KOLEGA IVAN
Poznat
- Poruka
- 8.216
Gledam nedavno Uviđaj na RTS-u i pričaju o pljačkama zlatara i prodavnica i viddeo-nadzoru u istim objektima i kaže 1 policijski inspektor da mnogi razbojnici da ne bi bili otkriveni pokrivaju lice tako što se maskiraju tj. stavljaju čarape na glave. Ali ako objekat ima video-nadzor, reče inspektor "ima tu još nešto" ali nije pričao o detaljima. Po njegovoj priči shvatio sam da policija na osnovu snimka sa video-nadzora može da prepozna pljačkaše i razbojnike čak i kad su maskirani. Pretpostavljam na osnovu njihove građe, visine, boje glasa, načina hoda i slično. A sećam se takođe kad sam pre 10-15 godina gledao neku dokumentarnu emisiju na televiziji i rekli su da su u Australiji otkrili neku tehniku kako da pronađu lopova koji je obio vašu kuću na osnovu otisaka stopala koje je on ostavio za sobom. Jer svi mi osim otisaka prstiju imamo i otisak stopala.
Šta mislite o ovome, da li je tačno to što su rekli u Uviđaju i da li policija na osnovu snimka sa sigurnosne kamere može da prepozna i pronađe čak i maskirane napadače tj. da im u tom slučaju čarapa ništa ne pomaže? Ako je to stvarno tako, to je super i to znači da vlasnici radnji i lokala treba samo da instaliraju dobar video-nadzor u svoje objekte i mogu da budu mirni.
Ako se potrvi ova štura priča inspektora na televiziji, to je onda apal za sve vlasnike radnji da ne štede na video-nadzoru i da ga instaliraju što pre ako to dosad nisu uradili. Ja mislim da bi policija i TV trebalo maksimalno da pričaju o ovome javno jer bi to bilo pravo upozorenje za sve lopove i pljačkaše da odustanu od razbojništva jer ako ne budu uhapšeni na licu mesta, biće uhapšeni kasnije na osnovu snimaka sa video-nadzora!
Šta mislite o ovome, da li je tačno to što su rekli u Uviđaju i da li policija na osnovu snimka sa sigurnosne kamere može da prepozna i pronađe čak i maskirane napadače tj. da im u tom slučaju čarapa ništa ne pomaže? Ako je to stvarno tako, to je super i to znači da vlasnici radnji i lokala treba samo da instaliraju dobar video-nadzor u svoje objekte i mogu da budu mirni.
Ako se potrvi ova štura priča inspektora na televiziji, to je onda apal za sve vlasnike radnji da ne štede na video-nadzoru i da ga instaliraju što pre ako to dosad nisu uradili. Ja mislim da bi policija i TV trebalo maksimalno da pričaju o ovome javno jer bi to bilo pravo upozorenje za sve lopove i pljačkaše da odustanu od razbojništva jer ako ne budu uhapšeni na licu mesta, biće uhapšeni kasnije na osnovu snimaka sa video-nadzora!