Da li je sex za zene davanje a za muskarce uzimanje?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nekad bese dostojanstveno izazvati nekog na dvoboj na smrt zbog trivijalnih gluposti. Ideja da je definicija dostojanstva uvek bila ista je apsurdna tvrdnja koja svedoci o potpunom nepoznavanju obicaja razlicitih kultura i drustava kroz istoriju.

Konkubine i kurtizane. Imale su mnoge talente i obaveze koje su podrazumevale i sirenje nogu aristokratiji. U njihovo doba je njihova profesija bila i dostojanstvena i moralna, a to sto se ti nekoliko stotina godina posle ne slazes sa tim samo zato sto si produkt vremena i kulture u kojima si rodjen i odrastao je apsolutno nebitno. Takodje je i nebitna tvoja projekcija tvojih subjektivnih sistema vrednosti na sve.
Oni koji imaju su se oduvek bahatili i uvek ce se bahatiti. A i vecina onih koji ne mogu da se bahate bi se rado bahatila da samo moze. I ti bi. Koncepti kao sto su dostojanstvo su stvoreni kako bi prosecna, siromasna i inferiorna vecina mogla da nadje samozadovoljstvo u svojoj nemastini.

Moj odnos prema sebi odredjujem ja a ne ti ili drustvo ili bilo ko drugi. A uporedio sam dostojanstvo sa verom kako bih ilustrovao besmislenost i trivijalnost tvoje tvrdnje.

Ne brini se ti za mene, tvoja implikacija da se valjam u moralnom mulju za mene ima potpuno identicnu tezinu kao sto bi imala pretnja vernika da cu goreti u paklu.

To ti samo govori koliko nisi upravu, jer se dostojanstvo i čast brane čak i po cenu života, jer upravo stvari koje vređaju čoveka dovode do toga, koliko god da je to tebi trivijalno. Sad zamisli svet bez dostojanstvenih ljudi, gde svi rade sve, gde je sve super, gde su svi ljigavi i bez kičme, gde puštaš da te gazi ko stigne jer ćeš reći "dostojanstvo je imaginarno", ti si zapravo samo beskičmenjak, ništa drugo.

Konkubina i kutizana su bile najobičnije prostitutke, kao i ove danas, samo što je to bila "elitna prostitucija", ni za današnje pevačice ne kažu prostitutke nego pevačice, i one imaju svoje obaveze, isto tako su "dostojanstvene", ali samo dok ih snimaju, tako da te priče i lupeže ostavi nekome drugom. I ne, ne bih vaspitavao svoje da budu konkubine i kurtizane, jer da je to tako kako ti pričaš u tom dobu sve žene bi bile to, a nisu, to je suština.

Uostalom, kaži ti meni šta je čovek bez časti i dostojanstva? Kakav si to čovek ako kod tebe sve prolazi, ako nemaš ništa čemu ćeš se usprotiviti i ako ideš samo protiv onoga što pali samo tvoje lično dupe?

Ljigavci na sve strane, tebi ovo vreme došlo kao ćelavom šamar.

- - - - - - - - - -

I nisi mi rekao hoćeš ti vaspitati ćerku da bude kurtizana? Hoćeš je voditi po bordelima da trenira?

