Da li je prisnost opravdanje ?

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Postoji ljudi koji su jako dobri, super se druze.... i dozvoljavaju sebi da toj osobi kazu sve i svesta, s izgovorom da je kao iz zezanja....
Na primer psovke - Jebbem ti mater,ili on nju nazove - kobila, debela itd. :rotf:

I jos gore, brutalnije stvari ali ne bih dalje da nabrajam, mislim da ste razumeli ....

Smatram ovakvo ponasanje vrlo problematicnim... ako polazimo od toga da je u svakoj sali pola istine....
ili da nesto 3puta izgovoreno postaje istina ~~~

cak mislim da ta osoba koja dozvoljava da je tako tretiraju - ima manjak samopouzdanja ili cak neke mazohisticke porive.
... da je je nesto izgovoreno kao "zezanje" je manje vezno, jer ako se neka uvreda samo cujes vise puta-to ce podsvesno uticati na psihu ^^ :)

Sta vi mislite o ovoj pojavi?
Da li se vi ovako salite?

Interesuje me vase misljenje, iskustvo o ovakvim medjuljudskim vezama ~~~~

da takve sale su retardirane i nesigurne pojave imaju potrebu da jedno drugom hrane ego,glume opustenost i kul su s tim originalnim humorom u koji ne primaju svakog,a pazi retarda koji kaze da ga njegov ortak zajebo za neke delove,ono hteo na njemu nesto sitno da zaradi,i kao pokacili se,on kaze,ja onako bese mi krivo pa prokomentarisem kako ce se sresti negde i pomiriti,kad on,ma mi smo ortaci,ono badiz do groba,ja u cudu,cekaj bre kako ste ostali prijatelji kad te ko cigan na pijaci zajebo za 200g krompira,debili

da takve sale su retardirane i nesigurne pojave imaju potrebu da jedno drugom hrane ego,glume opustenost i kul su s tim originalnim humorom u koji ne primaju svakog,a pazi retarda koji kaze da ga njegov ortak zajebo za neke delove,ono hteo na njemu nesto sitno da zaradi,i kao pokacili se,on kaze,ja onako bese mi krivo pa prokomentarisem kako ce se sresti negde i pomiriti,kad on,ma mi smo ortaci,ono badiz do groba,ja u cudu,cekaj bre kako ste ostali prijatelji kad te ko cigan na pijaci zajebo za 200g krompira,debili

:rotf:

Strasnooo.... Neki ljudi su stvarno bez mozga ^^

O tome pricam, neko te gazi, a ti kao , ne mi smo ortaci, ovo je posebna veza i nece nas razdvojiti cak i ako je on djubre prema meni :roll:

Salim se tako, ali nikada ne koristim majke, sestre, porodicu i sl. Ako psujem nekog "iz sale" psujem onog sa kime se zezam, ali uplitati porodicu i sl. mi je neumesno i nikada to niko iz mog drustva nije radio. Mozemo da se vredjamo, prozivamo, salimo, hranimo pa cime god, ali porodica se nikada ne mesa u to.
Mada na taj nacin se zezam sa 2-3 osobe samo, jer sam blizak sa njima i oni se tako zezaju sa mnom. Pre mi je smetalo, kada sam bio mladji, sada kapiram da je sala, a nekada i kada me uvredi vratim istom merom i sve ok.

Salim se tako, ali nikada ne koristim majke, sestre, porodicu i sl. Ako psujem nekog "iz sale" psujem onog sa kime se zezam, ali uplitati porodicu i sl. mi je neumesno i nikada to niko iz mog drustva nije radio. Mozemo da se vredjamo, prozivamo, salimo, hranimo pa cime god, ali porodica se nikada ne mesa u to.
Mada na taj nacin se zezam sa 2-3 osobe samo, jer sam blizak sa njima i oni se tako zezaju sa mnom. Pre mi je smetalo, kada sam bio mladji, sada kapiram da je sala,
a nekada i kada me uvredi vratim istom merom i sve ok.

Znaci sala.... a osecas se i uvredjeno ?

Tu bi mogle i pesnice da padnu, cini mi se :think:

Tako se "šale"glupi primitivci...
Moj humor teži montipajtonovskim ekvilibristikama,a kad neko
počne da psuje u društvu kao iz fazona,e tada doživi salvu
psovki iz fazona...:mrgreen: To je tovarenje za medalju!:hahaha:
Ne libim se psovki i one uvećavaju bogatstvo jezika onog koji ima
širok vokabular i bez njih...Ko ima mali fond reči ,a psuje-kočijaš obićni...:mrgreen:

Znaci sala.... a osecas se i uvredjeno ?

Tu bi mogle i pesnice da padnu, cini mi se :think:

Pa ranije mi je smetalo, posebno kada lepo kazem da mi nije do sale, posebno ne na takav nacin (a i nisam koristio pre takve sale, pre jedno 6-7 godina, mada i klinci smo bili nismo znali za meru).
Kada sam skapirao da se tako sali samo i da je najbolji nacin nikom ne ostati duzan, poceo sam i ja. Normalno zna se neka mera, i vidi se kada nekom nije do "sale" i sprdanja, sada kada smo kao stariji.

A potreba za pesnicama nikada nije bilo i nece :)
Opet, to je rezervisano za najuzi krug prijatelja, koji znaju sve, i kojima nije cilj da me tako uvrede, ponize ili sta vec, da neko drugi se tako ponasa sa mnom, sa kim nisam blizak, a on se tako "sali" poprilicno bi mi smetalo.

