Da li neko zna čemu uopšte služi komunalna policija?

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
44.083
Nedelja 7 sati ujutro.

Neko je pojačao TV da odzvanja celo dvorište sa oko 50 i nešto stanova.

Prvi poziv komunalnoj policiji - Kućni red kaže od 7 sati može da radi šta hoće-

Drugi poziv komunalnoj policiji - Za povišene decibele nadleža Ekološka inspekcija

Treći poziv - ako se ne zna tačan broj stana komunalna policija ne radi istražne radnje

Da li to ičemu služi? Ko tamo radi i zašto i čemu to sve?

Verujem da kod nas praktično niko ništa ni ne prijavljuje komunalcima, da se nikom ne zameri, nego ćuti i trpi,
a u Pragu ih zovu 100 puta tokom večeri, link.

A, u Štokholmu čim neko baci mačku kroz prozor !
Kad dođe policaj, ustanove da je Srbin.
Ne mačak, već taj što bacio mačka !
Bio pijan.
Ne mačak, već Srbin...
Mačak ne pije, ostavio...

Verujem da kod nas praktično niko ništa ni ne prijavljuje komunalcima, da se nikom ne zameri, nego ćuti i trpi,
a u Pragu ih zovu 100 puta tokom večeri, link.

Iz mog iskustva potpuno je besmisleno i zvati ih, jer oni ni jedan problem ne rešavaju, jedino za šta mislim da postoje - da bi kupovali burek.

To je takva ekipa nesposobnih protuva da su čak gori i od onih koje treba prijaviti.

Komšija koji pojača TV je možda samo senilni starac, a ovi su takve jajare da žali bože para koje primaju.

I uopšte ne razumem ko je i kako zamislio tu komunalnu policiju, realno znam zašto bi ona trebala da postoji i to je potpuno opravdano, ali ova naša nije ni za šta. Ko njih podučava, koja je njihova funkcija, čemu postojanje - sem da jajare nadju neko uhljebljenje.

komunalci sluze vlastima da drndaju narod, to je poenta, treniraj strogocu, da se narod plasi i da glasa za vlast.

inace, taj sukob izmedju komsija postoji samo u beogradu, u malim gradovima mozes da odvrnes muziku i niko ti nece nista reci a kamoli pozvati policiju.

ja sam kao tinejdzer non stop slusao glasnu muziku i to pank i metal sto je za matorce u malim gradovima strasno, ali niko se nikad nije bunio, gomila ljudi je imala rodjendan u mom stanu posto sam ja bio u centru pa su kafici bili blizu, i bez rodjendana pa se napravi neka zurka i pici muzika do 3 sata ujutru. i da, cuje se do prizemlja jer se otvori prozor. ja sam bio na 4 spratu, zgrada je imala 8 spratova. niko nikad nije pozvao pandure niti su mi rekli da stisam muziku. 23 godine sam ziveo u toj zgradi. dakle, glasna muzika milion puta. kad sam poceo da studiram u BGDu, onda sam video razmazene ljude koji namestaju jedni druge a komsije su. strasno. a u blokovima, ljudi i ne znaju svog komsiju. stranci u sopstvenom gradu.

komunalci sluze vlastima da drndaju narod, to je poenta, treniraj strogocu, da se narod plasi i da glasa za vlast.

inace, taj sukob izmedju komsija postoji samo u beogradu, u malim gradovima mozes da odvrnes muziku i niko ti nece nista reci a kamoli pozvati policiju.

ja sam kao tinejdzer non stop slusao glasnu muziku i to pank i metal sto je za matorce u malim gradovima strasno, ali niko se nikad nije bunio, gomila ljudi je imala rodjendan u mom stanu posto sam ja bio u centru pa su kafici bili blizu, i bez rodjendana pa se napravi neka zurka i pici muzika do 3 sata ujutru. i da, cuje se do prizemlja jer se otvori prozor. ja sam bio na 4 spratu, zgrada je imala 8 spratova. niko nikad nije pozvao pandure niti su mi rekli da stisam muziku. 23 godine sam ziveo u toj zgradi. dakle, glasna muzika milion puta. kad sam poceo da studiram u BGDu, onda sam video razmazene ljude koji namestaju jedni druge a komsije su. strasno. a u blokovima, ljudi i ne znaju svog komsiju. stranci u sopstvenom gradu.

Izvini ako ću biti gruba, zar misliš da je sasvim ok da nekome pustiš glasnu muziku, zato što ti to voliš, a on možda ne da želi, već mu je potreban odmor, ili mu je malo dete tek zaspalo, ili je neko teško bolestan pa mu svaka iritacija čula nanosi bol..

Samoživost ljudi a je nekada stvarno začudjujuća , mada bih ja to pre nazvala nekulturom i primitivizmom.

To što si se tako ponašao bio je dokaz da je svako poneo deo svoje samoživosti i da je to bilo tolerisano, po principu neću da se zameram, mada ljudi često ni ne znaju kako da se nose sa nečijim bezobrazlukom. Pogotovo ako to bude jedan izolovan slučaj, no ako ti slučajevi postanu učestali verovatno se primenjuju drugi obrazci.

I sad zamisli u velikom gradu da njih samo 10% pojača muziku kako se njiam dopada u isitom momentu na šta bi ličio grad?

Kad već dolaziš u veliki grad, potrudi se i da razumeš zašto je nešto normalan obrazac ponašanja.

• Podržavam
Reactions: N3W
komunalna policija sluzi da kaznjava prodavacice cveca na slaviji i kod novog groblja, da intervenise ako se putnik vozi u gsp a nije platio kartu, da rasteruju ulicne prodavce i svirace po knezu, da ture ruke na doope i setaju gradom kao da su osloodioci, da se istresaju i treniraju strogocu nad postenim narodom, da ne izadju na intervenciju ako neko nocu rusi neke objekte, da primaju plate iz budzeta koji puni posten svet.
malo li je?

Back