To ti samo govori koliko nisi upravu, jer se dostojanstvo i čast brane čak i po cenu života, jer upravo stvari koje vređaju čoveka dovode do toga, koliko god da je to tebi trivijalno.
Ubijali i ranjavali su se zbog infantilnih uvreda tipa "smrdis". Ici u takve krajnosti zarad odbrane povredjenog ega je poremeceno. Moderni ekvivalent toga je takozvani izlazak "na ferku". Ako po tebi cast i dostojanstvo treba da se brane na takav nacin ti si najobicnija sirovina. Mada, mislim da si u stvari samo "auto-pilot" moralista, odnosno tip osobe koja ima refleksne negativne reakcije na bilo sta sto je izvan njenih dogmatskih uskih ideja o moralu ili dostojanstvu, bez uzimanja konteksta u obzir. Tako da ako bi cuo da su se dva klinca pobila oko "branjenja casti i dostojanstva" verovatno bi zbog toga opet negodovao i krivio drustvo, njihove roditelje, policiju itd.
Sad zamisli svet bez dostojanstvenih ljudi, gde svi rade sve, gde je sve super, gde su svi ljigavi i bez kičme, gde puštaš da te gazi ko stigne jer ćeš reći "dostojanstvo je imaginarno", ti si zapravo samo beskičmenjak, ništa drugo.
Vec sam rekao da su takvi koncepti neophodni, cisto da bi se ljudi bez razuma poput tebe drzali na uzici. Meni ne treba mahanje imaginarnim nagradama ispred nosa da bih se suzdrzavao od nanosenja zla drugima.
Konkubina i kutizana su bile najobičnije prostitutke, kao i ove danas, samo što je to bila "elitna prostitucija", ni za današnje pevačice ne kažu prostitutke nego pevačice, i one imaju svoje obaveze, isto tako su "dostojanstvene", ali samo dok ih snimaju, tako da te priče i lupeže ostavi nekome drugom.
Da, upravo. Samo sto je to u danasnje vreme nemoralno i nedostojanstveno ali tada nije bilo. Ne samo da nije vec su u cestim slucajevima takve zene drzale prilicno veliku politicku moc.
I ne, ne bih vaspitavao svoje da budu konkubine i kurtizane, jer da je to tako kako ti pričaš u tom dobu sve žene bi bile to, a nisu, to je suština.
Ti si najobicniji nebitni paor koji radi na imanju nekog aristokrate i jedva sklapas kraj sa krajem i jednog dana ti dodju sa predlogom da ti odvedu cerku na dvor da koketira sa elitom drustva za solidnu novcanu nadoknadu i ti bi rekao "Ne hvala, ja imam dostojanstvo!" Da verujem ti. Pogotovo sto bi te u ono vreme apsolutno bolela ona stvar za svoje zensko dete.
Uostalom, kaži ti meni šta je čovek bez časti i dostojanstva? Kakav si to čovek ako kod tebe sve prolazi, ako nemaš ništa čemu ćeš se usprotiviti i ako ideš samo protiv onoga što pali samo tvoje lično dupe?
Svi idemo samo protiv onoga sto pali nase licno dupe, jedina razlika je to sto su neki o tome ipak malo iskreniji od drugih. I ti i ja dobro znamo da je jedini razlog zbog kojeg imas problem sa zenskom emancipacijom, hedonizmom, k*rvanjem i slicnim stvarima to sto smanjuju broj opcija koje bi tebi licno odgovarale.
I nisi mi rekao hoćeš ti vaspitati ćerku da bude kurtizana? Hoćeš je voditi po bordelima da trenira?
Ako nemam problem sa necim ne mora da znaci da cu svoje potomstvo primoravati da radi upravo to uz iskljucivanje svih ostalih opcija koje ima u zivotu. Logicno. "Hoces tako i cerku..." je izuzeto priglup argumentum ad passiones.

Poslednja izmena:
Ubijali i ranjavali su se zbog infantilnih uvreda tipa "smrdis". Ici u takve krajnosti zarad odbrane povredjenog ega je poremeceno. Moderni ekvivalent toga je takozvani izlazak "na ferku". Ako po tebi cast i dostojanstvo treba da se brane na takav nacin ti si najobicnija sirovina. Mada, mislim da si u stvari samo "auto-pilot" moralista, odnosno tip osobe koja ima refleksne negativne reakcije na bilo sta sto je izvan njenih dogmatskih uskih ideja o moralu ili dostojanstvu, bez uzimanja konteksta u obzir. Tako da ako bi cuo da su se dva klinca pobila oko "branjenja casti i dostojanstva" verovatno bi zbog toga opet negodovao i krivio drustvo, njihove roditelje, policiju itd.

Vec sam rekao da su takvi koncepti neophodni, cisto da bi se ljudi bez razuma poput tebe drzali na uzici. Meni ne treba mahanje imaginarnim nagradama ispred nosa da bih se suzdrzavao od nanosenja zla drugima.

