Da li je ovo istina?

To što neko odlazi iz Srbije da bi negde zaradio za pristojan život nije prodaja. To je normalna ljudska potreba. Nije normalno posmatrati stvari na način na koji ti posmatraš.

normalno je da covek ide trbuhom za leb al poznajem mlogi koji su ostavili najplodniju zemlju vocnjaci stoku sa koju mogu garnizon da hrane i otisli u tudjinu samo da bi dovezli nov pezov il mercedes oblozili kucu sa mermer i kupili elektricnu kapiju.takve je u svet oterala zavist i alavost i najvise je od taki.u beli svet idu cak inzinjeri koji imaju privatni biro i zaradjivaju 1000 evra mesecno.bilo im malo pa otisli od rodnu grudu.

normalno je da covek ide trbuhom za leb al poznajem mlogi koji su ostavili najplodniju zemlju vocnjaci stoku sa koju mogu garnizon da hrane i otisli u tudjinu samo da bi dovezli nov pezov il mercedes oblozili kucu sa mermer i kupili elektricnu kapiju.takve je u svet oterala zavist i alavost i najvise je od taki.u beli svet idu cak inzinjeri koji imaju privatni biro i zaradjivaju 1000 evra mesecno.bilo im malo pa otisli od rodnu grudu.

Pa...? Da li je to izdaja zemlje? Ko uopšte ima pravo da komentariše nečiju odluku da napusti svoju zemlju i ode da živi na nekom drugom mestu? Po vama su najveće patriote oni idioti Amerikanci (a takvih je ogroman broj) koji nikada u životu ne napuste državu u kojoj žive. Ma ne samo državu, grad u kome žive. Koji ne znaju da nabroje savezne države u Americi, a za Srbiju misle da je glavni grad Mađarske.

Pa...? Da li je to izdaja zemlje? Ko uopšte ima pravo da komentariše nečiju odluku da napusti svoju zemlju i ode da živi na nekom drugom mestu? Po vama su najveće patriote oni idioti Amerikanci (a takvih je ogroman broj) koji nikada u životu ne napuste državu u kojoj žive. Ma ne samo državu, grad u kome žive. Koji ne znaju da nabroje savezne države u Americi, a za Srbiju misle da je glavni grad Mađarske.

neje u pitanje izdaja zemlje.u pitanje je koji to ljudi i iz kakvi razlozi idu u beli svet.alavost i zavist su kod vecine razlozi.dokazi imas na sve strane.potpuno nepismeni ljudi dovoze automobili od 100 000 evra pravu po tri kuce a svi znamo sta moze nepismen covek da radi u inostranstvo.ko je taj covek koji ce da zivi ko pas u bedu tamo na zapad da bi se ovde kod nas q.urcio sa kola i bazen.to su losi ljudi.imao i jedan ciganin koji imao mlogo decu a nije radio.popravljao stare stvari po kuce.e on je morao otici u svet pa prehrani decu.on ne radi nista lose ali ovi ostali ne razumem.bio sam na kratko na zapad i video ko su ti ljudi sto vozu ti mercedesi i pravu vile po srbiju.moram reci postideo sam se sto su oni srpski drzavljani.
pravdas li odlazak u beli svet zainat zivomiru sto dovezo audi8 iz svedsku bas taj slucaj poznajem di je jedan nepismen mladi gedza otisao u italiju jer su ga njegovi drugovi iz selo stalno zay.ebavali sto vozi keca a ne alfu ko oni.i cemu sluzi dobar auto da se dobro vozis ili da te svi vide .bolesni ljudi.

