" namiguje "seljacima" i ohrabruje ih da startuju njene gosce. One se smeskaju, masu, ali "seljaci" se ne usudjuju. Kratko to traje. Slikamo ih. Odmah saljemo. Ma sve kul. Samo da vidim dokle ce se ici. Vec je uveliko 2 proslo, ima se energije, ni same ne znaju gde udaraju, ali da spavaju nece. Negde oko tri, mnogo im se spava, bukvalno su premorene. Ma znate taj osecaj, sigurno. Decko brat mi se jada kako je sve to bezveze i psuje socijalne mreze, i slaze se sa mojim pasivno agresivnim komentarima za celo vece. Ipak je to moj "prijatelj- brat", je li tako? Mora biti tako. Prica da je on budala. A mogu li biti dve?

Moja "prijateljica-sestra", inace nekada i jos veca prijateljica od prijatelja brata, u svom elementu. Ona je dosla ovde da svakom dokaze nesto. Rodjacima da je siroke ruke, prijateljima tamo da se provodi i da moze da se provodi kako oni ne mogu, a meni, iz prikazanog, bez reci, vec delom da dokaze da sam ispao teska budaletina i izmanipulisan od strane jedne pokondirene tikve, ili dve, ili jedne uz pomoc coveka bez kicme.
Iz svega mi je sada i jasno odakle im neki zivotni problemi kao i finansijski, i kako sam tek mogao ispasti budala da sam im za vreme lockdown-a poslao neki novac koji im je bio potreban, ali su se u zadnjem momentu snasli tamo da ne saljem, ili je to bio samo test imam li ga, i da li bih poslao.
A ceka nas i fina detoks kafica verovatno sutra, kada se svi "oporave", na kojoj ce dobiti takvu cestitku, pardon, cistku, da ce je pamtiti do kraja zivota. Tako da, moji forumaki drugari, oprostite na duzem postu, i pazljivo birajte prijatelje, a one koje imate, dobro procenjujte. Ljudi se menjaju, dijamentalno. Ja samom sebi ne verujem kako sam godinama bio manipulisan a verovao sam i bio spreman za te ljude ruku u vatru da stavim. Ocigledno nesto ljudima kvrcne u glavi, i to onima kojima najvise verujete. Meni ge trebati ozbiljna psihosupstanca da se pomirim sa dobrim starim vremenima i novim emocionalno-finansijskim vampirima. I to bi se sve i zaboravilo lakse da nije secanje na jedan docek nove godine.