- Poruka
- 92.444
Često ćemo čuti kako mnogi ne piju dovoljno vode. A koliko je opasno previše je piti?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
znam neke koji su navikli da piju puno vode i čim prodje 10 minuta počinje panika da ih hvata ako nisu poneli vodu sa sobomPostoji mehanizam za to, takozvana zedj ali u tom trenutku smo vec dehidrirali.
Organizam ima sisteme poznate i nepoznate nauci.
Kao i sve ostalo za organizam.Sve umereno.Pogledajte prilog 925954
Često ćemo čuti kako mnogi ne piju dovoljno vode. A koliko je opasno previše je piti?
Ali ne previše.a pazi ovo:
"Zdravi bubrezi su obično u stanju da prilagode količinu vode koju naređuju tvom telu da zadrži ili izluči, ali mogu da budu "preplavljeni" velikom količinom koju treba da procesuju. Kada pijete previše vode, vaši bubrezi ne mogu da se reše viška vode, saopšteno je iz Klinike Mejo. Opet, sadržaj natrijuma vaše krvi postaje razblažen kao rezultat toga, a usledila je i lančana reakcija biološke disfunkcije."
Bubrezi daju signal telu da zadrži ili ne vodu?
Ja sam radnije čuo da je dobro piti dosta vode baš za zdravlje bubrega.
to mi je stvarno iznenadjenje- Mislio sam da nešto drugo pucaMislim da postoji primer otkazivanja bubrega od prevelike kolicine popijene vode...