Da li koristite ekspres serpe osim Fagora?

Umri_muski

Stara legenda
Poruka
75.190
Kaze mi jedna zena koristi Fagor serpe vrlo cesto , posle ispadne jos par njih koristi cesto ...
To su ekspres lonac samo serpe...nije visoko i nije veliko , mislim da je 3 litara a ima i manje...
Da li koristite to?

To je zgodnije za npr kremenadle , meso za 10 15 min...ali dobro peceno , na srpski nacin , ne krvavo nego full trotile a meko a nezagorelo..
Ili neko povrce...malo drugacije izgleda tako pripremljeno , a neko to voli ,iz neobjasnjivih razloga..kao sto neko voli tiganje sa rupom na sredini ili kao sto ja koristim moje poklopce npr, totalno razlicit uticaj na kuvanje, ...

1762099835202.png

To je zgodnije za npr kremenadle , meso za 10 15 min...ali dobro peceno , na srpski nacin , ne krvavo nego full trotile a meko a nezagorelo..
Ili neko povrce...malo drugacije izgleda tako pripremljeno , a neko to voli ,iz neobjasnjivih razloga..kao sto neko voli tiganje sa rupom na sredini ili kao sto ja koristim moje poklopce npr, totalno razlicit uticaj na kuvanje, ...
Кување у затвореном (под притиском) посуђу је не само брже него и далеко корисније, нема испаравања, доливања воде, сав укус поврћа, меса се сачува.
Код супа, чорби пустим да проври, скинем пену, зачиним и закључам на пола сата.
Неупоредив је укус.

Ја сам моје добила, из Немачке су, тешке, јаке и не знам марку. Али исплати се сваки динар. Уштеда на времену и струји неизмерна.
Ja moje šerpice Lagostina čekao 6 meseci da spuste cenu i danas su iste, sad ih koristim malo jer sve turam u cooker neki philips od 5 litara...

Ja jjos ne mogu da poredim kuker i expres i rernu..

Ekspres je najelegantniji , a rerna mi se cini najzdravija, ali moja, moj koncept, ali to kosta i nije prisutno kod obicnih rerni...koje su pravi mali trositelji struje...prvo velike, drugo suplje totalno , trece nesto i mora da bude suplje, radi dobrog rezultata ali suplje su mnogo vise nego sto treba...zbog jeftinoce izrade..
Tako da domacica koja trosi cesto rernu , ima da plati struju posteno , plus ceka 15min, redje 10 min, najredje 5 imin...
Moji proracuni pokazuju da rerna moze da bude spremna za 5 min za full tretman...

Ali okolnosti su me sprecile da to napravim u fulu , nego su samo nacrti i isprobano na test probama..

Naravno , smart, sve timeri, automatika i modovi pecenja...savremeno je vreme, zasto bi glumatali smederevac osim ako nije stvarno smederevac...koji jako postujem...

Tako da mi tu dry cooker zaostaje...prvo mesto mi rerna, drugo ekspres trece dugokuvalo , cetvrti je onaj tiganj sa rupom na sredini , i spec poklopcem i tek onda ide dry cooker..

Back