Da li postujete odredjene drustvene norme?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja nisam drustvena osoba , ne volim ni kad sam u manjoj grupi ljudi a kamoli na svadbi , sahrani , slavi , zurci i ostalim obicajima. U zadnje vreme pocinje ozbiljno da me nervira to sto ne postoji nikakvo razumevanje u drustvu za nas koje te stvari ne zanimaju , na svadbu moras da dodjes ili ce neko da se naljuti , isto i za sahrane , slave i sve ostalo sto se obelezava ( a za sta mene apsolutno zabole da ne kazem sta ) , ima li neko ovde ko ima isti problem ili sam samo ja prsao ? :D
Ne mora se nista
pravi prijatelji se ne naljute

Ja nisam drustvena osoba , ne volim ni kad sam u manjoj grupi ljudi a kamoli na svadbi , sahrani , slavi , zurci i ostalim obicajima. U zadnje vreme pocinje ozbiljno da me nervira to sto ne postoji nikakvo razumevanje u drustvu za nas koje te stvari ne zanimaju , na svadbu moras da dodjes ili ce neko da se naljuti , isto i za sahrane , slave i sve ostalo sto se obelezava ( a za sta mene apsolutno zabole da ne kazem sta ) , ima li neko ovde ko ima isti problem ili sam samo ja prsao ? :D
Drustvena sam osoba ali i meni je muka od tih "redova", idem u zadnje vreme samo tamo gde svim srcem osecam ili misim da treba da odem, a to je malo toga.

Poštujem da.
Nekad mi se baš i ne ide na neku svadbu jer dešavalo mi se da mladence uopšte i ne poznajem ali ima to neko porodično krvno srodstvo pa idem jer takav je red. Što se tiče bliskih mi osoba, bilo da je svadba, babine, punoljetstvo to me baš obraduje.
Sad naravno nekad muzika mi ne legne, bude atmosfera ispod očekivane ili ja nisam u elementu pa se sva smorim a opet na nekim drugim gdje nisam očekivala se prosto iznenadim koliko ispadne odlično.
Idem i na sahrane...srećom nije ih dugo bilo.

Ne razumem. Jesam introvertna i ne uživam u gužvama, ali znajući da neko ko mi je drag računa na to da budem tamo, uvek jesam. Radi reda se ne pojavljujem nigde, ali ako je u pitanju meni neko blizak... moram istrpeti sebe koja to ne voli i biti deo, moram staviti do znanja da mi je stalo.
To je problem , sto ne razumes , ja razumem svakoga , samo ne podnosim one koji ne razumeju mene ( iako ja razumem njih i ne trazim nista od njih ).
Jos gore od nerazumevanja je kad neko ocekuje da se radujes na svadbi , ne samo da treba da se pojavis , nego je uvreda ako ti se na faci uopste vidi da ne volis petnaestocasovne beznacajne zurke.

To je problem , sto ne razumes , ja razumem svakoga , samo ne podnosim one koji ne razumeju mene ( iako ja razumem njih i ne trazim nista od njih ).
Jos gore od nerazumevanja je kad neko ocekuje da se radujes na svadbi , ne samo da treba da se pojavis , nego je uvreda ako ti se na faci uopste vidi da ne volis petnaestocasovne beznacajne zurke.
kazi da ti muka, popio si isl...i kreni kuci! i ne traje 15 sati, moze da se skrati na 3 sata..

Pitaj njih.
Svako normalan ne zeli na svojoj svadbi nekog ko ce da siri negativnu energiju.
Gluposti , ima komsinicu koja je skoro rekla kad joj se sin zenio da samo mrtvi imaju izgovor da na dodju ( naravno da nisam otisao kod te bolesne osobe ).
I takva je vecina , izgovor tipa ne volim svadbe ne postoji , moras da imas ozbiljan razlog da ne dodjes , voleo ili ne voleo takve dogadjaje.

Gluposti , ima komsinicu koja je skoro rekla kad joj se sin zenio da samo mrtvi imaju izgovor da na dodju ( naravno da nisam otisao kod te bolesne osobe ).
I takva je vecina , izgovor tipa ne volim svadbe ne postoji , moras da imas ozbiljan razlog da ne dodjes , voleo ili ne voleo takve dogadjaje.
Ako ne zelis ,to je sasvim dovoljan razlog.
Ona je verovatno tako govorila da se ne bi ustrucavao ako nemas za poklon.

Back