Da li je moguca funkcionalna porodica u Srbiji?

Kakve veze ima ovakva tema sa politikom?
Nikakve..
Medjutim, posmatrajuci jedno okupljanje 4 porodice i razliku izmedju funkcionalne porodice gde neprimetno svi clanovi saradjuju a niko nikom ne naredjuje, pa se desi umesto polazak u 9 , da bude u 9 i 20, jer su hteli jos nesto da osete itd itd...neki clanovi prodice, dok kod ostalih polazak postaje dril, nervoza , psovanje, ili rutina kao u vojsci prilikom ustajanja, nema komentara, nema promena, svakom svoj zadatak.
I posle kad nastanu sukobi, desavaju se borbe za prostor, ili ucene, meni ce ovo , a tebi ce da se ucini ovo..

Medjutim, funkcionalna porodica toga nema, jer imaju jedno vaznu osobinu , a to je da ih zabole uvo kako to izgleda sa strane, nema mediokriteta, nema spoljnih referentnih vrednosti i doterivanja, pretvaranja i frustracija u vezi toga..

I tu dolazimo do politike..
Ako je ista jasno u ovoj Srbiji , to je da je vecina ljudi rob nekog svog imidza kao licnosti ili imidza kako su vaspitani....i bukvalno su vrlo rigorozno osetljivi a i napadani od strane ostalih za detalje koji se ne uklapaju.
Iracionalno i demagoski , gde ovo demagoski ima za cilj da bude kao racionalno...a samo je izvlacenje moralne superiornosti za onog ko spusta i kritikuje razlicitost..

Mentalitet celog naroda je upravo u tom rigidnom sateravanju u jednoumlje i funkcionalni mediokritet, to mora da se prizna, polazak je u 9 tacno , pun nervoze, neko i zakasni pa bude u 9 i 10 , nesto nece da upali , jer sve je na nekoj rezervi i ustedi, pa na kraju krenusmo u 9 i 30 , ali kao da smo krenuli u 9, jer su svi bili zeljni bez pogovora da krenu u 9....Osim onih iz funkcionalne porodice, koji imaju druge prioritete...

Tako ceo narod zivi u porodicama koje formiraju buduce netolerantne i sebicno i jednoobrazno razmisljajuce diktatore...Jedni diktatura samoljublja, drugi pacifisti, treci ceo dan pricaju o postenju ali ga ne brane od lopova, nego bas naprotiv ima se utisak da ucestvuju u razaranju da bi licno postenje kroz kontrast jos vise istakli..

Da li je moguca funkcionalna porodica u takvom drustvu , gde clanovi saradjuju a ne otimaju polja dejstva i prilike za svoje ostvarivanje, uz stalne sitne ili krupnije svadje...ili podvaljivanja (ovo drugo je mnogo cesce nego ovo prvo...dovodjenje pred svrsen cin)...

Odmah korak posle ovakve teme sledi i lakse zakljucivanje kako dobiti zajednistvo i koje se aktivnosti ostvare u ovom narodu a koje ne nikako spontano vec mora da budu namestene..
Nema sta da citam tu dovoljan je naslov. Srbi su bolestan narod koji ne zna da komunicira sa drugim bicima. Nema tu nista od porodice. Raspalo sve.

Kakve veze ima ovakva tema sa politikom?
Nikakve..
Medjutim, posmatrajuci jedno okupljanje 4 porodice i razliku izmedju funkcionalne porodice gde neprimetno svi clanovi saradjuju a niko nikom ne naredjuje, pa se desi umesto polazak u 9 , da bude u 9 i 20, jer su hteli jos nesto da osete itd itd...neki clanovi prodice, dok kod ostalih polazak postaje dril, nervoza , psovanje, ili rutina kao u vojsci prilikom ustajanja, nema komentara, nema promena, svakom svoj zadatak.
I posle kad nastanu sukobi, desavaju se borbe za prostor, ili ucene, meni ce ovo , a tebi ce da se ucini ovo..

Medjutim, funkcionalna porodica toga nema, jer imaju jedno vaznu osobinu , a to je da ih zabole uvo kako to izgleda sa strane, nema mediokriteta, nema spoljnih referentnih vrednosti i doterivanja, pretvaranja i frustracija u vezi toga..

