Da li je moguća oružana pobuna u Srbiji? Da li i kada će studenti pozvati vojsku i policiju da smene i uhapse kriminalce na vlasti?

Lovac Misterija

Zainteresovan član
Poruka
126
AUTORSKA TEMA

Ova nakaradna vlast je odavno izgubila svaki legitimitet. Stvari se zaoštravaju. Svinjska Hunta je nervozna i sve više bahata i veoma dobro svesna da samo grubom silom i teškim zastrašivanjem može uništiti ove proteste. Studenti i blokaderi takođe ne posustaju, traže izbore i odgovornost vlasti za nadstrešnicu i sve do sada.
Recept za revoluciju i oružanu pobunu je skuvan jer će u ovakvoj situaciji biti mrtvih među protestantima i tu će se desiti situacija kao sa pobunom protiv Turaka - odjednom će svi da krenu upotrebe i oružje po potrebi (verovatnije prvo SNS) dok će studenti prvo pozvati vojsku i policiju da promeni stranu i smeni vlast dok će verovatno i oni odgovoriti.

Kao u Čehovljevim pripovetkama. Puška na zidu u prvom poglavlju će opaliti u poslednjem. Tako je bilo sa zvučnim topom. prskanjem vodom i najnovijim pucnjem u vazduh.

Mislim da od izbora u ovim uslovima ove godine nema ništa. I da budu nijedna strana neće priznati poraz.

Sve mislim da će vojska morati da preuzme vlast nakon čega će Vojna privremena Vlada potpomognuta zapadnim ambasadama raspisati nove izbore.
To mi deluje kao najbolje rešenje u ovom trenutku. Da neko izvede vojni puč, uhapsi braću Vučić i te vrhovne kriminalce i raspiše nove izbore.
Najbezbolnije rešenje. U suprotnom ćemo verovatno u dogledno vreme gledati i oružanu pobunu. Jer ako neki student strada roditelji će iskopati oružje ko zna gde zakopano nakon ratova 90-tih.

Ja sam misljenja da je puc nemoguc u Srbiji , tako mi je rekla analiza kad sam radio poslednji put...
Obicno ne pogresim, tako da nesto ne verujem da je moguc puc..

Tesko da je moguca i oruzana pobuna, , ali odgovor na oruzani napad SNS je moguc......to ne bi trajalo dugo , ma koliko se cinilo da je tu drzavni aparat, ali ne bi trajalo dugo , ali ako pripreme budu trajale dugo onda ce i obracun...to je vec moguca varijanta...samo sto ce onda da se upali lampica mnogima, jer ce budale poceti da prikazuju ili da imaju oruzje...

To ne bi bila lepa prica...

AUTORSKA TEMA

Ova nakaradna vlast je odavno izgubila svaki legitimitet. Stvari se zaoštravaju. Svinjska Hunta je nervozna i sve više bahata i veoma dobro svesna da samo grubom silom i teškim zastrašivanjem može uništiti ove proteste. Studenti i blokaderi takođe ne posustaju, traže izbore i odgovornost vlasti za nadstrešnicu i sve do sada.
Recept za revoluciju i oružanu pobunu je skuvan jer će u ovakvoj situaciji biti mrtvih među protestantima i tu će se desiti situacija kao sa pobunom protiv Turaka - odjednom će svi da krenu upotrebe i oružje po potrebi (verovatnije prvo SNS) dok će studenti prvo pozvati vojsku i policiju da promeni stranu i smeni vlast dok će verovatno i oni odgovoriti.

Kao u Čehovljevim pripovetkama. Puška na zidu u prvom poglavlju će opaliti u poslednjem. Tako je bilo sa zvučnim topom. prskanjem vodom i najnovijim pucnjem u vazduh.

Mislim da od izbora u ovim uslovima ove godine nema ništa. I da budu nijedna strana neće priznati poraz.

Sve mislim da će vojska morati da preuzme vlast nakon čega će Vojna privremena Vlada potpomognuta zapadnim ambasadama raspisati nove izbore.
To mi deluje kao najbolje rešenje u ovom trenutku. Da neko izvede vojni puč, uhapsi braću Vučić i te vrhovne kriminalce i raspiše nove izbore.
Najbezbolnije rešenje. U suprotnom ćemo verovatno u dogledno vreme gledati i oružanu pobunu. Jer ako neki student strada roditelji će iskopati oružje ko zna gde zakopano nakon ratova 90-tih.

U ovom trenutku tako nešto nije realno.

Kažem, u ovom trenutku. Ova vlast ima više sreće nego pameti da još uvek niko od protestanata nije izgubio život. Ali ako ovako nastave, verovatnoća da se to desi je ogromna. Nakon toga se sve menja, i stvari koje trenutno izgledaju nemoguće će postati realna mogućnost.

Najbolje bi bilo da nam strane ambasade preuzmu vlast zauvek, Nema potrebe za Vučićem ili bilo kojim drugim kao posrednikom.

Odlicno. Da li si spreman da ides u prvi red kada krene pucnjava i pogines? Ili neko od tebi dragih i bliskih osoba?
U prve redove neka idu da ginu oni sto su zavili ovu zemlju u crno a to mislim na politicare, na sve politicare koji cutke gledaju sta se se sve desavalo proteklih decenija.

Drugi da ginu, ti da gledas iz pozadine?
Dobro poznato glediste na ovim prostorima.
Neko od nas treba da povlači figure iz pozadine dok neko od vas treba da se žrtvujete i s ponosom da poginete.
Samo znaj od nas čete i u najtežim trenutcima imati podršku .

Ne neće nikad zato što znaju da vojska a pogotovo policija u vezi toga ima stav da za tako nešto nemaju legitimnost. Aktuelna vlast se mora pobediti na izborima a još je daleko od toga.
Aktuelna vlast se mora pobediti na izborima u demokratskoj državi. U autokratskoj diktaturi svaki način svrgavanja diktatora je i legalan i legitiman. I Hitler je došao na vlast demokratskim putem...

a mene ako neko licno napadne ili moju porodicu ja cu ih braniti svim silama.

Ti kolega po licnom priznanju zivis u Hrvatskoj, i iz Hrvatske zagoravas i huskas na gradjanski rat u Srbiji.

Da ne radis mozda ti za hrvatsku obavestajnu sluzbu SOA kao Mila Pajic i Dinko Gruhonjic ?

Samo javno opravdavas nasilnu metodu smene vlasti, bez da si spreman da u istoj ucestvujes i snosis eventualne rizike ucesca.

svi ovi forumski zagovaraci nasilne smene vlasti i gradjanskog rata , su tastatura ratnici , druge huskaju na sukob a oni skoro niko od njih uopste ne zivi u Srbiji.

Back