Да ли је тачно да је некада све било квалитетније и боље него данас

Али овде имамо да и ми млађи не разумемо млађе. Упореди дорсе и данашње аутотјунере?
Razumemo se ali ja pokušavam da ne uporedjujem,da pustim mlade da grade svoju sadašnjost i budućnost.
Ako im nabijamo na nos da je nekad bilo bolje stvorićemo im kompleks a to nije dobro.

Kada su u pitanju proizvodi, nekada su bili dosta kvalitetniji, ali i dosta skuplji.

Sto se tice muzike, filmova i sl. mislim da su danas kvalitetniji, nego ranije.

Iako su meni drazi neki raniji periodi jer sam ih povezao sa nekim dogadjajima iz zivota.

Zanimljivo je glediste @Manga Hilux da su i ljudi nekada bili bolji. Ne bih se slozio.

Smatram da su samo bili rastereceniji.

Ali se rado setim otkljucanih vrata, pozajmljivanja solje secera ili ulja, druzenja sa komsijama.

Razumemo se ali ja pokušavam da ne uporedjujem,da pustim mlade da grade svoju sadašnjost i budućnost.
Ako im nabijamo na nos da je nekad bilo bolje stvorićemo im kompleks a to nije dobro.
Можда си у праву што се тиче комплекса... Али можда ће хтети да ураде нешто да постане боље?

Но, ми још нисмо дошли до одговора... Да ли је уопште било боље

Kada su u pitanju proizvodi, nekada su bili dosta kvalitetniji, ali i dosta skuplji.

Sto se tice muzike, filmova i sl. mislim da su danas kvalitetniji, nego ranije.

Iako su meni drazi neki raniji periodi jer sam ih povezao sa nekim dogadjajima iz zivota.

Zanimljivo je glediste @Manga Hilux da su i ljudi nekada bili bolji. Ne bih se slozio.

Smatram da su samo bili rastereceniji.

Ali se rado setim otkljucanih vrata, pozajmljivanja solje secera ili ulja, druzenja sa komsijama.
За производе не знам баш, јер нисам живео па не могу да упоредим. Знам само да некада нису постојале неке агенде које би се гурале у музику и филмографију као данас нпр ова NWO ср'ња...

Такође, не могу се сложити да је данас музика квалитетнија него некад. Највећи хитови свих времена су скоро сви у распону од 60', 70тих до 2000'.

Људи су били растерећенији али и нису имали друштвене мреже које су по мени заглупљивање. Видиш да све што је новије, то је и простије, што се тиче друштвених мрежа.

Имаш Инста, па снепчет, тикток. Не знаш шта је горе за психу

Hrana jeste bila kvalitetnija .Puno manje hemije.
A tek pre sto godina!
То многи говоре, и стварно сам тако нешто чуо више пута. Да је храна била много боља и квалитетнија него данас.

Jeste.
Sem ljudi, oni su uvek isti.
И ја верујем да су људи увек исти, тј да увек има будала.

Али, некако, зар није да је данас стварно мање емпатије него некад? Или је то само трип?

И ја верујем да су људи увек исти, тј да увек има будала.

Али, некако, зар није да је данас стварно мање емпатије него некад? Или је то само трип?
Ljudi su otuđeniji.
Zaboravili su na neke sitne, lepe stvari.
Zaboravili su i da razgovaraju.
U pravu si verovatno, samo što svako vreme sa sobom nosi i mane i vrline.

Ljudi su otuđeniji.
Zaboravili su na neke sitne, lepe stvari.
Zaboravili su i da razgovaraju.
U pravu si verovatno, samo što svako vreme sa sobom nosi i mane i vrline.
То је евидентно да су људи много отуђенији. А са отуђеношћу иду и хладноћа, несаосећање неразумевање, неупознавање особе...

Можда си у праву што се тиче комплекса... Али можда ће хтети да ураде нешто да постане боље?

Но, ми још нисмо дошли до одговора... Да ли је уопште било боље
Moj odgovor je,nije bilo bolje..😉

Moj odgovor je,nije bilo bolje..😉
Ја сам врло избалансиран по том питању. Знам да је нешто било боље а нешто није. Али могу ја да кажем нешто јесте а нешто није, али нисмо још дошли до одговора. А долазак до одговора је циљ

Сада је само уметност диверзификована. Свако може да се бави ументошћу, па на први поглед делује да у просеку уметност није добра као раније.

