Da li mladi veruju u Boga?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li verujete u Boga?

• Ukupno glasova
    12

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.310
Većina mladih u najmanje deset evropskih zemalja nema osećaj nikakve verske pripadnost
Sa druge strane mladi u Srbiji se mahom izjašnjavaju kao religiozni, ali njihova posvećenost veri, kažu istraživanja, veoma je niska.
Da li verujete u Boga i zašto ?

Имам утисак да су млади данас свакодневно преоптерећени "тонама" информација, забавних садржаја и игрица тако да немају кад да размишљају о религиозним питањима уопште (и не само о томе) а она већина њих која потиче из "радничке класе" се врло брзо после 20 и неке године запосли којегде и почне да ради од јутра до сутра па тек тада немају ни времена ни енергије да се посвете религиозној врсти промишљања у највећем броју случајева.
Не бих да улазим у процену процената религиозних и нерелигиозних али одређени трендови у начину живљења опседају једну већину младих.

Sa druge strane mladi u Srbiji se mahom izjašnjavaju kao religiozni, ali njihova posvećenost veri, kažu istraživanja, veoma je niska.
Рекао бих да је то чињеница. Али вероватно не само у Србији.
Ово је занимљиво јер је суштинска разлика између декларисања као религиозног и бити посвећен религији или духовности. Рекао бих да има појединаца који се декларишу као хришћани а не знају шта је суштински хришћанство.

Као клиња сам сам бирао да идем у школи на веронауку, иако ми је фамилија дубоко комуњарска. Сам и славим славу коју покојни ћале није. Дакле, мислим да верујем. Умерено.

Ne verujem. Vodim se logikom kroz život, religija je opijum za narod iz moje tačke gledišta. Nije moguće dokazati njeno postojanje i dosta toga nema nikakve logike.

Ateizam ce sve vise rasti. Naravno ja vjerujem.

Ljudi se sve vise okrecu materijalnim stvarima i odaljavaju od Boga. Kod nas jos i nekako,EU je katastrofa,skoro ko Sodom i Gomor. Naravno ne racunam ove deklarativne vjernike nego one istinske.
Evo ja sam ateista, a mrzim materijalizam, zapravo sam dosta emotivan čovek, tako da to nema veze sa time.

Баш ме занима, одакле ти то да је у ЕУ Содом и Гомор?
Kako nije... Portugal ima dozvoljene kolicine prodaje heroina u apoteci,francuzi i svabe "edukuju" djecu da je seks normalan za starije od dvanaest godina... Holandija i jos neke zemlje,dozvoljeni istopolni brakovi,usvajanje djece. Evo i nama namecu da je to normalno,pa djeci u skolskim udzbenicima i bojankama djevojvica djevojcicu drzi za ,zargonski receno DUPE,a djecak djecaku poklanja cvijet. Evo sad i Disney uveo da 50% likova mora biti gay u njihovim crticima. (Maksimalni udar na djecije vaspitanje). Abortus i kod nas dosao iz te trule evrope u legalni masakr djece,pa 200 hiljada godisnjih ubistava nerodjene djece samo u Srbiji. Zamisli u EU? Sve je u kontrastu sa Bogom.. Ima u EU Bog ali onaj koji kojeg promovise Vatikan,laznog Isusa. Pravi Bog je daleko od Eu,i zato ce ih cekati isto kao i Sodom,a evo izgleda da su uskoro na tom nivou i do tog scenarija dosli :) Gledaj muskarce po Evropi,sve nasminkano,feminizirano.

Kako nije... Portugal ima dozvoljene kolicine prodaje heroina u apoteci,francuzi i svabe "edukuju" djecu da je seks normalan za starije od dvanaest godina... Holandija i jos neke zemlje,dozvoljeni istopolni brakovi,usvajanje djece. Evo i nama namecu da je to normalno,pa djeci u skolskim udzbenicima i bojankama djevojvica djevojcicu drzi za ,zargonski receno DUPE,a djecak djecaku poklanja cvijet. Evo sad i Disney uveo da 50% likova mora biti gay u njihovim crticima. (Maksimalni udar na djecije vaspitanje). Abortus i kod nas dosao iz te trule evrope u legalni masakr djece,pa 200 hiljada godisnjih ubistava nerodjene djece samo u Srbiji. Zamisli u EU? Sve je u kontrastu sa Bogom.. Ima u EU Bog ali onaj koji kojeg promovise Vatikan,laznog Isusa. Pravi Bog je daleko od Eu,i zato ce ih cekati isto kao i Sodom,a evo izgleda da su uskoro na tom nivou i do tog scenarija dosli :) Gledaj muskarce po Evropi,sve nasminkano,feminizirano.
Eto i ja kao ateista i omladinac ne podržavam LGBT zajednicu druže. Rećiću ti opet, da to nema veze sa religijoznošću. Što se tiče i ostalog o drogi itd slažem se da je to sahrana morala.

Tav
Eto i ja kao ateista i omladinac ne podržavam LGBT zajednicu druže. Rećiću ti opet, da to nema veze sa religijoznošću. Što se tiče i ostalog o drogi itd slažem se da je to sahrana morala.
Zavisi sa koje strane religioznosti se gleda. Ako si neki liberalni hriscanin ,mozes reci "ne osudjujem gejeve". Zapravo ne osudjujem ih ni ja,ali sam protivnik njihovih trazenja prava a sve vise i upetljavanje u sve. Tako isto i za ostalo. Kao Hriscanin sa aspekta Biblije i nekadasnje religije,Evropa je po mom misljenju na moralnom dnu. Kod Srba je javasluk djelimicno,ali mislim da jos uvijek malo gledamo i na moral,ne bi te bas svako stavio na rang ispod novca,sto u Eu nije primjer. Mislim da jos ima neke cistote kod nas Srba,Makedonaca,Crnogoraca...Pa ti kao ateista ne podrzavas jednu stvar mozda,mozda podrzavas ostale? Mada,poznajem ja dosta ateista koji su vrlo karakterni i moralni. Ima i puno militantnih,poput onog Pedje Stojadinovica sto je neki predsjednik udruzenja ateista sta li... Taj sjedi i pljuje po svemu religioznom... Trebas imati u vidu da su i mnogi ovi sto se predstavljaju Hriscanima ili Muslimanima daleko od religije,samo su maskirani u religiozne...tako da,ima vas ateista ih ih 😅 Ja vjerujem da je i medju popovima dosta njih koji su tu u crkvi samo radi plate...

Back