Da, upravo. Samo sto je to u danasnje vreme nemoralno i nedostojanstveno ali tada nije bilo. Ne samo da nije vec su u cestim slucajevima takve zene drzale prilicno veliku politicku moc.

Ti si najobicniji nebitni paor koji radi na imanju nekog aristokrate i jedva sklapas kraj sa krajem i jednog dana ti dodju sa predlogom da ti odvedu cerku na dvor da koketira sa elitom drustva za solidnu novcanu nadoknadu i ti bi rekao "Ne hvala, ja imam dostojanstvo!" Da verujem ti. Pogotovo sto bi te u ono vreme apsolutno bolela ona stvar za svoje zensko dete.

Svi idemo samo protiv onoga sto pali nase licno dupe, jedina razlika je to sto su neki o tome ipak malo iskreniji od drugih. I ti i ja dobro znamo da je jedini razlog zbog kojeg imas problem sa zenskom emancipacijom, hedonizmom, k*rvanjem i slicnim stvarima to sto smanjuju broj opcija koje bi tebi licno odgovarale.

Ako nemam problem sa necim ne mora da znaci da cu svoje potomstvo primoravati da radi upravo to uz iskljucivanje svih ostalih opcija koje ima u zivotu. Logicno. "Hoces tako i cerku..." je izuzeto priglup argumentum ad passiones.

Ti znaš inače da su se pre kotepitakoliko vekova ubijali zbog "smrdiš", ti si inače bio prisutan...

Da... Može biti.

Ne postoji nagrada za dostojanstvo, moraš to da shvatiš, to nije nešto što će ti drugi nagraditi, već što tebe razdvaja od slina i ostalh ljudi koji nemaju ni čast ni obraza.

A šta ima tako neverovatno u tome da bih odbio da svoju ćerku odvedem nekom punišiću da je kreše? Pa, pre bih radio na toj istoj njivi nego prodao ćerku, ne bih j sutra pravio decu da bih sebi povećavao opcije, sram te bilo da uopšte razmišljaš o tome u stilu "pa šta".

Nemoj za ono što ti radiš da vičeš "svi idemo protiv onoga što pali naše lično dupe", to nije istina, to ne rade svi, to rade takvi kao ti. Zato i postoji onaj vic "kad su kupili jedne ja ćutao, kad su kupili druge ja ćutao, kad su došli da kupe mene nije imao ko da digne glas", zato ja stanem u odbranu i onih gde uopšte nemam interes. I ne znam gde ja to imam išta u vidu problema sa ženskom emancipacijom kad u mojoj kući imam tri pripadnice lepšeg pola koje apsolutno guram napred i svaki bogovetni dan im govorim kako treba da napreduju, kako ne treba da zavise ni od koga, kako treba u životu da odlučuju same za sve, itd, itd.... Ne smanjuje meni lično broj opcija, smanjuje njima, ali to je duga tema, jer nisam ja ušao u određene godine i sad gledam kome da se uvalim i kukam kako nemam ni decu a ni nikoga pored sebe a imam 30 ili 30 i kusur, ali to slušam svaki dan od žena, i to mnogo njih...

Nije to priglup argument, ti kažeš da je sport isto što i prostitucija, zašto onda ne bi odveo ćerku da se bavi time?

Uostalom, sa takvima kao ti ja nikad i ne govorim, prosto nemate dovoljno obraza ni da mi se obratite nit' vam ruku pružam, vi ste za mene najveći mulj i šljam grada, države i sveta da bih vas oterao na neko ostrvo i ogradio tamo, za bolje i niste... A mogao bi i kod Vučića u stranku, puna je takvih beskičmenjaka i dupelizaca, ti bi se tamo uklopio kao da si rođen sa članskom kartom, a možeš velikom vođi da ponudiš i ćerku jednog dana u zamenu za direktorsko mesto... Vidiš, sve opcije su ti otvorene.

