da li je ovo slucaj za imigraciono?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

salbo_pismena

Ističe se
Banovan
Poruka
2.767
jedna gospodja .je otisla u svojoj 60 toj godinu u australiju
udala se
i dobila drzavljanstvo
medjutim to joj nije bilo dosta
...
platila je nekog tamo isla je na komisiju i dobila je jos dva dodatka
ili jos jedan nisam siguran
...
isla je na komisiju i komisija je proglasila da je malo neuracunljiva
da joj treba briga tudja
onda je ona na racun toga
dobila pravo da dovede sina sa porodicom da se stara o njoj ...i da prima i on pomoc sto se stara o njoj
,,dalje
njegova cerka isto prima pomoc ,kao i njegova zena
dalje
..........
oni su od drzave i dobili stan ,kucu
koju placaju sa 30 % njihovih primanja
da li je to posteno
i sada ,,da li je to slucaj koji treba prijaviti imigracionom ili socijalnom australije?
zaboravio sam da napomenem da doticna gospodja u sloveniji i zagrebu ima kucu i stan na sebi plus sto je prodala imovinu od 15000 e
a koliko znam ,primanja austrliske te socijalne pomoci ,nisu dozoljena ljudima koji imaju dve nekretnine na sebi ili
koje imaju na racunu preko 50 000 e..

udala se
i dobila drzavljanstvo
...
...
da joj treba briga tudja
dobila pravo da dovede sina sa porodicom da se stara o njoj ...i da prima i on pomoc sto se stara o njoj
,,dalje
dalje
..........
da li je to posteno
i sada ,,da li je to slucaj koji treba prijaviti imigracionom ili socijalnom australije?
zaboravio sam da napomenem da doticna gospodja u sloveniji i zagrebu ima kucu i stan na sebi plus sto je prodala imovinu od 15000 e
a koliko znam ,primanja austrliske te socijalne pomoci ,nisu dozoljena ljudima koji imaju dve nekretnine na sebi ili

fantasticno
hvala na tutorijalu :) :heart:

udala se
i dobila drzavljanstvo
...
...
da joj treba briga tudja
,,dalje
dalje
..........
da li je to posteno

A što te tebe boli qurac sta ta gospodja radi? Krivo ti što se ti prvi nisi setio? I kakvo imigraciono ako je ona dobila drzavljanstvo...

nije zavist
sta neko radi sa svojim zivotom to je njegova stvar
ali ako se odnosi na moj zivot to je moja stvar
Gospodja doticna je od mog pokojnog oca zena
sada trazi od mene da prodam svoju ocevinu da bi ona imala da zivi tamo
,,,nikad ajoj nije dosta

Kako ona može tražiti od tebe da prodaš TVOJU imovinu? Znači da imovina tj. očevina onda nije baš "sasvim tvoja"

nije zavist
sta neko radi sa svojim zivotom to je njegova stvar
ali ako se odnosi na moj zivot to je moja stvar
Gospodja doticna je od mog pokojnog oca zena
sada trazi od mene da prodam svoju ocevinu da bi ona imala da zivi tamo
,,,nikad ajoj nije dosta

Si ti pila/o nesto? (ne znam sta si musko ili zensko, pises u muskom rodu a pise ti pol zenski)

Poslednja izmena:
A i da je sestra, to je onda sigurno i njena očevina. Tako da ništa nećeš uraditi možeš da je prijavljuješ kome oćeš...na kraju se sve svodi na to da ćeš ili prodati i podeliti, ili otkupiti njen deo.

ok sestra mu je
..necu nista uraditi ovde ali ako je prijavim za prevaru australiskoj vladi ,mogu je sa tim ucenjivati da mi dozovli da otkupim njen deo
ali ne znam kako to da proverim,, kome da je prijavim

ok sestra mu je
..necu nista uraditi ovde ali ako je prijavim za prevaru australiskoj vladi ,mogu je sa tim ucenjivati da mi dozovli da otkupim njen deo
ali ne znam kako to da proverim,, kome da je prijavim

Pazi, žena je proglašena tamo neuračunljivom, znači svakog trenutka se može vaditi na to "ludilo" tako da nemaš nikakve šanse. Jedino da ideš na neki fol, da probaš da je zastrašiš sa tim, al dobro osmisli kako, da je staviš pred svršen čin da se usere pa brže bolje da se dogovorite.

