Da li je moguće....

..i ja sam se to negde nedavno pitala, ali rekoh pametnije mi je da cutim, vecito me pogresno protumace...ne znam sta da mislim po tom pitanju, nisam pametna...

Pratim na Fejsbuku i Tviteru komentare, svako ko se zapitao tako kao ti, nazivala bi ih malicioznim, negativnim, neoboženim....i nastane prirodan odijum ili linč ljudi koji joj, što je sasvim prirodno čestitaju na ozdravljnju..
Koji j to čovek koji se raduje tuđoj bolesti? Samo su se ljudi setli njenih ranijih gostovanja i upućivanju otrovnih strelica prema drugim poznatim ličnostima, i to na fin način napomenuli.
Naravno ima ljudi koji sumnjaju u svladavanje tako teške bolesti i da se žena jednostavno samoreklamira iz njoj samo poznatih razloga, ali zbog tako teške bolesti ljudi su vrlo sudržani, i komentari su izrečeni biranim rečima, bivaju izokrenuti u stilu da su demoni u najmanju ruku.

Pratim na Fejsbuku i Tviteru komentare, svako ko se zapitao tako kao ti, nazivala bi ih malicioznim, negativnim, neoboženim....i nastane prirodan odijum ili linč ljudi koji joj, što je sasvim prirodno čestitaju na ozdravljnju..
Koji j to čovek koji se raduje tuđoj bolesti? Samo su se ljudi setli njenih ranijih gostovanja i upućivanju otrovnih strelica prema drugim poznatim ličnostima, i to na fin način napomenuli.
Naravno ima ljudi koji sumnjaju u svladavanje tako teške bolesti i da se žena jednostavno samoreklamira iz njoj samo poznatih razloga, ali zbog tako teške bolesti ljudi su vrlo sudržani, i komentari su izrečeni biranim rečima, bivaju izokrenuti u stilu da su demoni u najmanju ruku.

...pratim i ja na fb pa mi dodje tako da pitam kojesta, pa odustanem upravo iz razloga koje si navela....sve izgleda sumnjivo a opet ko za cuda se valjda desavaju...bar se
nadam..meni je to sve strasno pre svega jer ako cemo posteno nije ona jedina bolesna i ne treba samo njoj lek, pa gde su druge poznate licnosti u krajnjem slucaju, da ne
pominjemo decu i nas obicne smrtnike....
..da se razumemo svacijem se ozdravljenju radujem kao svom, ali da volela bi da svi budemo zdravi a ne samo ona....ispade ona jedina vazna i znacajna pa samo sto joj vlada
nije dala donaciju da se izleci...svi ostali izgleda jesu...
...i jos nesto, imam prijateljicu koja je do pre neki dan bila na hemo terapiji i odlicno znam kako se osecala i da se jadna s dusom rastavljala, a onda ova prica kako je ona vesela
i nasmejana i da su svi oko nje takvi jer je ona pozitivna pa na nju to tako jel ne deluje....ugasim tv da ne bi ogresila dusu i cutim iz istog razloga....
...eto tako..

Iskreno ja sam među onima koja je prilično umereno stala na stranu i čak dala komentare na one malobrojne, koji su joj skrenuli pažnju na patetisanje, slikanje, obiđenih 12 zemalja i konačno izlečenje, u gde?.... Makedoniji...uvek doterana i za novine i za TV.
Ne želim nešto naročito da se tema nastavlja, samo duboko smatram, da ona tako sada....dobra, pozitivna, puna ljubavi i lepih reči....za ono malo kojima smeta njeno eksponiranje i neverovanje u 70 metastaza...ima upravo zle etikete (cinici, ljubomorni, nesrećni, podli, zavidni itd)...ja je se sećam od ranije upravo je bila..
oštra, ironična, cinična, uvredljiva...i uvek sa pomalo zlim osmejkom na licu...
Ubeđena sam čak da iza toga stoji velika manipulacija i emotivna ucena na kontu bolesti....
No neka se zvrši na ovome.

