Da li je potrebno placanje poreza za moped?

Da li se plaća porez za moped?

• Da

glasova: 0 0,0%
  • Ne

glasova: 1 50,0%
  • Ne znam

glasova: 1 50,0%

• Ukupno glasova
    2

Žiznnadvuh

Početnik
Poruka
5
Kupil sam moped 50cc uradeli kupuj prodaj ugovor ima štamp kod notara . sad rekli treba da naplatim poreska za motor . došol rekli ti si Stranac i nemaš polnomocoje za Izvadenja PIB . i kad tražil informaciju našel ovo :

Šta je porez na prenos apsolutnih prava?​

Ovaj porez je javni prihod, odnosno jedna od vrsta poreza na imovinu i on se plaća kod prenosa uz naknadu

1. prava svojine na nepokretnosti
  2. prava intelektualne svojine
  3. prava svojine na motornom vozilu – osim na mopedu, motokultivatoru, traktoru i radnoj mašini, prava svojine na plovilu, odnosno prava svojine na vazduhoplovu sa sopstvenim pogonom – osim državnog
  4. prava korišćenja građevinskog zemljišta.
http://www.amknovibeograd.com/porez-na-prenos-apsolutnih-prava/

Kupil sam moped 50cc uradeli kupuj prodaj ugovor ima štamp kod notara . sad rekli treba da naplatim poreska za motor . došol rekli ti si Stranac i nemaš polnomocoje za Izvadenja PIB . i kad tražil informaciju našel ovo :

Šta je porez na prenos apsolutnih prava?​

Ovaj porez je javni prihod, odnosno jedna od vrsta poreza na imovinu i on se plaća kod prenosa uz naknadu

1. prava svojine na nepokretnosti
  2. prava intelektualne svojine
  3. prava svojine na motornom vozilu – osim na mopedu, motokultivatoru, traktoru i radnoj mašini, prava svojine na plovilu, odnosno prava svojine na vazduhoplovu sa sopstvenim pogonom – osim državnog
  4. prava korišćenja građevinskog zemljišta.
http://www.amknovibeograd.com/porez-na-prenos-apsolutnih-prava/
Ovo je iz 2017. godine. Šta se od tada promenilo? Prvo - porez na vozila sad obavezno plaća kupac i drugo - mopedi moraju biti registrovani. Znači prva stanica je MUP, tamo se svakako mora dobiti nova saobraćajna, a ako je drugo registarsko područje i nove tablice. Oni će ti onda objasniti za porez i ostalo.

Ako ima zutu tablicu onda se ne placa porez ali ako ima belu onda ide brze od 45 km/h i vodi se kao motocikl i tad se placa porez.
Hvala / da žuta tablica

Ma čovek je stranac ne može da kupi motorno vozilo ako nema prijavljen stalni boravak. U poreskom su ga otkačili :-)
Imam potverdu ,ja sam prijavljen) nice joke ) dosta zaebance sa papiram

Ovo sta si naveo je zakon o porezu na prenos prava, tebi je problem nesto drugo. I ako ne moras da placas porez, moguce da ne mozes da budes upisan kao vlasnik ako si stranac, ja iskreno ne znam kakva je procedura u Srbiji za strane drzavljane.
Hvala

Ako imaš ličnu kartu za strance onda nema nikakvih problema. I registracija ti traje koliko ti je odobren boravak a ne godinu dana. Porez plaćaš u opštini barem je to nekada tako bilo. U suštini prodavac treba po zakonu da plati ali kako ste ze dogovorili. Vidi nađi neku agenciju koja to radi da ne gubiš vreme odakle si tj gde si koji grad?

Moraš da imaš prijavu boravka (produženu) znači da imaš lk za stranca i tvoja vozačka važi godinu dana pa moraš da je promeniš za srpsku.
Ugl napravi dil sa tim što ti je prodao motor da ostane na njegovo ime a napravite neko ovlašćenje. Porez je tu manje bitan.

Kao stranac možeš da kupiš ali samo za izvoz.
Uradeli ovlascenija do kupuj prodaj ugovora . holly F * men ( didnt know that onda moguce kao kupujem za firmu gde ja radim

Ako imaš ličnu kartu za strance onda nema nikakvih problema. I registracija ti traje koliko ti je odobren boravak a ne godinu dana. Porez plaćaš u opštini barem je to nekada tako bilo. U suštini prodavac treba po zakonu da plati ali kako ste ze dogovorili. Vidi nađi neku agenciju koja to radi da ne gubiš vreme odakle si tj gde si koji grad?
Za lični kartu ješ treba 1 godina pa onda moguce upisanje za licnu kartu . porez ja sam nemoguće naplatim za ro xto nema lični karti i duže boravak samo svako godina produžim 1 godnješ . jedno teško to ja sam sve to uradil kupuj prodaj ugovor dosta tražil ugovor pa onda promenil kako treba drugar rekao (on je advokat ) dosta gluposti rekli u notara kao ja moguce naplatim kao kupac , ne treba prodavac za Poreske, onda sam zražil došel rekli , jebigo treba da kupac đođe isto .

Ovo je iz 2017. godine. Šta se od tada promenilo? Prvo - porez na vozila sad obavezno plaća kupac i drugo - mopedi moraju biti registrovani. Znači prva stanica je MUP, tamo se svakako mora dobiti nova saobraćajna, a ako je drugo registarsko područje i nove tablice. Oni će ti onda objasniti za porez i ostalo.
Ja sam izgubio 2dana i samo uradeli kupuj prodaj ugovor kod notara . hvala puno sutra idem kod mup ,on isto Iz BG kao i ja

Back