Pazi, žena je proglašena tamo neuračunljivom, znači svakog trenutka se može vaditi na to "ludilo" tako da nemaš nikakve šanse. Jedino da ideš na neki fol, da probaš da je zastrašiš sa tim, al dobro osmisli kako, da je staviš pred svršen čin da se usere pa brže bolje da se dogovorite.

pazi i ako je luda ona opet ima dve nekretnine na sebi u to nema sta da se vadi na ludilo to je crno na belo
a i ako je luda tamo onda znaci da je luda u celom svetu?da joj treba i ovde staratelj i nije sposobna da imovinom raspolaze?

Poznati ili nepoznati parazit, ne mjenja stvar. Ako nema istine, prijava nece proci. Prijava zahtjeva kontakt detalje i obicno pita za jezicku barijeru, pa se moze traziti da kontakt ide na nasem ako treba. Ako komsija zivi na mojoj grbaci, ko ga yebe. Btw, ovakvi paraziti definisu kako nas drugi vide. Imate po netu komentare Ozija koji su bili na Hrvatskom primorju na odmoru pa pisu kako Balkanci vide Oz (ah culi smo mi da je tamo super, socijala, ne moras da radis, besplatno zdravstveno, moze se muvati, raditi na crno, izganjati drzavni stan, pomoc za ovo i ono itd) i zakljucuju da je to vjerovatno primarni razlog zbog koga Balkanci dolaze da zive ovde.

Poslednja izmena:
Aha, a u svetu uvek istina pobedjuje? Sta mislis prijavi se i zena padne u ispitivanje, a recimo sve ovo nije istina? (kome je bilo prijatno da dokazuje svoj brak u procesu vize i odgovara na idiotska pitanja raznim idiotima) Moze ona da zivi na grbaci tog sto se udala za njega, ne mora da znaci da zivi na tvojoj i mojoj. To razvijeno razmisljanje o parazitima izvini dolazi opet od ispiranja mozga - "mrzimo" parazite koji su na bednoj socijalnoj pomoci, a svi oni koji imaju debele plate na drzavnim jaslama opet od tvog rada, to je ok? Plus svaki Ozi misli da je normalno sto ima toliku zaradu ja bre u Srbiji ovoliko neradnika i foliranata nisam sreo, i pazi nisu uopste svi Balkanci. Svaki Ozi misli da treba da ima vise para i radi manje od emigranta i onda je cudno sto neko muva i trazi krivine umesto da mudro cuti i radi za dvojicu dok ne sjebe svoje zdravlje i onda stvarno padne na socijalu od koje ne mos ni da se jede ceo mesec.

Ne znam, mozda si i u pravu. Postoje ljudi koju su opravdano na socijali i oni (paraziti) koju su neopravdano na socijali. Ja pricam o ovim iz druge grupe. Mislim da znas da ne moras meni da objasnjavas ko su i sta su Oziji. A ovaj "nas" mentalitet izvlacenja od rada i "snalazenja" je posljedica 500 godina ropstva i vrijeme je da se rijesimo tog sranja. Licno ne volim ljude koji tako razmisljaju, ali ni njih ne mrzim. Medjutim, realno, oni stvarno zive od mojih para. Parazitiranje nije zdravo ni za samog parazita jer ga ubacuje u rezim (ne)razmisljanja u kome ce vjerovatno provest ostatak zivota i prenijeti "mudrost" na podmladak. Kao sto Sopenhauer rece, nema akcije bez motivacije.

