Da li mladi ljudi mogu izgraditi Novu civilizaciju?

Naravno da to želim i to već i radim, barem što se tiče mladih sa Balkana... Fino se družim sa svima putem interneta, a sa nekima i u rl-u! Samo tvrdim da mora izumreti barem još tri-četiri generacije ludaka i manijaka da bi oni mogli mene da posete u Srbiji, i ja njih u njihovim domovima, a da ne strepimo od neprijatnosti i negostoljubivosti (da se tako blaže izrazim)!:(
Svaka cast gradjanima malih zemalja i oni su bitni za buducnost sveta,ali ja prvenstveno predlazem komuniciranje sa mladima u kljucnim zemljama(SAD,RUSIJA,KINA,JAPAN,BRITANIJA,NEMACKA,INDIJA.....),jer te vece i mocnije drzave ce najvise doprineti oblikovanju buducnosti covecanstva!

Pre dve godine sam pričao sa nekima iz SAD-a, bili su jako "neljubazni" i pokazivali su nizak nivo znanja i obrazovanja, inteligencije i tolerancije... Meni stvarno nije jasno kako je SAD tako moćna zemlja kada oni realno nemaju pojma ni o čemu, sem o trgovini(iskreno)! Doduše, Francuzi i Irci su mi cool,mada neće svaki Francuz da priča sa tobom na engleskom, a sa Rusima, Nemcima, Kinezima, Japancima i Indijcima, realno nisam pričao nikada...

Bilo bi dobro da se istupa na zapadnim forumima kao sto je ovaj nas!
Jedan nas knjizevnik i jedan publicista su davali izjave da imaju dobru prodju na engleskom jezickom podrucju.
Tvrdim da mladi sveta preko interneta mogu napraviti cuda(virtuelna svetska zajednica sa osnovnim aktima,nove drustvene sisteme,virtuelne drzave i gradovi. .....)a tako bi se preko virtuelnog sveta stvorila osnova za novu realnost.
Svi na svetu imamo mnoge interese i ciljeve,ali svima nam je od sustinskog znacaja da ne izgorimo u nuklearnom ratu.
Moja malenkost moze ponuditi niz ideja za Novu civilizaciju.
Za Amere odavno znam da slabo poznaju geografiju tj. svet!

Back