Да ли је неко платио таксу за тзв опасне псе?

• Začetnik teme Začetnik teme skins
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tragedija je što ovakve propise donose ljudi koji uopšte nisu stručni za takva pitanja. Naime najbliže tačnoj formulaciji bilo bi "potencijalno opasne rase".
Složio bih se da labilne osobe i maloletna lica nebi trebala da imaju pse pomenutih rasa, ali se sa ovim - ne slažem!
Više bih voleo, na primer, da se donese propis gde se, napr., zabranjuje proizvodnja i promet vatrenog naoružanja. Što bi to bilo interesantno sprovesti u delo!

Poslednja izmena:
U Sloveniji je recimo vrlo ograniceno drzanje velikih i potencijalno opasnih pasa, npr. smeju da setaju prema tacno odredjenoj satnici i ne smeju da ih setaju deca ispod 16 godina. I oni su tu prestrogi ali slazem se da napaljeni tinejdzer ne moze da savlada recimo NO, o terijeru da ne pricamo! Sad, sto statisticki vise napada sa ozbiljnim posledicama imaju NO i rotovi (dve rase) nego bull-rase sve zajedno (4 ukupno + 5. nepriznata od FCI), to je vec druga stvar.

Ma budalastina teska!
Labilne osobe ne bi trebale da gaje nista zivo,nije bitna rasa! Znam ljude koji su od bigla,kog inace zbog blage naravi koriste kao zamorce, napravili zver koja ujeda sve zivo ukljucujuci i vlasnike :roll:

Ako neko plati ovu taksu da li ce njegov pas biti manje agresivan?? Ili ce mozda moci da napada ljude bez posledica jer je vlasnik platio taksu??

Glupa drzava = glupa pravila

Ono, fakat su moji ujak i ujna zbog toga sto su bili (i dalje su) duzni i ruzni od svog haskija napravili zver pored koje niko osim ujaka nije smeo da prodje i koja je na kraju uspavana a jedan nemacki ovcar je uspavan kad je polomio ruku vlasnici jednog pekinezera. Moja mesanka u tipu pincXjazavicar je strah i trepet svih koji bi nocu da prodju pored moje kuce a danju sluzi umesto zakljucane kapije-ko zna sta je prosla pre nego sto je pre godinu ipo stigla kod mene.

A evo price o Lenoksu: http://www.care2.com/causes/in-memory-of-lennox-dog-put-to-death-for-resembling-a-pit-bull.html

problem lezi u teskim rasama,koje su velike,a jos i agresivne,to su dvije odvojene stvari,agresivnost velikog psa mora dovesti do pitanja bezbjednosti,brnjica itd,ako vec nije pod jakim nadzorom vlasnika,dok agresivnost malog psa,nedovodi u pitanje bezbjednost,osim socijalizacije i samog ujeda ukoliko nije vakcinsan,ali placanje je porez koje,koje drzavne vlasti jedva cekaju i sto je po meni otimacina novca!

Ovaj primer sam pomenula cisto radi isticanja poente da laju ispod pogresnog drveta, tj. da pogresne rase proganjaju. A sto kazes vanredna dresura, i tu su smislili caku, ako vlasnik svog psa visokog preko 50cm u grebenu zeli da seta bez korpe, mora da ga odvede u skolicu poslusnosti a to se, naravno, placa. I najveca je fora sto je labradorka ove zene koja je ujedena odlicno polozila tu skolicu, bila je cak druga najbolja od svih polaznika.

Ma budalastina teska!
Labilne osobe ne bi trebale da gaje nista zivo,nije bitna rasa! Znam ljude koji su od bigla,kog inace zbog blage naravi koriste kao zamorce, napravili zver koja ujeda sve zivo ukljucujuci i vlasnike :roll:

Ako neko plati ovu taksu da li ce njegov pas biti manje agresivan?? Ili ce mozda moci da napada ljude bez posledica jer je vlasnik platio taksu??

Glupa drzava = glupa pravila

Ti nameti se uvode da bih tih pasmina nestalo. To je jedini razlog.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back