Da li je muski MOZAK superiorniji od zenskog?

Nesto neko vece razmisljam kako je sve sto vidimo cak mozda oko 90% stvari koji nas okruzuju stvorio i napravio muskarac....

Evo pogledajte oko sebe pa ce te videti i vi.

Svuda muskarci dominiraju, od umetnosti do nauke od Miklandjela, Mocarta do Galileja, Tesle, Hipokrata, Magelana....

Zene cak nisu ni u stanju da u svetu mode budu glavne vec zensku odecu dizajniraju muskarci....

Sve zivo su osmislili i napravili muskarci....

PS: Nisam temu otvorio da se vredjate, ucestvujte normalno u diskusiji.

da zanemarim ovo shto si napisao, jer kroz istoriju zene nisu imale mogucnosti da njihova ispoljavanja budu i drushtveno priznata, tj vrlo retko ..

ono shto sam primetila , dakle, sasvim lichno zapazanje, je to da zene mogu da rade vishe svari odjednom , funkcionishu savrsheno na vishe strana , dok mushkarci moraju polako ili jednu po jednu stvar da odrade.. mislim da to dosta govori.. chast izuzecima...

pa chuj stvorenja koja su uvek opravdavala sve vrste nasilja izopacenosti i perverzija su itekako superiorna samim tim i njihov zakmo jelte naravno da je tako i nikako drugacije :lol:
uostalom stvorenja kao onaj Tesla su apsolutno inferiorna kao i njihov zakmo :think:
sta bre on hoce da svi koriste besplatnu energiju da bude mir, da nema naplacujem ti sve od vazduha vode pa i do drogilica ((( i tamo neki red al0 da nema nasilja??? muchenja sto psihichkog to i fizichkog?? da ti tamo kapirash svrhu tri sedam i devet aloo pa gde je tu nasilje silovanje mozga i tela :evil: GDE JE TU BOL i nanosenje istog :think: pa kako se najesti od mira aloo bre

da da
ko je pominjao dogmu ha? samo kombinacija i kids united.
a ako verujesh jako u svoju volju, el i to dogma?

Kada bi znala kako sam bila odvratna devojčica... Vreme i volja za promenom samo su ono što se pamti.

Deca bi trebala biti, ma ne znam. Ne volim mnogo da pričam o deci.

Mozak sam po sebi ništa ne znači. To privlači samo one koji ga nemaju, a šta će ti takvi u blizini.

da dusha gleda i vidi ukoliko nije zgashena .
Drugi ja, o kojem sam već pisao, onaj koji je spojen na tiho znanje, češće nego rijeđe radi raznorazne vrste zadataka za raznorazna bića i svjetove. Recimo, u jednom od snova zadataku mu je bio pomoći u popravcima multidimenzionalnog broda (svemirski brod čiji su različiti djelovi bili u različitim dimenzijama). Način na koji je asistirao tom popravku bilo je direktno interfejsanje na brodski kompjuter, tj. spajanje sa umjetnog inteligencijom i preuzimanje nekih njenih funkcija za potrebe popravka. Većina tehnologije koju sam susretao po snovima je dozvoljavala interfejsanje s njom i rad s njom direktno, kao što um radi s asocijacijama.

Sve je počelo kad se u određenom svijetu, čiji se cijeli životni stil bazirao na veoma staroj ali efikasnoj tehnologiji, počela kvariti jezgra kojima su napajali cijlu tu tehnologjiu. Moramo uzeti u obzir da to nije samo jedna rasa bića nastanjivala tu dimenziju, bilo ih je više i makar nisu djelile sve ideje i poglede, koegzistirale su u miru. Također, iz perspektive nas Zemljana, takav jedan svijet može postojati samo u mašti, pošto je tehnologija koju koriste daleko naprednija od svega što mi možemo zamisliti. Ipak, ni oni nisu mogli popraviti kvar, pošto su tvorci te tehnologije davno umrli i nitko ju više ne razumije kako spada. Zaključili su da je jedini način da nabave novu jezgu i tu ja ulazim u igru. Zašto drugi ja? Pa, osim zato što, kao što sam već rekao ima mogućnost interfejsati sa većinom tehnologije, također drugi ja, baš zato što je u stalnom dodiru s tihim znanjem, iskustveno zna (ne teoretski, konceptualno ili nikako kao većina Zemljana) da su vrijeme i prostor kategorije koje ovise jedino o percepciji, dok je percepcija nešto što uvelike ovisi o volji onoga koji gleda.

No, kao što je svim naprednim civilizacijama poznato, drkanje po vremenskim linijama cijelih svjetova je opasno i potencijalno pogubno za svijet. Mala digresija, sjećam se jednog sna, tj. jednog svijeta čiji su stanovnici (inače tehnološki nerazvijeni, ali dobra srca i u harmoniji s prirodom) bili žrtve demonske kuge. Sve je u njihovom svijetu bilo podložno dekadenciji zbog invazije demonskih entiteta direktno iz najcrnjeg kaosa. Njihov sam svijet, na njihov nagovor i molbu premjestio na alternativnu vremensku liniju, koja je do tog trenutka postojala samo kao potencijalna (nikad se nigdje nije manifestirala do tad). Instant rezultat je bio više nego zadovoljavajući, nestalo je bilo kakvo prisustvo demonskog i demona. Potom sam putovao u budućnost da vidim efekte koje će promjene što sam napravio imati na taj svijet. Bile su, više nego drastične. Pošto više nije bilo ničeg da spriječi daljnji napredak, ta se rasa bića inače veoma slična ljudima veoma tehnološki i znanstveno razvila. Dapače, razvila se do te mjere da je nekad u budućnosti privukla rasu aliena koji su maltene pobili sve što je ikad bilo živo na tom svijetu, posisavši svu infrastrukturu i resurse s tog svijeta.