I tu dolazimo do politike..
Ako je ista jasno u ovoj Srbiji , to je da je vecina ljudi rob nekog svog imidza kao licnosti ili imidza kako su vaspitani....i bukvalno su vrlo rigorozno osetljivi a i napadani od strane ostalih za detalje koji se ne uklapaju.
Iracionalno i demagoski , gde ovo demagoski ima za cilj da bude kao racionalno...a samo je izvlacenje moralne superiornosti za onog ko spusta i kritikuje razlicitost..

Mentalitet celog naroda je upravo u tom rigidnom sateravanju u jednoumlje i funkcionalni mediokritet, to mora da se prizna, polazak je u 9 tacno , pun nervoze, neko i zakasni pa bude u 9 i 10 , nesto nece da upali , jer sve je na nekoj rezervi i ustedi, pa na kraju krenusmo u 9 i 30 , ali kao da smo krenuli u 9, jer su svi bili zeljni bez pogovora da krenu u 9....Osim onih iz funkcionalne porodice, koji imaju druge prioritete...

Tako ceo narod zivi u porodicama koje formiraju buduce netolerantne i sebicno i jednoobrazno razmisljajuce diktatore...Jedni diktatura samoljublja, drugi pacifisti, treci ceo dan pricaju o postenju ali ga ne brane od lopova, nego bas naprotiv ima se utisak da ucestvuju u razaranju da bi licno postenje kroz kontrast jos vise istakli..

Da li je moguca funkcionalna porodica u takvom drustvu , gde clanovi saradjuju a ne otimaju polja dejstva i prilike za svoje ostvarivanje, uz stalne sitne ili krupnije svadje...ili podvaljivanja (ovo drugo je mnogo cesce nego ovo prvo...dovodjenje pred svrsen cin)...

Odmah korak posle ovakve teme sledi i lakse zakljucivanje kako dobiti zajednistvo i koje se aktivnosti ostvare u ovom narodu a koje ne nikako spontano vec mora da budu namestene..

Populacija nam demografski opada konstantno od 5. Oktobra i "Promena"
Pola Srbije je bezočno ostavljeno bez egzistencije i na milost i nemilost lokalnih lopova i pecaroša u mutnom.

Jednogeneracijsku porodicu mogu započeti svi oni koji imaju zemlju na prodaju od čega će kupiti konfekcijski stan u Beogradu i pampers pelene.
Već njihova deca neće imati niśta.

Ostalim opljačkanim gradjanima država nudi model humane eliminacije kroz dva zakona:
- privatni izvrśitelji (nad onima bez sredstava za život)
- nasilje u porodici (bez sredstava za život)

Znate kada se nešto opljačka i iznese iz države onda se to na opljačkanome i vidi, sad ko ranije ko kasnije

Zaboravih da napisem nesto sto mozda ima veze a mozda i nema..
Juce citam, da Norveska nastavlja prijem izbeglica iz Sirije, ali favorizuje iskljucivo gej , lgbt, lez , trans i sve sex manjinske grupacije, ...
To je zvanicno njihova novina, tako da ili su dobili nase novinarstvo ili stvarno forsiraju manjinske seksualne grupe..
Mora li baš iz Sirije ili može neka druga zemlja ? Ja sam mislio tako da emigriram da kažem da sam gej,da bi dobio državljanstvo i posao,ali šta ako kažu ajde sinko prvo na probu pa ćemo vidjeti:sad2:.

poltroni vaspitavaju decu da budu poltroni
to ti je sustina, poltronisanje od koga se napravio kult zahvaljujuci ocu nacije
posle poltronisanja je dosla korupcija

kada covek proda ili preda svoj integritet, posle samo ide nizbrdo

=====
ja sam se kao mladji pitao, kako i zasto je svet bas ovakav... dok nisam shvatio da je problem u licemerju, najvise prozivanom od Hrista - u jevandjelju; ali nece bre ni nazovi hriscani da resimo stvar

Cisto da ne zaboravim, iako ti izgleda nemoguce, poltroni imaju integritet...
Znam da zvuci nebulozno , ali kod takvih pojava gleda se efekat koji postoji kod pojedinca...
Posto potlron brani svoj dosadasnji zivot, i istovremeno poslovni angazman, tj interese dupeta u cijem toplom se siri, on itekako vidi svoj identitet u tome da je clan podguznih muva...