Salim se i sale su mi u granicama normale ( niko mi se nije pozalio i pokazao da sam preterala ) , u skladu su sa bliskoscu izmedju mene i osobe sa kojom se salim. Ne smeta mi i kad se neko zeza na moj racun, naravno u granicama normale. Psujem od pre nekoliko godina i bas mi to dobro ide. Psujem najvise sebe ,a druge retko i uglavnom onako iz miloste. Ne smeta mi da mi bliska osoba kaze kokosko, kobilo ili ako upotrebljava nazive drugih zivotinjki. To da u sali ima pola istine nema nekad blage veze....aj sada cu ja da se nasalim da je napolju divno vreme, ponovicu to nekoliko puta....vidi napolju je i dalje odvratno vreme i gde je tu deo istine ?
Ako si prisan sa nekim, to podrazumeva i da ga dobro poznajes, a kad nekog dobro poznajes trebalo bi da znas i kakve su mu namere kada je sala u pitanju, nema tu mesta pogresnom tumacenju. Ukoliko i ima to se da lako popraviti, lakse nego li sa nekim nepoznatim. Obicno si prisan sa nekim ko ti odgovara, a ne sa nekim sa kim ces igrati rebusne igrice i stalno preispitivati njegove poteze.

Poslednja izmena:
i neki koji su jako fini su loshi likovi

- - - - - - - - - -

Postoji ljudi koji su jako dobri, super se druze.... i dozvoljavaju sebi da toj osobi kazu sve i svesta, s izgovorom da je kao iz zezanja....
Na primer psovke - Jebbem ti mater,ili on nju nazove - kobila, debela itd. :rotf:

I jos gore, brutalnije stvari ali ne bih dalje da nabrajam, mislim da ste razumeli ....

Smatram ovakvo ponasanje vrlo problematicnim... ako polazimo od toga da je u svakoj sali pola istine....

cak mislim da ta osoba koja dozvoljava da je tako tretiraju - ima manjak samopouzdanja ili cak neke mazohisticke porive.
... da je je nesto izgovoreno kao "zezanje" je manje vezno, jer ako se neka uvreda samo cujes vise puta-to ce podsvesno uticati na psihu ^^ :)

pa ljubi svog neprijatelja

ja se sa bratom stalno tako segacim,mislim ono tipa gde si reto(retarde),tupso,i slicno,mislim nisu psovke u pitanju,ali to je ono prozivanje iz zezanja(a ne kao pokrice za neko vredjanje i ponizavanje)...
stavise meni je nasladje da nekog zovem tuta(skraceno od tupsa) i ako te tako 'vredjam' znaci da te bas volim..
a inace zna se skim mozes tako da se salis a skim ne;)

Da slazem se da dosta utice na psihu, ali takva zezancija moze i pozitivno da utice, usmislu podizanja raspolozenja.
Ali opet ljudi su drugaciji, pa neko i salu moze shvatiti kao uvredu.

Poslednja izmena:

Tako se salim samo sa jednim drugom, uz to mi je i jedan od najblizih prijatelja i sa njim sam sedeo u istoj klupi tokom cele srednje skole.
Ne uplicemo familije vec samo nas dvojica u sali tako zezamo jedan drugoga i salimo se na racun visinske razlike izmedju nas.
Takve sale dolaze u obzir samo sa njim jer se znamo suvise dobro i sto pomazemo jedan drugoga kada god zatreba.

Sa ostalima se zezam drugacije, ne ide svaka sala sa svakim.
Sala je uvek dobra za upoznavanje novih ljudi, lakse tece razgovor i kroz salu se ljudi brze upoznaju.

Pročitala sam dve rečenice posta, dalje nije bilo potrebe...ne volim takvu vrstu prisnosti....svakodnevno gađanje sa kravo, debilu...nije u opsegu mog rečnika
...
psovke kao psovke nekad mi budu simpatične, ali ovo pogrdno imenovanje, naročito u bliskim odnosima, ne volim.
..
nisam nikad udeljivala takve epitete, a nije ni meni bilo udeljivano
...
kad-tad takva "prisnost" zaboli, uvredi i nastane problem
..
ovo po meni ne, nikako!

Ono sto ne zelis da cujes na svoj racun,nemoj ni ti da izgovaras..To je moj nacin komunikacije,
i ne pravim razliku ko je u pitanju.Pogotovo ako nekog volim ,i bliska sam s njim,onda mora postojati
i postovanje a ne vredjanje i grube sale.Sa nepoznatim ljudima,ako primetim da im je recnik neotesan i vulgaran,
sklanjam se iz tog okruzenja.

imam jednog lickog ljutog chetnika ovde, al pravog dosta stare i on meni - reko mi taj srbijanac - pa de si *** pi**zda ti materina, ovaj teo da ga kolje. i zali mi se, na slavi mu bilo. nisam znao sta drugo da mu kazem nego da je to kod nas ko dobar-dan. titina posla jel. sta je drugo umeo nego da optuzi komunjare

stomak ili glava? :lol:

ako izaberes stomak onda su take veze katastrofa jer zene, barem vecina ne trpe da im cak i u najboljoj nameri ukazes na bilo koju manu zbog koje imaju problem celog yebenog zivota misleci naravno da su svi kreteni a samo one pametne, muskarci savete lakse prihvate i rade na promeni ako ocene da je savet dobronameran... a ako izaberes glavu odgovor je kratak.... samo osobi koju volis mozes da srucis svasta... ali to je mac sa dve ostrice jer ako to musko uradi, vracas se na stomak, posto su zene nazalost roba sa greskom :lol:

rezime.. nema vajde... ako si musko budi sa njom dok valja i odhebi je odmah kad pocne proseravanje..aako si zensko a zelis ga za sebe, pazi dobro sta pricas i u kojoj meri a pogotovu ako planiras nesto ozbiljnije...jer posle ti slede godine nezdovoljstva i kajanja...sekspir je nesto pisao na tu temu....

Back