E sad da se vratim na originalnu temu posta. Starješine su svijeta kojem sam pomagao, skupa samnom bili svjesni mogućih posljedica diranja u vremensku liniju, pa smo zajedno riješili posjetiti prošlost svijeta paralelnog njihovom svijetu. To je bio svijet nastao iz iste početne točke kao njihov, samo se usljed drugačijih izbora njegovih stanovnika i okolnosti razvijao neznatno drugačije od prvog svijeta. Mogli bi to nazvati mirror universe. Pretpostavka je bila, da posjeta iz paralelne budućnosti neće imati utjecaja na kontinuitet vremenske linije mirror universea, kakve bi imala da posjetimo prošlost svemira o kojem se radi. I tako sam ja odputovao u prošlost paralelnog svemira, a njegovi su me stanovnici rado prihvatili i veoma se interesirali čuvši za probleme svojih susjeda iz budućnosti. Da li su mi energetsku jezgru i rekli da im javim rezultate. Zanimljivo je to, što su za razliku od svojih "counterpartova" iz paralelne budućnosti, mnogi od stanovnika paralelne prošlosti bili telepati sa veoma razvijenim višim moždanim funkcijama, što bi moglo objasniti zašto su njihovi "counterpratovi", ako su bili imali slični, mogli stvoriti tehnologiju koju njihovi potomci njihovih nemogu održavati. Stigavši u svemir iz kojeg sam krenuo, nakon male prilagodbe za razlike u tehnologijama, spojili smo energetsku jezgru na prikladno postolje. I onda je krenulo sranje.
Sve su energetske jezgre, kako sam saznao kasnije u snu, vukle energiju iz istog izvora i moraju stalno biti u kontaktu s njim. Pošto jezgra koju sam donio potječe iz mirror universa, ona je otvorila vrata u mirror universe da bi se mogla napajati. To je dovelo do stapanja dva paralelna svijeta i dva ne toliko paralelna vremenska razdoblja. Što je dulje jezgra radila, to je stapanje više napredovalo. I možete misliti, trenutačna situacija dovela je do konfuzije, nemira, pa ujedno kaosa i sukoba. No, za razliku od nas Zemljana, stanovnici oba svijeta bili su veoma civilizirani i napredni, te su znali da prepuštanje vlastitim nižim impulsima uvijek biva pogubno za onog koji se prepušta, pa su agresivni sukobi bili svedeni na minimum. Za usporedbu, stanovnici su paralelne prošlosti, makar znanstveno i tehnološki napredniji, imali manji osjećaj za moralno i etičko, no u prosjeku svejedno veći od prosječnog Zemljanina. Najveći mi je problem bio naći trajno riješenje zadovoljavajuće za obje strane. I to nebi bio toliki problem da svi nisu znali tko sam ja, pa gdje god sam došao, privlačio sam pažnju a ponekad i agresiju stanovnika. Ja sam bio onaj koji ih je doveo u tu situaciju. Svakodnevnog mene, prevladala bi krivnja i strah, ako ništa dovoljno dugo, da mi onemoguće trenutačno djelovanje. Drugi ja, kojem je početni položaj mjesto na kojem nema žaljenja, makar svjestan svega, nije nimalo bio dotaknut i zabrinut, nego je preuzeo odgovornost za svoje postupke i marljivo se bacio na riješavanje problema.

Ponajviše sam problema imao sa grupom telepata iz paralelne prošlosti, koji su bili veoma odlučni u tome da me neutraliziraju. Na njihovu nesreću, drugi ja može neposredno vidjeti energiju kako teče svemirom (to i je jedan od razloga zašto može interfejsati sa svim i svačim). Za razliku od recimo telepatije, koja koliko god napredna bila, svejedno spada unutar okvira zakona fizike nekog svemira, direktno viđenje energije zaobilazi zakone, tj. gleda u suštinu svih stvari. Tako sam, uz svo njihovo čitanje misli, znanje i pamet, prije njih znao što će misliti i gdje će me tražiti. Uz to, imao sam par bliskih susreta, pogotovo u jednom shoping mallu u kojem sam tražio nekakve podatke i opremu koja bi mi omogućila da si pribavim, potrebnu mi pomoć.

Naime do tog sam trenutka uspio spriječiti daljnje stapanje dvaju svijeta, prilagodio sam energetsku jezgru da može vući energiju direktno iz izvora u mirror universeu, bez da ga dalje privlači i ljepi na prvi svemir. Makar je proces zaustavljen, uz svo znanje i ekspertizu koju drugi posjeduje, nisam mogao sam rastaviti dva svijeta i dvije linije, bez da ih uništim. Tu negdje i završava prva noć koja se sastojala od dva sna. Dužeg u kojem je došlo do problema i u kojem sam uspio spriječiti daljnje širenje istog i kraćeg u kojem sam počeo tražiti pomoć izvana.

Gleda i vidi svasta :) To za ove koji nisu organski portali :lol:

Back