Da li je sport zdrav?

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
h_99452430_1000x0.jpg

Legendarna češka teniserka Jana Novotna preminula je u 50. godini. Da li je sport zdrav?

Poslednja izmena:
Teretanu ne priznajem odavno. Gimnastika i biciklizam su po meni majke sportova. U sportu sam od malih nogu i drago mi je sto nemam takmicarskog duha. Mada, ne mislim da je nezdravo dati svoj maksimum. Ogromna greska se pravi u ishrani.

h_99452430_1000x0.jpg

Legendarna češka teniserka Jana Novotna preminula je u 50. godini. Da li je sport zdrav?

Rekreativno da
profesionalno ne
cim pocnes da uzimas sstimulativna sredstav, (iako dozvoljena) to vise nije zdravo

- - - - - - - - - -

Sigurno je zdravije od toga da nemas nikakvu fizicku aktivnost

Samo znam da mi to nikad nece biti izgovor da ne idem na trcanje i da ne vozim bajs.

pa ne radi se o "ili - ili"

Pa verovatno kao i manje vise sve ostalo , ono u manjim i umerenim kolicinama je lek a u velikim otrov.

Umerena fizicka aktivnost je uvek dobrodosla, kao recimo setnje, plivanje, boznja bicikla, rekreativno bavljenje sportom (fudbal, kosarka, odbojka.........itd) , a sad ovo sto se radi u profesionalnom sportu sigurno da nije zdravo, ono svakodnevni treninzi po 5,6 sati , svakodnevno dovodjenje tela do ivice izdrzljivosti (a cesto i preko toga) sigurno da nije dobro, a pogotovo nije zdrava prica ako se trosi ta hemija, kojekakvi preparati i hemikalije za povecanje fizicke izdrzljivosti i snage zarad ostvarivanja brzih i boljih rezultata, to je ono zlo.

Не знаш шта може сутра да ти се деси. Можеш бити врхунски спортиста и умрети ето од срчаног удара пре него што би то на пример пушача средило. И са свим тестовима никад се не зна шта се кува у организму.

Спорт је здрав, био професионалан или аматерски, битно је да се тело креће. Да се мрда! Од седења ето, нема ваљде, колико су људи осуђени да трпе болове у кичми због неактивности?

Back