Da li je tačno to što su vam govorili astrolozii?

Koliko je tačna analiza vašeg horoskopa?

• Astrolog mi je ( većinom ) rekao tačne informacije

• Astrolog mi je dao neke tačne informacije, ali je dosta i netačnih

• Astrolog mi je rekao ( većinom ) netačne stvari

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Truman

Elita
Poruka
23.594
Hajde da temu uz pomoć ankete učinimo malo egzaktnijom. Znači, uslov je da ste konsultovali barem jednu osobu koja se bavi astrologijom ( ne mora biti profi, ali da se time malo ozbiljnije bavi ). Akcenat je na prognozama vezanim za buduće događaje ali hajde da uzmemo u obzir i ono što su vam govorili da vam se dešavalo u životu. Karakterne osobine su malo neopipljivija stvar pa hajde da na to najmanje obraćamo pažnju. Možda anketu neću najbolje sročiti, ali bitno je da ovo pročitate da znate na šta mislim. Zanima me koji procenat vas ima pozitivna iskustva sa astrolozima u smislu tačnosti informacija koje ste dobili na osnovu ličnog horoskopa. Možda je tema glupa, al ajde da probamo...Pri tome, ako ste konsultovali više ljudi uzmite u obzir samo onog koji je bio najuspešniji jer pokušavamo da eliminišemo efekat nestručnosti astrologa onoliko koliko je to moguće...

Trumane, pisali smo na vise mesta da se astrologija bavi karakterom osobe a ne pogadjanjem kada ce se osoba udati, kakav ce biti bracni partner, da li ce imati frckavu kosu ili ravnu.

Na osnovu stelarnih upliva mogu se predvideti odredjena desavanja u buducnosti, jer osoba podleze uplivu, ali uvek postoji mogucnost izbora, jer svako bice poseduje faktor slobodne volje.

Npr. vidi se povoljan period za zacetak deteta, ali astrolog ne zna da li ce taj dan zena leci u krevet sa prtnerom ili nece, to je do nje. Tako i za sve drugo, postoje ciklusi povoljnih/nepovoljnih perioda i time se astrologija bavi.

Smrt. Vidi se kad dolazi na osnovu direkcija, loseg solarnog itd. ali ako osoba prestane da se drogira izbeci ce. Astrolog ne zna da li ce osoba prestati ili nece, ali moze ponuditi datum pocetka terapije kada je najbolje poceti sa lecenjem i sta moze dobiti kasnije ako radi ovako, a sta dobija i gubi ako radi onako.

Baza je alternativa, nije pogodak.

Trumane, pisali smo na vise mesta da se astrologija bavi karakterom osobe a ne pogadjanjem kada ce se osoba udati, kakav ce biti bracni partner, da li ce imati frckavu kosu ili ravnu.

Na osnovu stelarnih upliva mogu se predvideti odredjena desavanja u buducnosti, jer osoba podleze uplivu, ali uvek postoji mogucnost izbora, jer svako bice poseduje faktor slobodne volje.

Npr. vidi se povoljan period za zacetak deteta, ali astrolog ne zna da li ce taj dan zena leci u krevet sa prtnerom ili nece, to je do nje. Tako i za sve drugo, postoje ciklusi povoljnih/nepovoljnih perioda i time se astrologija bavi.

Smrt. Vidi se kad dolazi na osnovu direkcija, loseg solarnog itd. ali ako osoba prestane da se drogira izbeci ce. Astrolog ne zna da li ce osoba prestati ili nece, ali moze ponuditi datum pocetka terapije kada je najbolje poceti sa lecenjem i sta moze dobiti kasnije ako radi ovako, a sta dobija i gubi ako radi onako.

Odlično rečeno

Zanima me koji procenat vas ima pozitivna iskustva sa astrolozima u smislu tačnosti informacija koje ste dobili na osnovu ličnog horoskopa. Možda je tema glupa, al ajde da probamo...Pri tome, ako ste konsultovali više ljudi uzmite u obzir samo onog koji je bio najuspešniji jer pokušavamo da eliminišemo efekat nestručnosti astrologa onoliko koliko je to moguće...

nije glupa tema, koliko imaš pogrešan pristup astrologiji... ne samo ti, svi oni koji očekuju konkretnu i preciznu prognozu.
i ne kontam šta je stručan, a šta nestručan astrolog... ako se neko time bavi iz hobija, ili zarađuje za život, samim tim se i analize razlikuju. po meni je stručan onaj koji ti neće predviđati godinama unapred ili konkretizovati događaje.
astrologija je stvar mogućnosti i izbora u određenom periodu (mislim na tranzite) i samo mrvica sudbine.