Iskreno ja sam među onima koja je prilično umereno stala na stranu i čak dala komentare na one malobrojne, koji su joj skrenuli pažnju na patetisanje, slikanje, obiđenih 12 zemalja i konačno izlečenje, u gde?.... Makedoniji...uvek doterana i za novine i za TV.
Ne želim nešto naročito da se tema nastavlja, samo duboko smatram, da ona tako sada....dobra, pozitivna, puna ljubavi i lepih reči....za ono malo kojima smeta njeno eksponiranje i neverovanje u 70 metastaza...ima upravo zle etikete (cinici, ljubomorni, nesrećni, podli, zavidni itd)...ja je se sećam od ranije upravo je bila..
oštra, ironična, cinična, uvredljiva...i uvek sa pomalo zlim osmejkom na licu...
Ubeđena sam čak da iza toga stoji velika manipulacija i emotivna ucena na kontu bolesti....
No neka se zvrši na ovome.

Zena zaradjuje pare, jedne godine je na samrti pa pise takve knjige, sledece je ozdravila, onda je opet na samrti sa 70 metastaza, ali
pomogne joj Bog, a kako vidimo i Makedonci.

Za moj ukus sve je to jako ruzno, a o obolelima i da ne govorim kako to sve njima zvuci.

Zena zaradjuje pare, jedne godine je na samrti pa pise takve knjige, sledece je ozdravila, onda je opet na samrti sa 70 metastaza, ali
pomogne joj Bog, a kako vidimo i Makedonci.

Za moj ukus sve je to jako ruzno, a o obolelima i da ne govorim kako to sve njima zvuci.

Upravo tako...Spas, pa Spas1, onda Sama......i sada ona nekome govori o ljubavi i božjem spasenju.....

....pa i nije, najvaznije je da li ona laze i vara narod ili ne....ako to radi onda to treba neko da sankiconise, jer dovodi obican svet u zabludu i sprda se sa
takvim bolestima koje ama bas nikako nisu za sprdnju...ustvari bolje receno ni jedna bolest za to nije,ali ovde se radi o konkretnoj bolesti od kojih zene
umiru svakodnevno na zalost....
...trebalo bi da je bude stid toga sto radi, i da bude sankiconisana na svaki moguci nacin, a ne da je dovode na tv.e ekrane i da od svega prave veliku farsu....

....pa i nije, najvaznije je da li ona laze i vara narod ili ne....ako to radi onda to treba neko da sankiconise, jer dovodi obican svet u zabludu i sprda se sa
takvim bolestima koje ama bas nikako nisu za sprdnju...ustvari bolje receno ni jedna bolest za to nije,ali ovde se radi o konkretnoj bolesti od kojih zene
umiru svakodnevno na zalost....
...trebalo bi da je bude stid toga sto radi, i da bude sankiconisana na svaki moguci nacin, a ne da je dovode na tv.e ekrane i da od svega prave veliku farsu....
U principu miriše na prevaru, i ko god digne jedan prstić da nešto priupita....ona će "na zlobne i pakosne komentare ne odgovaram"....tri godine bolesti, tri knjige, brojna tv gostovanja, brojna putovanja....zar može neko od tako teške bolesti izdržati taj tempo
Trebalo bi sve to preispitati i sankcionisati.

U principu miriše na prevaru, i ko god digne jedan prstić da nešto priupita....ona će "na zlobne i pakosne komentare ne odgovaram"....tri godine bolesti, tri knjige, brojna tv gostovanja, brojna putovanja....zar može neko od tako teške bolesti izdržati taj tempo
Trebalo bi sve to preispitati i sankcionisati.

