Da li je sloboda govora dirigovana?

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
128.994
Na temi o woke drustvu mi je pala na pamet ova stvar.

Koliko je sloboda govora realan pojam?

Sa jedne strane se forsira ali opet sa druge strane ne mozes da kazes sta mislis ili zelis jer se smatra neprikladnim ili uvredljivim
Zasto pripadnik woke drustva moze da kaze da je pepe le pev predator a neko drugi ne moze da kaze da je samo zaljubljen?
i na kraju su ukinulu tvora sarmera.

Koliko je u ustvari sloboda govora dirigovana?
i od koga?

Naravno pod time ne mislim na pricu koja nije u skladu sa zakonom nego generalno.

u sadasnjem vremenu kao i u svim vremenima do sada
sloboda govora je dozvoljena samo ako se uklapa u zvanican narativ

dozvoljene su varijacije u okvirima
sukobljena misljenja i stavovi istih ciljeva
i takico
pricati se ne sme ono sto se misli a mora da se misli ono sto treba da se misli
to ti je manje vise uvek bilo i uvek ce biti

Pa kako nije.
Meni se na poslu žale klinci da ih zovu klincima. Onda ja ćutim, da me ne napadnu i da bih bio deo civilnog sektora koji podržava babe i klince, ormariće na sklapanje od iverice i Ša ti ja znam kome mogu da se zamerim.....i sve
Kad mi dosade, okrenem na šalu, Al nemaju duha ni sluha. Naći, ti imaš sada globalizam antisluhista i osećambolukurcu za sve osim za svoje pedu.

Jedna, ako ne i najsnažnija organizacija (LGBTQ++) ili kako se danas zovu ima neverovatnu moć u svetu, ali najviše u Americi. Ti ne možeš reći bilo šta o toj grupi ljudi, a da te ne samelju. Prvo, to su počeli na sitnom nivou kroz prizmu "diskriminacije" i "homofobije". Kasnije, zavisno od agende koju guraju, prešli su na "transfobiju".

I sad, ti si u tripu da možeš da govoriš otvoreno, ali ipak ne možeš. Ne zato što ti vlada onemogućila, već zato što se plašiš osude drugih koji su progutali tu priču da si homofob ili transfob.

Back