Moze biti vrlo agresivan u odbrani , obicno i jeste...
Suzene percepcije, obicno jeste....tacno tamo gde bi dosao u sukob sa sobom tu mora da nema percepciju.
Ali onda dobijes da takav ima integritet prema sebi...
Znas kako to nekad smesno izgleda, ali desavalo se i ubijanje dece...roditelj se odrekne sto deca nece da glasaju za Slobu , ili za Vucica, pa se jos zakace i na kraju roditelj obicno rani ili ubije dete...
Nije maloletno ali je dete..
Toga je bilo koliko hoces...

A kako preko pravog termina integriteta objasniti ovaj integritet....
Doslednost svojim kriterijumima, ebiga vazi u oba slucaja.
Licemerje, nije neki kvareci faktor, tako ispada....sastavni deo profesionalizma pa i integriteta...
Ali se slazem da opste gledano to nije ni malo integritet, ali samo pod uslovom da je svest preko nekog nivoa...a obicno se priroda i zene potrude da je taman tolika koliko treba za uspeh u drustvu...

Moguca je samo pod uslovom, da se sastoji samo od supruznika, ali bez dece. Maksimalno nategnuto, sa jednim detetom, ako se poklope svi psiholoski i materijalni faktori. Porodica, sa dvoje dece u uslovima gde se zivi samo od skromne plate, je izrazito nefunkcionalna

Tu je krupan problem, što su supružnici ušli u brak svojevoljno, ali decu niko nije pitao, da li žele da se rode, ko će im biti roditelji.U društvu evolucije duha, postepeno će nestati potreba za decom, jer će stvoriti nova vrsta humaniteta i ideala. Više će se ceniti stabilnost od emocija i strasti. To se već događa, oko 2035 doći će do potune promene društva

U Srbiji je sve u kurcuu pa i porodica
зато се морамо окренути сами себи и на локалном нивоу поправити и уредити ситуацију.
зато је много потребно да жена слуша мужа! чак апсолутно да га слуша 100% а муж је тај који може да организује и уреди нормалан живот
Moguca je samo pod uslovom, da se sastoji samo od supruznika, ali bez dece. Maksimalno nategnuto, sa jednim detetom, ako se poklope svi psiholoski i materijalni faktori. Porodica, sa dvoje dece u uslovima gde se zivi samo od skromne plate, je izrazito nefunkcionalna
одеш на село бајо и Бог да те види ни 5торо деце није проблем ако имаш свој 1 хектар без дугова и осталих глупости које те нападају у граду!
деца имају где да се играју и са чим да се играју а исто важи и за одрасле :)
знам ту се одма жена постави "а ја хоћу у супермаркет, ја хоћу код фризера... " - то мора да се разјасни одма!
Mora li baš iz Sirije ili može neka druga zemlja ? Ja sam mislio tako da emigriram da kažem da sam gej,da bi dobio državljanstvo i posao,ali šta ako kažu ajde sinko prvo na probu pa ćemo vidjeti:sad2:.
јел видите да нас држе у тору? и све раде да не побегнемо из тог "тора"! МА ТО ЈЕ СВЕ БАНДА, МАЈКЕ ЛИ ИМ ГА!!!
Populacija nam demografski opada konstantno od 5. Oktobra i "Promena"
не баш због 5октобра али због директних последица.. (што је у принципу исто) - људи морамо се побунити.. иначе ако се не бунимо има да уводе још репресеивније законе.. заправо има да нам га гурају док год се не бунимо

Poslednja izmena:
A kako preko pravog termina integriteta objasniti ovaj integritet....
i moje kuce misli da je integritet od sanduceta na ulici, do tarabe iza kuce, ko pridje, postaje agresivan

ali ja sam mislio na ljudski integritet, a ne na zivotinjski, pa sam konkretnije mislio na moralni, pa na duhovni

ti onda pokusavas da redefinises pojmove, ili ides niz dlaku redefinisanju, ili uvodis diskutabilne/problematicne doktrine koje opet naginju na zivotinjske [opstanak, prirodna selekcija]

a sta cemo sa pavlovim recima , budimo ljudi?