S te strane, ne mogu da poreknem da ta mudrost postoji i cenjena je kao "modus operandi" - kao i uvek pricam o onome u sto sam svojim culima uverio :) . Upoznati neke od nasih ovde je kao povratak u buducnost preko proslosti :). Da li su sad oni u pravu sto unapred znaju da ce te drzava zajebati na kraju ako ne zajebes ti nju pre. Za sad, ja sam jos u minusu sa ovim sistemom, tako da on jos uvek parazitira na mojim ledjima na jedan nacin. To ce se promeniti, ali moze li me se kriviti ako u medjuvremenu odlucim da mu se oduzim na isti nacin - nalazenjem rupa u sistemu koje bi meni pomogle, za razliku od ovih rupa koje dozvoljavaju ovdasnjim parazitima da legalno mene muzu u prve 2 godine boravljenja?

Znam da imigracinom ili MARI trerba prijaviti Bridge Blue koji je otvorio predstavništvo u BG zastupnik Makedonac.Meni lično rekao ako upišeš Master ne traže ti u Ambasadi na uvid troškove života za porodicu.Mi u Ambasadu (Master upisan ok) Službenik traži 77 000 € da mu pokažem sa računa iz banke za dve godine kao troškovi života. Ja se obratim gosp. u Bridge Blue u Sydney (nekom general) on kaže nisam dobro razumela....Hahaha...Prvo, život me odveo u Evropu i uživam tako da nemam kad da se dopisujem sa MARA a svima ponavljam sve što treba zovi i davi Ambasadu. Sve prevaranti i hohštapleri (srećom ovaj nam nije uzeo pare ali jeste dragoceno vreme)

Sta da prijavis, sto su napravili gresku? To se tako radi ovde, izgrese, odvale te od zivota i onda ako vec ne mogu te izbegnu, kazu ti sorry uz osmeh naravno :)
Agencije moraju prodati pricu unapred kao i DIAC - vidi koliko ljudi ovde pricaju o teskocama emigracije, pa se ljudi ljute kad to citaju - svi hoce da veruju svilenim reklamama, posle djavo kriv. Najgori a opste poznati scenario bi bio da ti nisi pojma imao i verovao njima, onda bi ti uzeli novac i vukli kroz proces sve do doticnog detalja, kad bi se ti iznenadio a oni prestali da kontaktiraju s tobom, ili jos gore okrivili tebe za licni neuspeh...

Na zalost, mrka kapa za tebe...

Ozi sistem funkcionise tako da ne sudi i presudjuje ljudima da li je ono sto rade DOBRO vec samo da li je PO PRAVILIMA.

Prema toma, moj ti je savet da ako ikako zelis da zamutis vodicu gledas da li ona krsi pravila, a ne da li ti se cini da je preterala. Plus, ako nadjes da krsi pravila nista ti ne vredi ako nemas DOKAZE. Znaci rekla-kazala otpisi.

Za sada koliko vidim imas samo komentare "kako moze" i "kako je nije sramota" i slicne. "Sramota" nije protiv emigracionih a ni protiv socijalnih zakona... Ono sto tebi treba je da procesljas da li je u procedurama napravila rupu. Ako je dobila vizu i drzavljanstvo tu verovatno malo moze da se uradi. Za dolazak deteta da se brine o njoj je takodje slaba sansa jer su procedure rigorozne i ako se provukla i ona i sin to znaci da 1) ili joj stvarno treba pomoc 2) ili ima nekoga ko je savetuje da koristi sistem a da ovo dokazes trebace ti ceo deo tvoje kuce da platis advokatima.

Ono gde bi bila njena slaba tacka je socijalna pomoc koju dobija. Znam za nekoliko slucajeva gde je Centrelink trazio pare nazad jer se ispostavilo da neki prihodi nisu prijavljeni. Nekretnine ne sme da ima u Aus, za izvan Aus nisam sigurna (proveri sam-a). Centrelink proverava bank acc i ako i dodje do prodaje tvoje kuce ono kako mozes da joj napakostis je da stavis pare na racun na njeno ime u australijskoj banci i da pri tome posaljes pismo Centrelinku, za svaki slucaj. Oni joj mozda nece ukinuti socijalnu pomoc ali je velika sansa da ce joj za tu godinu smanjiti primanja za onoliko koliko je primila para na racun.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back