Само је већи квантитет, па просек делује мањи, у реалности, најбољи филмови и најбоља музика и најбољи ТВ програм је данас милион пута бољи од најбољих филмова, најбоље музике и најбољег ТВ програма од пре 40 година.
Pre je više bila repetitivnost nego danas...

Svakom svoje u svoje vreme.
Ti nisi bas gladan crno belih filmova, ili pantomimskih predstava, ili jesi? @bernardo
Itekako su bili kvalitetni u svoje doba...

Tvoj apetit je drugačiji, a kvalitet je kvalitet. Sve ostalo je stvar ličnog stava o nečemu.

Danas je recimo fudbal mnogo napredniji nego devedesetih, ali, to su vrv bile zlatne godine tog sporta...
Iako sam najviše pratio ranih 2000tih, sad samo ako moram da znam nešto o stopoloptanju...

Pre je više bila repetitivnost nego danas...

Svakom svoje u svoje vreme.
Ti nisi bas gladan crno belih filmova, ili pantomimskih predstava, ili jesi? @bernardo
Itekako su bili kvalitetni u svoje doba...

Tvoj apetit je drugačiji, a kvalitet je kvalitet. Sve ostalo je stvar ličnog stava o nečemu.

Danas je recimo fudbal mnogo napredniji nego devedesetih, ali, to su vrv bile zlatne godine tog sporta...
Iako sam najviše pratio ranih 2000tih, sad samo ako moram da znam nešto o stopoloptanju...
Е ту си у праву за фудбал. Погледај данас играче, колико су атлетски напредни. Сви мишићави, пребрзи, прехитри. Сви у форми, свима се вене виде. Некад није било тако, али, и данас паре уништавају спорт

Некако се стиче утисак да је све или бар већина ствари била квалитетнија пре 30 година, него данас. Музика филмови, готово све сем технологије, наравно.

Е сад, да ли је то истина или неки вид психолошке забуне? Или је пак можда оба?

Коначно питање: да ли је тачно да је некада све било квалитетније и боље него данас?
Sto se tice muzike, filma, slikarstva, dakle umetnosti, definitivno jeste bilo bolje pre.
Tehnologija ne, ona samo pici napred dok nas vestacka inteligencija sve jednog dana ne srusi.
I to je tako. Nikakv teoreticar zavere nisam, naprotiv. Tehnologija ce nas ubiti.

Е ту си у праву за фудбал. Погледај данас играче, колико су атлетски напредни. Сви мишићави, пребрзи, прехитри. Сви у форми, свима се вене виде. Некад није било тако, али, и данас паре уништавају спорт

Ma **** ti to sto su misicaviji ili sto im se vide vene ali ajde bas danas da vidim da se pojave igraci kao sto su bili Pele, doktor Sokrates, Ziko, Romario, Bebeto, Ronaldinjo, Maradona, Kanidja, Batistuta, Martin Palermo, Karlos Valderama, Rene Igita, Horhe Kampos, Hoze Luis Cilaver, Djidji Bufon, Toti, Roberto Badjo, Del Pjero, Maldini, Zidan, Anri, Dzej Dzej Okoca, Roze Mila, Abedi Pele, Zorz Vea, Georgi Hadzi, Hristo Stoickov, Johan Krojf, Marko Van Basten, Rud Gulit, Edgar Davids, Klarens Sedorf, Lotar Mateus, Figo, Raul, Luis Enrike, Pol Gaskoin, Alan Sirer ili ne znam Mijat, Miha, Piksi, Dejo, Rambo Petkovic, Prosinecki, Boban, Suker..........ono gotovo nemoguce, ovi moderni igraci ili neki sto tek dolaze mogu jedino u fizikalijama im parirati ili biti ispred ali sto se tice tehnike, vestine a pogotovo nekog karaktera ili harizme ono nema sanse.
Jednostavno to su bili igraci zbog kojih su ljudi dolazili na stadione i zbog kojih su klinci zeleli da se bave fudbalom a danasnji igraci to prosto nemaju.