....logicno da nesto ne stima tu...
...ja sam imala do pre neki dan zracne terapije, znaci 36 puta sam ozracena, i to nogu, nisam imala nikakvih hemo terapija (hvala bogu i nadam se da i necu) i
osecam se kao da mi je neko dosao i preko noci izvukao svu snagu....znaci iscrpljena na momente jedva i hodam od umora, a nisam se umarala....to je kaze
doktor normalno....pa ce se posle sve normalizovati......a ona koja je tolike hemio terapije navodno primila i zracne normalno morala bi sve to, mada sam cula
da neki i nemaju ove....izigrava pticu lastavicu, pa je ima svuda i svuda je nasmejana, vesela "niej joj nista" to je prosto nemoguce, ne treba tu veliek pameti,
dosta je da neko proseta po cekaonicam Onkolokog insituta i da vidi zene koje dolaze na kontrloe kako izgledaju i koliko su vesele i čile..da mu bude sve jasno
to sto ta "pametnica" prica.....jes mi smo svi ludi....nego ne znam zasto neko ima potrebu da se ulaguje nekom koga ni ne poznaje ustvari...čudno...
..a ti njeni zluradi kometari ljude blokiraju, jer smo mi prosto takav narod, da nas je svega strah pa i toga da Isidora B.,ne baci kakvu kletvu na nas :malav:

ja sam nju gledala na tv-u kaze da je odbila i hemo i zracenje, kao ne zato sto ne veruje doktorima nago zato sto to njen organizam ne bi podneo

..pa laze kako zine, prosle subote je bila u Magazin IN emisiji na Pinku kod Sanje Marinkovic i lepo ova poakze sliku kao ova na hemo terapiji, sva kao skockana, i pita je
jel tacno da ides ovako na hemo, a ova ce "pa naravno ja svuda idem tako pa se sad i ostale pacijentkinje doteruju kad idu na hemo"...to je bre jedan teski prevarant i manipulator..eto
to je ona...samo ce proteci vode Savom i Dunavom dok se to otkrije...na zalost, neke ce zene odbiti lecenje ponesene njenom pricom, i ko zna sta ce biti sa njima, a pritom
ona ako je uopste i bolesna, ide da se leci..maaaa meni je sve to dovratno...ali sve iz njene price vristi "lazem vas i moze mi se"...

Citao sam po guglu malo te njene navodne izjave. Mislim da tu u stvari novinari preteruju i senzacionalisticki pisu. Ona kaze "po cetvrti put joj se bolest vraca i opet izlazi kao pobednik". Nigde ni sama ne tvrdi, kako kazu, da je "definitivno pobedila rak", vec samo da je "i ovaj put izasla kao pobednik". Sto neko kaze, daj Boze svima da pobede ovu bolest ali da ovde ima nekakvog preterivanja i medijske manipulacije i to stoji.

Poslednja izmena:
Citao sam po guglu malo te njene izjave mislim da tu u stvari novinari preteruju i senzacionalisticki pisu. Ona kaze "po cetvrti put joj se bolest vraca i opet izlazi kao pobednik". Nigde ni sama ne tvrdi, kako kazu, da je "definitivno pobedila rak", vec samo da je "i ovaj put izasla kao pobednik". Sto neko kaze, daj Boze svima da pobede ovu bolest ali da ovde ima nekakvog preterivanja i medijske manipulacije i to stoji.

....samo zao covek moze nekom da zeli zlo i bolest....to bi bilo suludo, bilo kome zeleti...ko tu manipulise pokazace vreme verovatno...

Jos bih dodao da je po meni potpuno pogresno razmisljanje ljudi i neka vrsta defetizma i predavanja "sudbini" prica kako toboze svi smo svedoci svakodnevno poznati i bogati ljudi umiru i kako bi da ima leka oni prvi bili izleceni itd. Ali sta da kazemo za primere tzv. obicnog sveta koji su pre mnogo godina operisani i zraceni, prosli sijaset hemioterapija pa su posle toga dugi niz godina poziveli bez recidiva i umirali od nekih drugih bolesti imali infarkt, mozdani udar i ko zna sta drugo a niti su bili bogati niti poznati. Ja sam ovde vise puta spominjao slucaj moje taste koja je operisana i zracena sijaset puta pre 30 godina kad je imala oko 55g, sada ima 84 i kuburi sa srcem pritiskom i starackim prblemima ali ne i sa kancerom. Iako je sve vreme sve raznovrsno jela, niti je imala pojma sta je kanabis, presna hrana, brojs, soda bikarbona ili sta ti ja znam sta se jos nece pojaviti. Nedavno mi je kolega s posla takodje pricao za svoju majku koja je pre par godina preminula od potpuno druge bolesti dugi niz godina posle operacije raka. Naravno ima i suprotnih i raznih slucajeva cak vrlo mladih ljudi koji su brzo podlegli ali nije sve tako crno kako u pocetku nekad izgleda.

