Da li muškarac...

žena uze porodiljsko zato što doji ,jel ... znači muško se ipak uključi malko kasnije , al to ne znači da je ona imala neki spec dar ...meni su neke mlade mame rekle da kad se dete rodilo uopšte nisu imale neki osećaj za dete ,da ne kažem nisu osećale ni neku veliku ljubav prema njemu , i bile su onako skroz nevešte u "rukovanju" detetom,naravno ..pitanje jeste sexističko,kao što je ono " može li žena da popravi ne znam šta" ,ali ono što munja govori o spec daru objašnjava da je pitanje ipak logično ,jer eto postoje ljudi koji misle da žene imaju neki spec dar ..može da bude samo " bazični " nedostatak osećajnosti u pitanju od kojeg pate i mnoge žene ..

iz svog iskustva mogu da kazem da sam imala ne dar nego instinkt koji nije imao veze sa osecajima.... toliko si premoren i u akciji da nemas vremena da razmatras....ali, definitivno je da sam ja, koja nisam imala pojma ni iskustva sa decom, od starta tako slobodno i znalacki baratala sa sinom da je to bilo zadivljujuce....sve je bilo tako prirodno.....

Sta tebi tu nije jasno???? Zaista ne zelim da bolje pojasnjavam, lepo sam vec posle prvog pitanja sve objasnila a ako si ti spremna da se raspravljas jer ne zelis da priznas da neke stvari postoje...ili mislis da je tebe i tvoje osecaje neko povredio zaista mi je zao...ali ja tu nista ne mogu. Vec sam ti lepo objasnila, za slucaj da prvi put nisam lepo obrazlozila.

Poslednja izmena:
Ako voli tu decu i ima vremena, moze da ih podize.

Lepo je da deca imaju oba roditelja pored sebe. Covek koji sam podize decu je na neki nacin uvek tragican, bilo da je muskarac ili zena.
...zasto je neko tragican...ja sam izgubio suprugu,zenu koja mi je rodila dete,posle tragedije ni sam znao na koju cu stranu,a da ne pricam koliko sam noc presedeo pored deteta,normalno je da ni sam znao nista....elem,da li cu uspeti da podignem dete kao puna porodica videcu...nisam tragican....teski odgovori mi tek predstoje..toga sam svestan..

Sta tebi tu nije jasno???? Zaista ne zelim da bolje pojasnjavam, lepo sam vec posle prvog pitanja sve objasnila a ako si ti spremna da se raspravljas jer ne zelis da priznas da neke stvari postoje...ili mislis da je tebe i tvoje osecaje neko povredio zaista mi je zao...ali ja tu nista ne mogu. Vec sam ti lepo objasnila, za slucaj da prvi put nisam lepo obrazlozila.

Dzaba ti je Boki sada da objasnjavas. Trebala si samo da u prvoj recenici da dodas ,,neke,, majke. Eto to je sav tvoj greh. To je ono sto si pisala o pisanoj reci, slucajno ispusti jednu rec i onda te pogresno shvate i sada ce da se sve ove verovatno nesigurne a savrsene da te napadnu svim raspolozivim sredstvima. Upravo zato sto su nesigurne jer da su sigurne shvatile bi sta si htela da kazes.
Ja znam o cemu pricas imam jednu takvu u komsiluku. Toliko je zapustila dete samo se smuca sa kojekakvima. I isteruje ga na ulicu kada oni dolaze cak i po ovoj zimi. I onda je decak prinudjen da veci deo vremena provodi na ulici. Postao je problematican, sva deca ga se u kraju plase. Ja svoje dete ne znam kako da odbranim od njega. Stalno se svadja sa svima i stalno je u konfliktu s nekim detetom. Samo da ne bude jos gore dok jos malo ne odraste. Tako da imas pravo stvarno ima losih majki na zalost.
A zbog ovih napada tako reci ni zbog cega izbegavam da budem aktivan clan na ovom forumu jer lako te uvate na zub :)

:dash: Aman...:roll:
Prvo, ja nemam dete tako da se ne osecam prozvanom ;)...drugo, naucite da citate izmedju redova...trece, ne pada mi napamet da se raspravljam sa vama/tobom samo zato sto ti ne kontas humor...crni ili ne...drugi forumasi nemaju problem da ga razumeju...cetvrto, nije mi jasno kako mozes da izvuces zakljucak i odakle da su danas majke losije nego nekada...? To je sve...Mislim, kad si vec tako nesto napisala, onda ga i potkrepi necim...Ja nemam cim da budem povredjena, niti uvredjena tvojim postom...Ja sam konkretno odgovorila na postavljeno pitanje...:mrgreen:

I tako...aj sad :cao:

[QUOTE=BORKETA;8137316I vidis li koliko je majki ostavilo bebirone u kontejneru u plasticnoj kesi. FUJ. TO MAJKA. Koliko ih se pravilo da ne zna da im muzevi, ljubavnici siluju devojcicu. Ma da ne nabrajam....

Vidis da sam potkrepila, mada kasnije...a ne bih o tome puno jer mi je to sve grozno. Za moj zakljucak da je danas gore nego pre si mozda u pravu jer bilo je i pre losih roditelja samo se nije mozda o tome govorilo kao sada, i ne na sva zvona kao sada. Ipak mislim da nije bas bilo u ovolikoj meri. To je moje misljenje koje ne mora biti ispravno ali se meni tako cini.
Za humor si u pravu :worth: ne shvatam ovako pisano (ne volim kad je crn al svejedo) sta cu :aha: naravno da mi nisi ti kriva, nego majka priroda :(

Poslednja izmena:
...zasto je neko tragican...ja sam izgubio suprugu,zenu koja mi je rodila dete,posle tragedije ni sam znao na koju cu stranu

Pa zar to nije tragicno?

