Мијаци - етничка група у БЈР Македонији

Koji si ti lik,mozes citav zivot da ga tupis o Aleksandru a kad te neko pita o pravim Makedoncima ni reci neces da napises...

Па била је тема о овоме...

Али ајде...

Највећи Мијак на овоме свету је по мени био овај човек..

Ѓорѓија Пулевски
255px-Georgi_Pulevski.jpg

Ѓорѓи Пулевски (1817, Галичаник - 13. фебруара 1893, Софија).
Био је македонски писац кратких радова, лексикограф, историчар и војни лидер .Пулевски је аутор првог штампаног примерка граматике македонског језика.

389px-Trijazicnik.PNG

У својој књизи о историји на Балкану помиње и Србе па ако вас занима...ево вам тог дела..

20090815_103116_%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%B4.bmp

20090815_103144_%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%B41.bmp

Ѓорѓи Пулевски (1817, Галичаник - 13. фебруара 1893, Софија).
Био је македонски писац кратких радова, лексикограф, историчар и војни лидер .Пулевски је аутор првог штампаног примерка граматике македонског језика.
cim on umro tamo gde je, zna se ciji je bio ;)

Извињавам се свим,али колико ја сам сазнао моје порекло води одатле али незнам баш ништа о том народу или племену Мијаци.
Ако је неко пореклом из Галичника,Лазаропоља или Селцета нек ми се јави

Poslednja izmena od moderatora:
Извињавам се свим,али колико ја сам сазнао моје порекло води одатле али незнам баш ништа о том народу или племену Мијаци.
Ако је неко пореклом из Галичника,Лазаропоља или Селцета нек ми се јави ]

Sorry i tebe ali ako tvoje poreklo je odatle onda si Albanac :mrgreen:
Jos jednom sorry .

Брате шта да ти кажем оно као презивам се на ИЋ православне сам вере живим у Србији и желим да попричам са људима који воде порекло из Македоније!
DA ZNAS KOSOVO JE SRBIJA DOVOLJNO SAM JASAN!
Sve je u redu druzhe .
Sorry,Albanija je prepuna slovenskih toponima i bila je naseljena slovenskim plemenima,ti si onda Sloven...
Jos jednom sorry...
Tacno , ima , ali Mjaci su Albanci , imam puno njih u mojoj familiju

Sve je u redu druzhe .

Tacni , ima , ali Mjaci su Albanci , imam puno njih u mojoj familiju ]

Turci su favorizovali arbansenje,a ti pricas o obrnutom procesu-stvarno ne verujem ko bi naterao albanske Mijake da se slaviziraju,pre ce biti da su slavizirani Mijaci pod pritiskom postali Albanci...

a bre ljudi..kakve su ovo gluposti,te Siptari te Srbi

Mijaci su Makedonci...postoje jos neka plemena Makedonska..poput Terbesa i Goranaca koji su primili Islam...ali oni nisu Albanci

Neretko poturceni Makedonci imaju Albanski sufiks na prezimenu,sa I i A ali to je iz drugih razloga,ponajvise jer su bili zrtve napada Albanaca...u zapadnoj Makedoniji,kult Kacaka je bio vrlo vrlo ziv maltene do 1950--tih

A ima i ovaj vic...kad su Srbi dosli sa vojskom dole,onda su oni malo "pritisli" Siptare i mnogi od njih su uzeli IC i SKI

tako da ima mnogo Albanaca koji na ime zvuce kao muslimani ili poturceni Makedonci

To je tamo,do te mere zakukuljeno,da niko zivi nemoze jasno da napravi razliku izmedju

Makedonaca-Bugara-Siptara-Turaka-Grka....to je jedan narod vrlo vrlo izmesane krvi

Како бре Горанци македонско племе, о чему ти причаш? Њихов говор се сматра делом торлачког дијалекта, дакле југоисточне Србије и североисточне Македоније (где су лоцирани практично сви они који се у РМ изјашњавају као Срби).

Како бре Горанци македонско племе, о чему ти причаш? Њихов говор се сматра делом торлачког дијалекта, дакле југоисточне Србије и североисточне Македоније (где су лоцирани практично сви они који се у РМ изјашњавају као Срби).

Mogu bre da se izjasnjavaju i kao marsovci,al su u makedoniji:) tako i goranci...stim sto u to vreme,kad su goranci bili to pleme,makedonska nacija nije ni postojala,vec samo srpska

Back