Da li je Tito najbolji državnik u modernoj istoriji srpskog naroda?

Meliot

Elita
Poruka
24.663
Da li je Tito najbolji državnik u modernoj istoriji srpskog naroda? Veliki privredni i vojni uspon zemlje, demografski rast, rast kvaliteta života, porast obrazovanosti stanovništva, veliki međunarodni ugled koji je zemlja u to vreme imala, mnogo veći nego što je teritorijalno i populaciono zemlja to zasluživala, nulta tolerancija na korupciju i pljačku narodnog novca.

Da ironija bude veća po svemu sudeći ispada da je najveći državnik u modernoj istoriji srpskog naroda upravo čovek koji nije bio srpskog porekla - Josip Broz Tito.

Poslednja izmena:
Nesumnjivo.Za sve narode Jugoslavije. Svi su dobili ,Srbija Vojvodinu,Hrvati Istru i Baranju,;Slovenija Prekomurje i deo Istre,CG primorje i Sutorinu,Bosna i Hercegovina drzavu i novu naciju,Siptari drzavu,S.Makedonci drzavu koju nisu ni sanjali.
Dao je Srbima Vojvodinu koju su već imali, kao što je Vučić proletos odbranio Vojvodinu, koja je nije ni bila ugrožena.
Tito je velika inspiracija za Vučića.

Valjda se prvo treba videti da li je bio dobar po Srbe, pa tek onda da se ocenjuje njegova sposobnost kao državnika.

Eto, bio je sposoban, a tu sposobnost je iskoristio da počini najveće zločine nad srpskim narodom u istoriji.
Za četnicima, ljotićevcima i nedićevcima niko u svetu ne žali osim srpskih revizionista. Kao što se niko ne obazire na hrvatsko zapomaganje zbog ubijenih ustaša i domobrana.

Za četnicima, ljotićevcima i nedićevcima niko u svetu ne žali osim srpskih revizionista. Kao što se niko ne obazire na hrvatsko zapomaganje zbog ubijenih ustaša i domobrana.
Mnogo puta sam diskutovao sa sličnim koji takvu prdnjavu plasiraju. Više neću. Srećan sam što se ustaško i komunističko briše i osuđuje a četničko vozdiže i slavi.

Mnogo puta sam diskutovao sa sličnim koji takvu prdnjavu plasiraju. Više neću. Srećan sam što se ustaško i komunističko briše i osuđuje a četničko vozdiže i slavi.
Ja, slavi se i uždiže po nekakvim zabitima i birtijama. Kao neka devojka koja je umislila da je najlepša pa niko ne može da je razuveri u suprotno.

josip-broz-tito-4x3.jpg

Back