Da li mrzimo...

Ima dve vrste mrznje, ona koju stvara zavist, i prava mrznja.

Zavist moze da nastane i nepravdom ili nekom licnom frustracijom, primera radi, neki tatin sin na faksu moze da ne dolazi na predavanja, a ima ok ocene, dok neko sedi i radi, nedeljama ne spava, trudi se da nauci, obaraju ga, a ovaj sincic, samo dodje i mahne i prosao je. E sad u tom slucaju ne zeli da se bude takav obicno, ali nastaje zadovoljstvo nepravdom i licnim nezadovoljstvom koje vodi u neku averziju. A obicno je lakse sedeti i kukati i kriviti druge zbog onoga sto imaju nego raditi na sebi.

Ona druga, prava mrznja je kada mrzis druge ljude bas mrzis, mrzis, zelis da ubijes i sl. To je vec teza bolest, i tu nema zavisti.

Pitanje sam donekle razumeo,jer je rogobatno postavljeno.
Ne mrzim ono sto nisam,jer zaista cvrsto verujem da sam ono sto zelim da budem,a u trenucima kada mi se cini da to nisam,nekako refleksno pocinjem da se korigujem u svakom smislu,kako bih taj osecaj inhibirao.

Ima dve vrste mrznje, ona koju stvara zavist, i prava mrznja.

Zavist moze da nastane i nepravdom ili nekom licnom frustracijom, primera radi, neki tatin sin na faksu moze da ne dolazi na predavanja, a ima ok ocene, dok neko sedi i radi, nedeljama ne spava, trudi se da nauci, obaraju ga, a ovaj sincic, samo dodje i mahne i prosao je. E sad u tom slucaju ne zeli da se bude takav obicno, ali nastaje zadovoljstvo nepravdom i licnim nezadovoljstvom koje vodi u neku averziju. A obicno je lakse sedeti i kukati i kriviti druge zbog onoga sto imaju nego raditi na sebi.

Ona druga, prava mrznja je kada mrzis druge ljude bas mrzis, mrzis, zelis da ubijes i sl. To je vec teza bolest, i tu nema zavisti.

Gledaj svoje dvoriste i svoj problem. Svako gleda da mu bude lakse i da uradi ono sto hoce,i ti bi bio isti takav da mozes.
Svaki drugi odgovor bi bio laz.

@tema
Bezika ne seri brate molim te. Svaki dan otvaras temu na psihologiji. manje price,vise sexa.

zašto uopšte onda mrzeti?
Zašto? Niko se od toga nije ovajdio, samo sebi još veći teret nabacio na vrat. Mržnju stvaraju nezadovoljstvo i strah. Pojedinci žive u zabludi da se mržnja mržnjom leči, negativan i pogrešan stav u svakom mogućem smislu. Žrtve mržnje su najčešće umišljene osobe.

Možda bi bilo bolje da diskutujemo o najlakšem i najbržem načinu da se mržnje oslobodimo.

Back