Da li je uvek moguce ponistiti fiskalni racun?

Petar1985

Početnik
Poruka
1
Zanima me da li kad narucim nesto i prodavac otkuca fiskalni racun i ja se onda predomislim da ustvari hocu drugi proizvod, prodavac uvek moze da ponisti fiskalni racun i da mi otkuca novi?

Jednom sam trazio pivo na trafici, otkucali mi racun, ja sam pitao da li ipak mogu da promenim i uzmem drugo pivo, oni su ponistili racun i izdali mi drugi, bez problema.

Medjutim, danas sam narucio u brzoj hrani, otkucali mi racun ja platio i odmah pitao da li mogu da zamenim jedan prilog (oni jos nisu poceli sa pravljenjem). Rekli su mi da iako jos nisu napravili da ne mogu da zamenim jer su otkucali fiskalni i nemaju nikakvu mogucnost da to promene. Prodavac nije delovao dezinformisan, vec je tvrdio i na moje insistiranje da u njegovoj radnji to nije moguce i da ne postoje takve opcije u njegovom sistemu.

Kako je to moguce? Zar ne treba da sve fiskalne kase na nivou drzave imaju iste mogucnosti ponistavanja racuna?

Kako je to moguce? Zar ne treba da sve fiskalne kase na nivou drzave imaju iste mogucnosti ponistavanja racuna?

Fiskali računi mogu da se poništavaju ali to zahteva dodatnu papirologiju (mora da se popunjava jedan obrazac).
Ovde je po sredi druga stvar, taj prodavac nije hteo da ti izvrši takvu promenu (što je njegovo pravo) a fiskalna kasa mu je samo izgovor.
Prodavac nema nikakve obaveze da nekome nešto menja ili vraća osim u slučajevima kad se pozoveš na reklamaciju i ako se utvrdi da je reklamacija opravdana.
Ako ti neko nešto vrati ili zameni, to je njegova dobra volja, nikako pravilo na koje možeš da se pozivaš kod drugog prodavca.
Znači najbolje je da se odlučiš šta ćeš da kupiš PRE kupovine a ne POSLE.

Back