Da li nositi naocare?

zavisi koja ti je dioptrija...
ako je minus, on raste, pa ako ih ne nosish, vremenom cesh biti sve coraviji...
ja ih nosim od srednje, navikao sam, nisam imao nikakvih problema...
shto pitash, jel te sramota?

Da da,necu da budem streber :D Nije me sramota zabole me uvo sta mi drugi pricaju nego imam osecaj da slabije vidim kad ih skinem nego pre dok ih nisam nosio.To sve traje pola dana,i kad prodje ceo dan da ih ne nosim vid mi je odma ostriji pa i ja mislim da ih ne treba nositi.Meni doktori rekli da je dioptrija desno 0,5 levo 1 u plusu Ali nije to tacno.Ja ne vidim na dalj...A samo levo oko mi je mutno desno je ok.I ocu da upisem vojnu gimnaziju pa me **** dal mogu sa coroskopima!!!!

Da da,necu da budem streber :D Nije me sramota zabole me uvo sta mi drugi pricaju nego imam osecaj da slabije vidim kad ih skinem nego pre dok ih nisam nosio.To sve traje pola dana,i kad prodje ceo dan da ih ne nosim vid mi je odma ostriji pa i ja mislim da ih ne treba nositi.Meni doktori rekli da je dioptrija desno 0,5 levo 1 u plusu Ali nije to tacno.Ja ne vidim na dalj...A samo levo oko mi je mutno desno je ok.I ocu da upisem vojnu gimnaziju pa me **** dal mogu sa coroskopima!!!!

Posto vidim da ti u vezi dioptrije nije bas sve tacno, prvo idi na pregled kod dobrog oftalmologa da ti utvrdi pravu dioptriju.

Minus se ne popravlja, za plus nisam siguran.

Ako imas minus - naocare nosi da ti se ne bi povecavala dioptrija (s vremena na vreme mozes da ih skines da nateras oko malo na rad jer nije dobro nositi ih bukvalno non-stop, ali to je nesto tipa sat-dva dnevno kad odes u prirodu recimo, mada moze i cesce ako ti je manja dioptrija).

A za Vojnu gimnaziju verovatno ima neka granica pa se raspitaj kolika je. Ako si iznad granice dzaba ti sto ne nosis naocare ako ne vidis - neces proci lekarski.

Poslednja izmena:

Ne, nego dok ih ne nosis, nisi svestan koliko ne vidis, pa kad ih stavis - a whole new world :) onda kad ih skines, odjednom si, gle cuda, corav.

Back