da li je opasno dati nekome licnu kartu?

wichhi

Početnik
Poruka
24
e ovako mozda je malo glupo pitanje ali nema veze :)
upoznala sam jednog momka ne znam ga bas dugo ....trazio mi je da mi slika licnu kartu jer sam kao lijepo iispala :)
nego on nije slika moje lice na licnu kartu vec cijelu prednju i zadnju stranu ...nije mi to bas jasno posle sam izbrisala slike nego vjerovatno je neka ostala...
interesuje me moze li neko da zloupotrijebi te podatke koji se nalaze na licnu...poput JMBG i drugih podataka koji se nalaze na njoj.
malo mi je glupo ovo sto pitam jer uvjek neko moze da dodje do moje licne karte pa me interesuje koliko ona zapravu treba da se cuva da li moze nesto da se zloupotrijebi itd.
vidim da nisam bas na najbolje mjesto otvorila temu :)
pa ako moze neka admin. premjesti na odgovarajuce mjesto ako ga uopste ima :D

Poslednja izmena:
upoznala sam jednog momka ne znam ga bas dugo ....trazio mi je da mi slika licnu kartu jer sam kao lijepo iispala :)
nego on nije slika moje lice na licnu kartu vec cijelu prednju i zadnju stranu ...nije mi to bas jasno posle sam izbrisala slike nego vjerovatno je neka ostala...
interesuje me moze li neko da zloupotrijebi te podatke koji se nalaze na licnu...poput JMBG i drugih podataka koji se nalaze na njoj.
malo mi je glupo ovo sto pitam jer uvjek neko moze da dodje do moje licne karte pa me interesuje koliko ona zapravu treba da se cuva da li moze nesto da se zloupotrijebi itd.

Meni je to mnogo cudno...previse cudno. Da sam na tvom mestu, brinula bih zbog ponasanja tog momka, a ne zbog toga da li neko moze da zloupotrebi licnu kartu.

Naravno da jeste! Svašta može da se uradi sa podacima sa lične karte! Nisu oni brojevi tamo samo za ukras, u njima se kriju svi naši podaci! I mogu se koristiti za svakakve zloupotrebe1 Bilo bi dobro da prijaviš policiji šta si uradila, i kome si to dala, pa da imaju u evidenciji zbog neke moguće zloupotrebe.
Mogao te je i udati za nekog.. A da i ne znaš.
Niko, ali baš niko ne traži LK bez razloga. "Sviđa mu se slika"! Jel' to on tebe zeza ili ti nas? Ne mogu da verujem da neko može biti tako naivan....

Poslednja izmena:
Ti imaš pravo da svoju LK pokažeš bilo kome i da mu dozvoliš i da je fotografiše.
Nije da to ne može da se zloupotrebi, ali zloupotreba pada na teret onoga ko je zloupotrebio.
Bože moj, pa ljudi i izgube dokumenta i tek to može da se zloupotrebi.
Pa ljudi često fotokopiraju ličnu kartu i te fotokopije daju tamo gde im traže.
Pa i oni u fotokopirnici bi onda mogli to da zloupotrebe (kao prvi put nije dobro ispala fotokopija).
Ne razumem baš zašto bi fotografisao kad je mogao samo da zapiše podatke koji ga interesuju.
Jeste malo čudno. Ali ako neko misli da to zloupotrebi ne mislim da je mnogo bistar jer je to kažnjivo.

Ti imaš pravo da svoju LK pokažeš bilo kome i da mu dozvoliš i da je fotografiše.
Nije da to ne može da se zloupotrebi, ali zloupotreba pada na teret onoga ko je zloupotrebio.
Bože moj, pa ljudi i izgube dokumenta i tek to može da se zloupotrebi.
Pa ljudi često fotokopiraju ličnu kartu i te fotokopije daju tamo gde im traže.
Pa i oni u fotokopirnici bi onda mogli to da zloupotrebe (kao prvi put nije dobro ispala fotokopija).
Ne razumem baš zašto bi fotografisao kad je mogao samo da zapiše podatke koji ga interesuju.
Jeste malo čudno. Ali ako neko misli da to zloupotrebi ne mislim da je mnogo bistar jer je to kažnjivo.

Tačno..

Back