Ne znam zasto se lazemo, svako razuman bi da mu se ponudi dobar posao u inostranstvu otisao. Ovo kazem za danasnje vreme, a ne za proslost, kada su jos postojali ideali. Ko kaze suprotno, mislim da debelo laze.
I ne znam zasto osuda, zavist se moze posmatrati iz dva ugla, mogu biti zavidni i oni sto su ostali.

neje u pitanje izdaja zemlje.u pitanje je koji to ljudi i iz kakvi razlozi idu u beli svet.alavost i zavist su kod vecine razlozi.dokazi imas na sve strane.potpuno nepismeni ljudi dovoze automobili od 100 000 evra pravu po tri kuce a svi znamo sta moze nepismen covek da radi u inostranstvo.ko je taj covek koji ce da zivi ko pas u bedu tamo na zapad da bi se ovde kod nas q.urcio sa kola i bazen.to su losi ljudi.imao i jedan ciganin koji imao mlogo decu a nije radio.popravljao stare stvari po kuce.e on je morao otici u svet pa prehrani decu.on ne radi nista lose ali ovi ostali ne razumem.bio sam na kratko na zapad i video ko su ti ljudi sto vozu ti mercedesi i pravu vile po srbiju.moram reci postideo sam se sto su oni srpski drzavljani.
pravdas li odlazak u beli svet zainat zivomiru sto dovezo audi8 iz svedsku bas taj slucaj poznajem di je jedan nepismen mladi gedza otisao u italiju jer su ga njegovi drugovi iz selo stalno zay.ebavali sto vozi keca a ne alfu ko oni.i cemu sluzi dobar auto da se dobro vozis ili da te svi vide .bolesni ljudi.

:D:D A bre Milune, izgleda da je najveći problem u tome što dovoze "mečke" u selo.

:D:D A bre Milune, izgleda da je najveći problem u tome što dovoze "mečke" u selo.

i to i mermerne kuce sa bazeni i sa elektricnu kapiju.zasto ako to niko ne koristi.to zvrji prazno 340 dana u godinu.to sluzi samo za jedno.da se svojim bednim komsijama pokaze koliki uspeh su napravili na zapad.a ja znam kako izgleda taj njiov uspeh tamo na zapad.sve bedak do bedak.e tu je problem.to sto oni pokazuju sa te mecke i bazeni daleko je od njiov uspeh u evropu.sdrugu stranu zahvaljujuci njima svet misli da smo mi svi srbi cigani i lopovi jer nas ovi sa mercedesi tako predstavljaju u svet.oni su tamo uglavnom teski socijalni problemi lopovi prostitutke lovci za udaju i zenidbu sa evropljani.

A ovo ?

Srbija - Croatia ,Croatia - Srbija.........dolar - euro......euro -dolar........
dinar -euro ,euro -dinar..............US-PRC..........PRC-US...............
i zemlja napravi mali puc , i..........sve pada u vodu............., a svet je MOCAN,nema shta...
sve same SUPER nacije.
Neko im stavlja glavu na sto ,a oni guraju glavu pod sto !
Mora da je to ona 11.ta zapovest shto se ne prochita nek se razbi......

Ima li ovde i ljudi...?

Mozhda ovo nema veze sa pitanjem autora teme ,ali mozhda ima veze sa necim drugim...........(nishta zlonamerno !)

.......A koliko se gleda koje si vere i porekla, samo reci da si iz Srbije, pa da vidiš kako ne gledaju...:whistling:.......

Verovatno će te samo pitati da im pojasniš situaciju u Srbiji sada i da im objasniš šta se to dešavalo na Kosovu i u Bosni i šta ti misliš o tome što je Kosovo proglasilo nezavisnost. Ja kada kažem da sam iz Srbije, uvek dobijem ili ova pitanja ili me pitaju "A gde se tačno nalazi Srbija". Nikada do sada nisam naišao na neko "čudno gledanje" stranaca kada im kažem odakle sam.

Uvek su ljudi išli "trbuhom za kruhom", ali ne iz mržnje prema svojoj zemlji. I nisu je pljuvali kao neki ovde, a nisu u stanju sami da poprave ni sebe, a kamo li stanje u zemlji.:thumbdown:......

Primetio sam da pljuvanje po Srbiji u inostranstvu najvećim delom čine naši turisti koji dobiju priliku da s nekim popričaju o Srbiji, Srbima i dešavanjima kod nas. Svi ljudi iz naše dijaspore koje ja znam nikada nisu rekli ni jednu lošu stvar o Srbiji.