...da, upravo to je meni moj hirurg rekao, da se njegova majka lecila 20 godina od raka,a umrla od srca...pa nekako razmisljam da je nesto mogao on kao onkoloski hirurg ucinio bi
za svoju majku..a opet je ona znaci kao i tvoja tasta zivela jedan duzi niz godina posle svega sto je snaslo sa bolescu...
..inace sto se hrane tice meni je poslednji put doktor rekao da se "manem gluposti" i da se hranim normalno, sto u principu i radim....jeste da sam smanjila uh i da sam izbacila
secer, ali to bih inace uradila pa tako da ni to nije neki poduhvat ni cudo za organizam..vec sam se skoro i navikla skroz na to...tu i tamo malo odtugujem za slatkisima, malo mastam
o cokoladnim napolitankama i tako necem, nekad pustim dusi na volju pa nesto pojedem i to je to...nikakva presna hrana ne dolazi u obzir..
..jesam uvela puno voca i aloju i neke vitamine.ali nista drasticno...

..i nadam se najboljem i mislim najpozitivnije moguce....

ajd što ona laže, nego što si joj još i ti dala medijski prostor... i to na pdf zdravlje tumačiš dijagnozu (koja je laž?) a temu vodiš u pravcu njene manipulacije.

Berta, koji je molim te ovo medijski prostor?...Ok, možda tema i ne pripada ovde, a možda i pripada.....ako ništa zbog onih koji su oboleli od kancera, da veruju zvaničnoj medicini, sebi, svom organizmu, a ne ženi koja očigledno manipuliše i zloupotrebljava svoju bolest zarad materijalne koristi i popularnosti..
U bolesti se čovek hvata za slamku....nikako nije u redu, da joj ljudi bolesni od ove opake bolesti poveruju i krenu njenim stopama...
Ponavljam možda tema nije za ovaj pdf....u uvodnom postu sam i mislila da će se javiti i logično mi je, neko od lekara....međutim dobro je što su se javili i oni koji eto na nesreću su ili bolovali ili boluju od te bolesti.....

Poslednja izmena:
Berta, koji je molim te ovo medijski prostor?...Ok, možda tema i ne pripada ovde, a možda i pripada.....ako ništa zbog onih koji su oboleli od kancera, da veruju zvaničnoj medicini, sebi, svom organizmu, a ne ženi koja očigledno manipuliše i zloupotrebljava svoju bolest zarad materijalne koristi i popularnosti..
U bolesti se čovek hvata za slamku....nikako nije u redu, da joj ljudi bolesni od ove opake bolesti poveruju i krenu njenim stopama...
Ponavljam možda tema nije za ovaj pdf....u uvodnom postu sam i mislila da će se javiti i logično mi je, neko od lekara....međutim dobro je što su se javili i oni koji eto na nesreću su ili bolovali ili boluju od te bolesti.....

..ovo je veoma bitno, i smatram da tema treba da bude ovde bas zbog ovoga, boldovanog da bi i neki koji posecuju ovaj pdf shvatili neke stvari :ok:
...ne daj boze ikom da se razboli tako i da sazna kako je strasno kad se suocis sa tim, kakav je i koliko strah za sopstveni zivot....
...da nema glupog leka ili bezveznog..svi su dobri dok um to prihvata kao lek, jer dokle god um moze da se nada i prihvati neki mozda obican caj kao lek
dobro je....mozda i pomogne, sve sto je "mozda moze pomoci" je bolje od "ne valja to", "ne treba ti to", "nije to nista" iskomentarisano je direktni atak na
bolesnu osobu i njenu nadu u ozdravljnenje...ovo kazem iz licnog iskustva jer znam sta mi znaci svaka solja caja, svaka kostica, svaki vitamin...

Back