Da li nosite krzno?

Da li nosite krzno ?

• Ne

glasova: 7 100,0%
  • Imam nešto sto sam nasledila

glasova: 0 0,0%
  • Da

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    7
Da,...samo što je ključna razlika u tome što životinja uglavnom ubija i instiktivno ili zato što je gladna ( kad nije uglavnom ne ubuja).
Čovek je jedini predator koju u ima svoju vrstu, ne zbog hladi koliko iz materijalne koristi. Znači,...da smo kao vrsta, najgori predatori od svih!
Ma ova je domaća , hrane je , izašla i ukebala goluba samo tako.

Pristupiću ovom pitanju krajnje ozbiljno.
Prvo odgovor: Imam jedan monton koji je lep , praktičan i topao. Nije od krzna divljih životinja.
Imamo brigu o životinjama. Ok. Slažem se, i meni je mučno da ih neko ubija i lovi po tim polarnim delovima zarad mode ili čuva po tim farmama. Ljudi su u praistoriji morali.
Međutim, ako pokrenemo točak , zavrtimo dolazimo do zaključka da i veštačko krzno i sintetika ili bilo koji drugi materijal koji se radi u fabrici možda i u nehumanim uslovima - možda ta fabrika zagađuje okolinu ili šiju deca. Koliko duboko da ulazimo u pitanje svega što obučemo?

Svi volimo mace. Evo pre dva meseca jedna lepa maca rastrgla goluba na moje oči ispred mog prozora. Da se zalediš. Maca je predator.
Ljudi jedu meso.

Nekako sva ta ekološka prosvećenost dolazi u vreme sve veće otuđenosti čoveka i da, ljudi se ubijaju i dalje nemilosrdno u ovom našem svetu, ljudi su postali totalno nezainteresovani jedni za druge pa da mi prvo poradimo po redu - na tome.
U pravu si, ali kao potrošač ti imaš izbor.Ima dovoljno brendova koji ne koriste dječji rad, njihova odjeća je skuplja, ali malo ljudi razmišlja o tome jer odjeća mora biti jeftina da bi bila pristupačno za svakoga!

Back