- Poruka
- 6.173
ono što nismo a želimo da budemo, one kojima zavidimo?
zašto uopšte onda mrzeti?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam, ne gajim mržnju, niti zavidim nekome, još samo mi to fali u životu...
Svako kroji svoju sudbinu, čemu onda zavist?
Ima dve vrste mrznje, ona koju stvara zavist, i prava mrznja.
Zavist moze da nastane i nepravdom ili nekom licnom frustracijom, primera radi, neki tatin sin na faksu moze da ne dolazi na predavanja, a ima ok ocene, dok neko sedi i radi, nedeljama ne spava, trudi se da nauci, obaraju ga, a ovaj sincic, samo dodje i mahne i prosao je. E sad u tom slucaju ne zeli da se bude takav obicno, ali nastaje zadovoljstvo nepravdom i licnim nezadovoljstvom koje vodi u neku averziju. A obicno je lakse sedeti i kukati i kriviti druge zbog onoga sto imaju nego raditi na sebi.
Ona druga, prava mrznja je kada mrzis druge ljude bas mrzis, mrzis, zelis da ubijes i sl. To je vec teza bolest, i tu nema zavisti.
Zašto? Niko se od toga nije ovajdio, samo sebi još veći teret nabacio na vrat. Mržnju stvaraju nezadovoljstvo i strah. Pojedinci žive u zabludi da se mržnja mržnjom leči, negativan i pogrešan stav u svakom mogućem smislu. Žrtve mržnje su najčešće umišljene osobe.zašto uopšte onda mrzeti?
Oči su mi još uvek zatvorene.Jao Karen, nemoj. Sad će da ti otvore oči kako je nemoguće da nisi jedna od tih što mrze
- - - - - - - - - -
Jer je to, očigledno nemoguće.
Naravno.
Mrzimo sve koji su bolji od nas, koji znaju, imaju, mogu...
Mrznja je velika pokretacka snaga.