Pri tome, ako ste konsultovali više ljudi uzmite u obzir samo onog koji je bio najuspešniji jer pokušavamo da eliminišemo efekat nestručnosti astrologa onoliko koliko je to moguće...
Ово вади анкету ван зоне некоректности. То јест, тема ми изгледа ок.

Ако ћемо на најбоље од најбољих, збиља нисам веровао када су ми најављене студије у иностранству. Понајпре због тога што нити сам имао лове, нити сам знао језик(е). А онда се све некако "десило" и заврших ја студије о трошку Немаца, плус дебело утврдих неколико језика током тог периода.

Такође су добра хорарна читања давала добре прегледе будућих ситуација. А нису била реткост, с обзиром од кога сам их добијао.

Ипак, и добри астролози греше. Имајте то увек на уму.

To je tvoje mišljenje. Mnogi astrolozi se ne bi složili s tobom i mnogi daju konkretne prognoze. Neće baš biti da se bavi samo karakterom :)

To je mišljenje dobre većine velikih astrologa.
Uostalom, naravno, izbor je na nama - meni bi lično bilo tužno i strašno prepustiti se takvoj vrsti kvijetizma i odbaciti svoju slobodnu volju i mogućnost izbora...

Ja znam da si ti po struci filozof, al molim te ajmo na srpskom.:D I da stanemo ovde pošto neću da ovo bude još jedna od tema na kojima se vrti ta priča. Ja sam ovu postavio zbog ankete, ali vidim da ljudi nisu radi da glasaju...
Što se mene tiče možeš da glasaš i za to da l ti je neki astrolog pravilno procenio karakter.

Ја не желим да гласам, јер се слажем да астрологија служи да се одреде границе тренутних могућности, како по питању актуелних прилика, тако и по питању личних способности.

Не бих ишао тако далеко да предвиђам некоме смрт. Пре бих то назвао давањем периода и дана када до ње може доћи.

На тему сам ипак одговорио.

Ja znam da si ti po struci filozof, al molim te ajmo na srpskom.:D I da stanemo ovde pošto neću da ovo bude još jedna od tema na kojima se vrti ta priča. Ja sam ovu postavio zbog ankete, ali vidim da ljudi nisu radi da glasaju...
Što se mene tiče možeš da glasaš i za to da l ti je neki astrolog pravilno procenio karakter.

Ok, staćemo.
Za početak nema potrebe za izmotavanjem, možeš da ukucaš kvijetizam u google i da iščitaš u tri rečenice sa Wikipedije bez pozivanja na nerazumljivost moje struke.
Nisam nikad bila kod profi astrologa - a ako bih otišla i dobila gledanje u kristalnu kuglu, tražila bih povrat novca ( ne bukvalno, ali mislim da ocrtava moj stav).
Što se tiče nekih crta karaktera, nekih situacija, sasvim sam zadovoljna i tumačenjima naših forumaša -astrologa ( Miša, Kamael, Elle i Vipcurlic koja mi je baš pomogla u nekim periodima ).

Niko ovde ne govori o predviđanju smrti jer mrtvi ne glasaju na anketama. :D
Није немогуће бити сведок нечијег оствареног предвиђања, па не бих могао да се сагласим да је искључивање предвиђања смрти као теме рационално утемељен потез. Узгред, ја сам се надовезао на ранији помен предвиђања смрти, па оно... већ нас је двојица споменуло ту тему. Надам се да не желиш да кажеш да смо ми "нико" или "мртви" због тога.

Није немогуће бити сведок нечијег оствареног предвиђања, па не бих могао да се сагласим да је искључивање предвиђања смрти као теме рационално утемељен потез. Узгред, ја сам се надовезао на ранији помен предвиђања смрти, па оно... већ нас је двојица споменуло ту тему. Надам се да не желиш да кажеш да смо ми "нико" или "мртви" због тога.

Pa stvarno ne znam šta da ti kažem :)

ne mogu da odgovorim na ovu temu, jer mi u izvodu iz mkr stoji jendo vreme rodjenja, a keva mi je rekla drugo. u pitanju je razlika u minutima, ali menja kartu. posto sam davala ovo drugo vreme rodjenja i niko nista nije pogodio, sad me nesto mrzi da ispitujem ovo prvo tj. zvanicno vreme. s tim da mi je receno da je ovo drugo vreme rodjenja tacno, na osnovu toga sto sam mrtvorodjena, i to od strane astrologa.
sve u svemu, uzaludan posao.

Back