Opet kazem tu je greska muskaraca. Vremena se menjaju, drustvene norme, moral i ostalo takodje. Civilizacija nije nesto krajnje, to je konstantan i verovatno nedostizan rad na poboljsanju medjusobnog odnosa ljudi. Danas muskarci dozvoljavaju ono cuveno - Ako ti neces ima ko hoce. To razvija dosta toga dalje. Otud i agresija u doba kada se uveliko prica o ekonomicnoj potrosnji energije. Otud i prostitucija kada se uveliko prica o orgazmu, masturbaciji i sl. Dokle god jedni druge blatimo i gazimo da bi dosli do sexualne nagrade, bice i lose. E sada, ne mozes da utices na drustvo, nismo toliko jaki. U ostalom u mnogome ljudi sami trebaju da uvide i da se promene, bez toga da ih silis. Zato jeste MGTOW dobra solucija. Okej, nisam alfa, nisam taj baja, sta vec, ali onda necu ni da postupam po nepisanim pravilima dalje. Necu porodicu, necu da budem dzentlemen iili bilo kakvu duznost tog alfe u drustvu da obavljam, protiv sam benificija parova sa decom, protiv sam svega toga otvoreno. Niti cu niciju decu da branim puskama ili prackama, neka ispadnem svinja ako necu da ozenim nju koja je imala sexualni izbor a na kraju mene cima za ozbiljnu vezu, brak, ti si fin, ti si super ozbiljan i odgovoran, jer su je ti alfa frajeri napusavali posle mesec dana zabave. Neka te prozovu pacenikom, svinjom, kompleksasem, sta god, guraj svoje ispunjenje. Ono sto ne mozes da dobijes, ne treba ni cmizdreti za time.

Ti znaš inače da su se pre kotepitakoliko vekova ubijali zbog "smrdiš", ti si inače bio prisutan...
A ti jesi? Ideja da su se duelima resavale samo neke ozbiljne stvari je romantizovani mit. U vecini slucajeva razlog su bile obicne uvrede i prozivke.

Ne postoji nagrada za dostojanstvo, moraš to da shvatiš, to nije nešto što će ti drugi nagraditi, već što tebe razdvaja od slina i ostalh ljudi koji nemaju ni čast ni obraza.
Pa upravo to. Nevidljivi orden dodeljen od strane drustva od kojeg jedino sto dobijes su prava na hvalisanje, busanje u grudi i subjektivno misljenje, relevantno samo tebi i nikom drugom, da si bolji od tamo nekih "slina bez casti i obraza". Imaginarna hrana za ego i nista vise.
A šta ima tako neverovatno u tome da bih odbio da svoju ćerku odvedem nekom punišiću da je kreše? Pa, pre bih radio na toj istoj njivi nego prodao ćerku, ne bih j sutra pravio decu da bih sebi povećavao opcije, sram te bilo da uopšte razmišljaš o tome u stilu "pa šta".
Lako je tebi da iz udobnosti svoje fotelje dok zivis u drustvu koje te, bez obzira na sve svoje mane, mazi kao bebu u kolevci u poredjenju sa drustvenim uslovima koji su nekad postojali baljezgaris o tome sta je dostojanstveno i moralno i projektujes svoje definicije na ljude koji su imali sasvim drugacije i neuporedivo gore uslove zivota od tebe. Deca se tada i jesu pravila da bi bila dodatna opcija ili da bi bila dodatna radna snaga, a svoje zensko dete bi svejedno prodao, ako ne nekom aristokrati onda barem sinu komsije koji je imao vise zemlje ili krava od tebe, jer bi je smatrao svojom licnom imovinom, jer je to tada bila norma.

Nije to priglup argument, ti kažeš da je sport isto što i prostitucija, zašto onda ne bi odveo ćerku da se bavi time?
Nisam rekao sport vec profesionalno bavljenje sportom. Mozda je bolji primer recimo manekenstvo. I vec sam objasnio zbog cega.

Uostalom, sa takvima kao ti ja nikad i ne govorim, prosto nemate dovoljno obraza ni da mi se obratite nit' vam ruku pružam, vi ste za mene najveći mulj i šljam grada, države i sveta da bih vas oterao na neko ostrvo i ogradio tamo, za bolje i niste...
Isto. Za mene ste ljudi kao ti samo panorama ciji su egzistencija i misljenja potpuno nebitna.

Poslednja izmena:

Back