Zivim na relaciji selo-grad,proizvodim za svoje potrebe 60% povrca,50%voca i mozda 80% mesa koje i ovako jedem jako malo,kupujem uglavnom samo ribu od mesa.
I kada pogledam koliko se vremena ulozi u tu prostu proizvodnju pa i koliko sredstava utrosim(minimalno prskanje i uglavnom rucni rad bez mehanizacije),cena hrane su meni licno stvarno male.Ljudi koji se bave tim kao primarnim poslom na kraju dana ostane jako malo,zarade su minimalne.Pogledaj otkupnu cenu mleka 25/15 dinara sramota...
Razumem muke ljudi u gradu koji nemaju te mogucnosti da proizvode sami,mada ima i jako puno ljudi koji zive na selu pa se samo bave sisanjem trave.
Meni najvise smetaju oni koji imaju telefone od 200+eura,pakete koje placaju 2000+dinara mesecno,koji puse dnevno kutiju cigara,ne izbijaju iz auta i kafica i onda kukaju kako je hrana skupa.
U 21 veku hrana je jeftina,ali je tehnika skupa,alkohol je skup,cigare su skupe,gorivo je skupo.
........................................
Ako covek pronadje neku meru i srednji put nece biti gladan i oskudevati u hrani.
I ja bi hteo svaki dan losos,puter,kavijar,najkvalitetnije vino i ostale djakonije ali nema...