... nije u pitanju to da li bi zbog posla otisli negde, nego, da li bi mi Srbi prodali i oca i majku i drzavu i sve, sve, sve... ako to neko dobro plati?......

Ja mislim da velika većina ne bi "prodala i oca i majku i državu i sve, sve, sve...". Koliko sam imao priliku da vidim do sada, naši ljudi po inostranstvu imaju mnogo veću porodičnu i patriotsku svest od pripadnika mnogih drugih naroda.

Ja se recimo slazem sa tobom, jer imam bliske ljude koji super zaradjuju ali se cesto bedace sto nisu ovde......

.....potpuno nepismeni ljudi dovoze automobili od 100 000 evra pravu po tri kuce a svi znamo sta moze nepismen covek da radi u inostranstvo.ko je taj covek koji ce da zivi ko pas u bedu tamo na zapad da bi se ovde kod nas q.urcio sa kola i bazen.to su losi ljudi.imao i jedan ciganin koji imao mlogo decu a nije radio.popravljao stare stvari po kuce.e on je morao otici u svet pa prehrani decu.on ne radi nista lose ali ovi ostali ne razumem.bio sam na kratko na zapad i video ko su ti ljudi sto vozu ti mercedesi i pravu vile po srbiju.moram reci postideo sam se sto su oni srpski drzavljani.

i to i mermerne kuce sa bazeni i sa elektricnu kapiju.zasto ako to niko ne koristi.to zvrji prazno 340 dana u godinu.to sluzi samo za jedno.da se svojim bednim komsijama pokaze koliki uspeh su napravili na zapad.a ja znam kako izgleda taj njiov uspeh tamo na zapad.sve bedak do bedak.e tu je problem.to sto oni pokazuju sa te mecke i bazeni daleko je od njiov uspeh u evropu.sdrugu stranu zahvaljujuci njima svet misli da smo mi svi srbi cigani i lopovi jer nas ovi sa mercedesi tako predstavljaju u svet.oni su tamo uglavnom teski socijalni problemi lopovi prostitutke lovci za udaju i zenidbu sa evropljani.

Problem mnogih koji su otišli jeste to što još uvek nisu jasno ocenili dugoročne planove i razloge zbog kojih su u inostranstvu. Generalno imaš tri grupe iseljenika:

1) prva koju čine ljudi koji su, kao ja na primer, otišli u inostranstvo radi stručnog usavršavanja i koji planiraju povratak kada odluče da su spremni da se vrate kao stručnjaci u svojim oblastima;
2) druga grupa su ljudi koji su jednostavno otišli i nemaju nameru da se vraćaju, i oni najčešće postaju mnogo nostalgični jer su već odlučili da za njih nema povratka i to ih čini nostalgičnim. Ovde i leži njihova greška jer ako su već odlučili da odu za stalno, onda treba da probaju da izbrišu sve emocije i da se kompletno uklope u stil života zemlje u kojoj žive. Jednostavno treba da postanu stranci!!!;
3) treća grupa su mahom ne obrazovani ljudi koji su otišli kako bi zaradili na brzinu jer misle da van Srbije teče med i mleko i da će brzo i bez muke postati bogataši. Njih je dobro opisao "a bre Milun". Oni idu van sa idejom da ne rade mnogo a da brzo zarade, ali kada dođu u inostranstvo onda vide da nije onako kako su oni mislili a onda ih je sramota "šta će selo da kaže" ako se vrate bez "bogatstva". E ti ljudi onda grade velike mermerne kuće po selima u kojima niko ne živi i dolaze u skupim kolima samo da bi ljudi mogli da kažu kako je on uspeo u inostranstvu, dok u isto vreme u zemlji u kojoj žive jedva sastavljaju kraj sa krajem, nikada ne izlaze, ne zanima ih ni istorija ni kultura zemlje u kojoj su, a čak po nekad neće ni jezik da nauče.

Back