Da li je rano za brak?

strelica00:
Dakle ovako, mi u vezi 3 meseca, oboje imamo svoj stan, posao, auto,... znači puno slobode... sve nam super, dosta vremena provodimo zajedno mada i dalje imamo 'svoje' živote, vidjanja sa svojim prijateljima, bavljenje sportom,... E, sada da li je suviše rano za brak? On to zeli, ja razmisljam... Ja nisam nikada zivela sa nekim, on jeste nekoliko godina ali vec dve godine zivi sam, sve mi sada izgleda super i idilicno, ali da nije suvise rano, ono sto mi se sada medju nama cini savrsenim, mozda mi sutra bude u nekom smislu negativno? Koliko vremena je potrebno da se proceni da li je veza ona 'prava' ili je samo zanesenost? Dakle li je pametno udati se posle tri meseca veze ili je to ludost koja obicno skupo kosta?
Da sam na tvom mestu otišla bih kod njega (ili on kod tebe, kako se dogovorite), na neko vreme, recimo dve nedelje...
Živeti zajedno, ali ne strogo već nekako neobavezno, dok vam ne postane sasvim normalna takva situacija, sve je stvar navike... Vi imate privilegiju da se polako navikavate, uopšte ne vidim potrebu da se prodaje jedan stan (odmah), ili da se sklapa ugovor, mada - to je vaša stvar i vaš dogovor.

strelica00:
Dakle ovako, mi u vezi 3 meseca, oboje imamo svoj stan, posao, auto,... znači puno slobode... sve nam super, dosta vremena provodimo zajedno mada i dalje imamo 'svoje' živote, vidjanja sa svojim prijateljima, bavljenje sportom,... E, sada da li je suviše rano za brak? On to zeli, ja razmisljam... Ja nisam nikada zivela sa nekim, on jeste nekoliko godina ali vec dve godine zivi sam, sve mi sada izgleda super i idilicno, ali da nije suvise rano, ono sto mi se sada medju nama cini savrsenim, mozda mi sutra bude u nekom smislu negativno? Koliko vremena je potrebno da se proceni da li je veza ona 'prava' ili je samo zanesenost? Dakle li je pametno udati se posle tri meseca veze ili je to ludost koja obicno skupo kosta?

Ja mislim da bi mogla barem jos samo par meseci da pricekas da ne bude bas zaletanje. Malo ces dobiti na vremenu. A mislim da nema vajde zabavljati se deceniju ili skoro deceniju kao neki, pa naravno da se zasitis i na kraju ti i nije do braka! Pa naravno da se 90 % ljudi koji su u braku ne bi ni vencali da su imali prvo tu vecnost vremena da se izgustiraju!

ja sam do sada nekako naucila da su mi intuitivne odluke bile najbolje u zivotu...prosto uradi onako kako osecas,bez previse razmisljanja...
ja sam zivela sam deckom par godina i na kraju smo oboje shvatili da nisamo bas stvoreni jedno za drugo...tako da pravila nema...

Back