Hteo sam da kazem da valjda niko ne planira da decu podize sam vec zajedno sa nekim koga voli i sa kim je tu decu i pravio. Ako zbog ovog ili onog razloga ostane kao jedini roditelj, razlog je uglavnom nesto ruzno sto se tom coveku desilo.

Cek da ja tebe da pitam kako si to majke ti shvatila da sam ja rekla svi ocevi i majke su losi.
I sto da kupim prnje kada me cuju...ja ovde nikog nisam prozivala licno i rekla da je los roditelj niti ja to mogu znati. A da ih ima.. ima ih nisam rekla ovde na forumu pricamo generalno.
Mislim citas li ti novine ...gledas li ikad tv., vidis li koliko je majki ostavilo bebirone u kontejneru u plasticnoj kesi. FUJ. TO MAJKA. Koliko ih se pravilo da ne zna da im muzevi, ljubavnici siluju devojcicu. Ma da ne nabrajam....
To naravno ne znaci da opet shvala Bogu nisu u vecini pozrtvovane i divne nase majke. Naprotiv. Ali da ima ovih losih primera ...ima...jedino ako hocete da se lazemo pa da kazem da nema...PUCAJTE JA govorim samo istinu.

Јесте, тога НИКАД није било!
Све је почело од скора, од кад таблоиди објављују те приче. А док није било новина и новинара - ни то се није дешавало и све мајке су биле дивне и пожртвоване! :mrgreen:

Naravno da se muškarac može starati o detetu isto kao i žena. Ta sumnja potiče iz uobičajene slike u kojoj, u porodici koja je kompletna, obično žena peuzima inicijativu i aktivnosti oko deteta. Ali, ni to ne mora biti pravilo. Čak znam i za par, gde je majka, nakon tri meseca porodiljskog odsustva, počela da radi, a dalje plaćeno odsustvo za negu deteta do godinu dana, otvorio otac deteta. I starao se o njemu perfektno. :)
Lično iskustvo govori u prilog potvrdi stava, pošto se mm trudi oko klinca (drugačije ne bih ni tolerisala, uostalom :)), istom merom kao i ja. Ponekada, čak, više vremena provodi u razonodi sa njim (što je, takođe, bitan detalj u odrastanju deteta) od mene, kada sam zauzeta nekim uobičajenim dnevnim aktivnostima.
Dakle, u staranju oko malog dragog bića smo potpuno izjednačeni, pa ne mislim da postoji razlog da to i ne bude pravilo.

može da podiže dete podjednako dobro kao žena??

u dodatku jednih domaćih novina danas izašao tekst preuzet sa ko zna kog sajta, ili preveden iz strane štampe (izvor nepoznat), koji tretira evropske muškarce mlađe od 40 godina. ceo tekt je, u stvari, statističko istraživanje i analiza koje je sve promene doživeo "savremeni evropski muškarac"..promene su "ogromne"

jedna od tih navedenih promena tiče se uloge oca...
sociolozi su, naime, utvrdili da je uloga oca jedan od najvažnijih ciljeva pripadnika mlađe generacije. gotovo u svim evropskim zemljama više od polovine anketiranih smatra da su očevi u stanju da dete podižu, šo znači odgajaju, vaspitavaju, podjednako dobro kao majke. procenti idu od 78% u švedskoj, preko 70 i 60% je u fr, hol, rusiji, gb, nemačkoj, poljskoj...pa do niskih 44% u rumuniji....muškarci žele i mogu da aktivno učestvuju u podizanju i vaspitavanju deteta, da sa njim provode mnogo više vremena nego što su to činili njihovi očevi.
Da, mislim da danas imaju mnogo više uslova za to a, što se tiče poređenja sa majkom, uvek sam govorila da je meni to potpuno svejedno, osim ako se radi baš o novorođenčetu, a i tada otac može da pazi bebu, mislim ništa joj ne mora faliti osim eventualno majčinog mleka, ali danas ionako mnoge majke uopšte ne doje tako da..... ne, ne vidim razlog. Može do sutra da mi se govori "majka je majka" i "otac kolac" ali ja zaista nisam sposobna da vidim u čemu to otac greši i šta mu fali. Miris? :roll:

Da, mislim da danas imaju mnogo više uslova za to a, što se tiče poređenja sa majkom, uvek sam govorila da je meni to potpuno svejedno, osim ako se radi baš o novorođenčetu, a i tada otac može da pazi bebu, mislim ništa joj ne mora faliti osim eventualno majčinog mleka, ali danas ionako mnoge majke uopšte ne doje tako da..... ne, ne vidim razlog. Može do sutra da mi se govori "majka je majka" i "otac kolac" ali ja zaista nisam sposobna da vidim u čemu to otac greši i šta mu fali. Miris? :roll:

ovo je po mom ukusu :)
100% bulletproof :)

Poslednja izmena:

Što se tiče sposobnosti, sve je to koješta, sposoban je onaj ko mora da bude sposoban, i to je to!
Dobro, žene izbegavaju da kažu za sebe da su nesposobne za podizanje dece, jer se od njih ta sposobnost očekuje, a muškarci mogu to da kažu, pa da ne ispadnu... Ali, to je sve...
Ono boldovano ima kao neke veze, jer je dete u majčinom stomaku već naviklo na njen glas, ali mislim da to stvarno nije ništa presudno.

Da ne zaboravimo: čovek ima najveću sposobnost učenja i prilagođavanja čim se rodi, nakon čega je ta sposobnost u stalnom opadanju - prema tome, na šta se dete navikne od rođenja, to mu je...:aha:

Back