Nije tačno,to je samo žal omatorelih za danima kada su oni bili mladi.
Komunikacija bolja danas,mogućnost putovanja,letovanja,zimovanja bolja danas,sredstva za putovanje,automobili ,vozovi,avioni kvalitetnija,brža,udobnija i da ne nabrajam dalje.
To što sam ja vremešan ne znači da moram hvaliti samo ono iz perioda kada sam bio mlad,objektivnost je bitna.
Najvaznija stvar je prehrana,nekadasnja hrana sa ovim hemijskim smecem danas ne moze da se poredi.Dzaba ti let avionom kada svakodnevno unosis nekvalitetnu hranu u organizam.Kao sto je covek prethodno pomenuo, ljudi su bili drugaciji.Sta imas od tenholoske komunikacije kada se ljudi samoizoluju a deca vise nemaju potrebu da razmisljaju, jer im tehnologija omogucuje sve na "izvoli te".

Храна и вода,намештај,грађевински материјал,наравно и међуљудски односи.
Све је било квалитетније.
И данас имамо квалитет али га прати папрена цена.
А људски односи...ужас.

Sto se tice muzike, filma, slikarstva, dakle umetnosti, definitivno jeste bilo bolje pre.
Tehnologija ne, ona samo pici napred dok nas vestacka inteligencija sve jednog dana ne srusi.
I to je tako. Nikakv teoreticar zavere nisam, naprotiv. Tehnologija ce nas ubiti.
Могу се сложити са већином. Тојест могу се сложити са свим. Технологија иде напред и ту нема збора. У исталим областима као да каскамо

Ma **** ti to sto su misicaviji ili sto im se vide vene ali ajde bas danas da vidim da se pojave igraci kao sto su bili Pele, doktor Sokrates, Ziko, Romario, Bebeto, Ronaldinjo, Maradona, Kanidja, Batistuta, Martin Palermo, Karlos Valderama, Rene Igita, Horhe Kampos, Hoze Luis Cilaver, Djidji Bufon, Toti, Roberto Badjo, Del Pjero, Maldini, Zidan, Anri, Dzej Dzej Okoca, Roze Mila, Abedi Pele, Zorz Vea, Georgi Hadzi, Hristo Stoickov, Johan Krojf, Marko Van Basten, Rud Gulit, Edgar Davids, Klarens Sedorf, Lotar Mateus, Figo, Raul, Luis Enrike, Pol Gaskoin, Alan Sirer ili ne znam Mijat, Miha, Piksi, Dejo, Rambo Petkovic, Prosinecki, Boban, Suker..........ono gotovo nemoguce, ovi moderni igraci ili neki sto tek dolaze mogu jedino u fizikalijama im parirati ili biti ispred ali sto se tice tehnike, vestine a pogotovo nekog karaktera ili harizme ono nema sanse.
Jednostavno to su bili igraci zbog kojih su ljudi dolazili na stadione i zbog kojih su klinci zeleli da se bave fudbalom a danasnji igraci to prosto nemaju.
Ја мислим да су ти играчи одударали од просека у то време. Али данас је просечан играч много "бољи" у односу на просечног играча 90тих и 2000тих. Бржи, јачи, бољи техничар, данас је теже издвојити се. Крај јр доминације пар играча јер су данас у питању нијансе

Najvaznija stvar je prehrana,nekadasnja hrana sa ovim hemijskim smecem danas ne moze da se poredi.Dzaba ti let avionom kada svakodnevno unosis nekvalitetnu hranu u organizam.Kao sto je covek prethodno pomenuo, ljudi su bili drugaciji.Sta imas od tenholoske komunikacije kada se ljudi samoizoluju a deca vise nemaju potrebu da razmisljaju, jer im tehnologija omogucuje sve na "izvoli te".
Слажем се, додуше опет кажем... Нисам сведок квалитета исхране, али могу да претпоставим. Мада ми је опет то некако чудно. Јер ваљда развојем технологије и знања о храни, и она треба бити квалитетнија и боља

Храна и вода,намештај,грађевински материјал,наравно и међуљудски односи.
Све је било квалитетније.
И данас имамо квалитет али га прати папрена цена.
А људски односи...ужас.
Људски односи су данас у најгорем стању у протеклих пар деценија. Не знам како је било раније ал лепо је казао мој ћале. 90тих смо мислили да не може горе. А данас видимо да ипак може.

Back