Da li je opasno piti previše vode?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.444
BB1g4yj8.jpg

Često ćemo čuti kako mnogi ne piju dovoljno vode. A koliko je opasno previše je piti?

a pazi ovo:
"Zdravi bubrezi su obično u stanju da prilagode količinu vode koju naređuju tvom telu da zadrži ili izluči, ali mogu da budu "preplavljeni" velikom količinom koju treba da procesuju. Kada pijete previše vode, vaši bubrezi ne mogu da se reše viška vode, saopšteno je iz Klinike Mejo. Opet, sadržaj natrijuma vaše krvi postaje razblažen kao rezultat toga, a usledila je i lančana reakcija biološke disfunkcije."

Bubrezi daju signal telu da zadrži ili ne vodu?

Ja sam radnije čuo da je dobro piti dosta vode baš za zdravlje bubrega.

a pazi ovo:
"Zdravi bubrezi su obično u stanju da prilagode količinu vode koju naređuju tvom telu da zadrži ili izluči, ali mogu da budu "preplavljeni" velikom količinom koju treba da procesuju. Kada pijete previše vode, vaši bubrezi ne mogu da se reše viška vode, saopšteno je iz Klinike Mejo. Opet, sadržaj natrijuma vaše krvi postaje razblažen kao rezultat toga, a usledila je i lančana reakcija biološke disfunkcije."

Bubrezi daju signal telu da zadrži ili ne vodu?

Ja sam radnije čuo da je dobro piti dosta vode baš za zdravlje bubrega.
Ali ne previše.

sad nadjoh to gore što sam pomenuo. Desilo se 2007 u Kaliforniji. Muž je posle tužio radio stanicu za 16,5 miliona dolara.
Najgore je što su u radio stanici znali da može da bude opasno a i slušaoci su se panično javljali da je to opasno i neko može da se razboli ili čak i umre. Voditelji su se mahom smejali na to... Na kraju balade je desetoro otpušteno

Back