i moje kuce misli da je integritet od sanduceta na ulici, do tarabe iza kuce, ko pridje, postaje agresivan

ali ja sam mislio na ljudski integritet, a ne na zivotinjski, pa sam konkretnije mislio na moralni, pa na duhovni

ti onda pokusavas da redefinises pojmove, ili ides niz dlaku redefinisanju, ili uvodis diskutabilne/problematicne doktrine koje opet naginju na zivotinjske [opstanak, prirodna selekcija]

a sta cemo sa pavlovim recima , budimo ljudi?
Tacno je to sto si napisao , ja sam ovde isao niz dlaku tj pratio logiku ljudi kako sebi objasnjavaju stvari koje cine, a tako moramo da radimo..
Objektivnost , na koju su navikli od ranije da koristim i tacno definisem pojmove dovodi do toga da ceo svet *****...
Znaci ako pocnes objektivno da definises pojmove, tacno je sve jasno , tacno je sve skoro pa prosto, ali onda imas sve ljude koji lazu i fituju da bi upali u neke kategorije..
I onda ako nisu samokriticni , nemas nikog ko razume a teorije i objasnjenja odjednom nemaju nikakve dodirne tacke sa pojavama koje tacno i precizno opisuju.

Posto je srpski jezik izgubljen za objektivno koriscenje, a to je moje visegodisnje misljenje ne samo iz pisanih iskustava nego i u realu , u radnom okruzenju, to onda objektivni pristup pojmovniku nema smisla...
Niko zivi te ne razume, niko zivi ne povezuje, nista nisi rekao .
Sa druge strane, neobjektivni , tj subjektivni pojmovnik, kad gledamo sta osoba misli pod pojmovima, koji sam ovde primenio, ali u paraleli , ipak nisam samo njega primenio....iako je neprecizan, netacan, odjednom postaje jasan ljudima i prepoznaju se mnogo bolje gde im je problem..

Dakle pad srpstva nije tako jednostavan u smislu pada demokratije i karaktera , postenje svima a ustvari nikom, nego je mnogo dublji..
Jednostavno mentalitet, percepcija, svest, sve to dovodi do novog kvaliteta, a to je gubitak pojmovnika u objektivnom i prelazak na subjektivni pojmovnik.

Tada se reci budimo ljudi tumace kao budimo iracionalni , gresni , budimo neprecizni , zli , zlobni i vecito zeljni da nam oproste..

Probaj u realu, ja mislim da sam u pravu...
Znaci garantujem ti da ljudi nece razumeti objektivni govor a razumece mnogo dobro jos mozda im se i svidi subjektivni govor..
Bili filozofi, jezicari, intelektualci ili obicni seljosi na sejalici...isto ti je to.
Primer sta smatraju osobom od integriteta a ne preletacem...

To je samo znak da si i ti iz frakcije psihopata.
Ne slusas, ne pratis, ali branis to sto ne znas do poslednjeg coveka.

Poslednja izmena:
и не треба да буде у 95%, али када дође до стани пани шта сад? онда даа!
е у то стани пани.. жене не знају да се снађу, ту треба мушко да пресуди.
стани пани - за мене не значи физички него нека ситуација где психички жене нису створене да се снађу.
тада је битно да се зна да је мушко доминантно.
Nadam se da tvoja žena ne mora često da se nalazi u 'stani-pani' situacijama. Šanse su joj nikakve.

Nadam se da tvoja žena ne mora često da se nalazi u 'stani-pani' situacijama. Šanse su joj nikakve.
мушко и женско су различити много и ако хоће неко да зезне људски род довољно је да женама да мушки посао а мушкарцима да буду жене..

моја жена је веома способна и није веровала у то што сам горе навео да мушко мора да буде главно... па сам је пустио коју годину и рекох јој.. ок, ево ти ради (мушки посао "управљања").. видела да није за то па ми препустила кормило на крају.

постоје разлике које су Богом дане такве какве су, и не треба ићи против тога. идући против само се прави хаос.

ево ти само неких физичких разлика што ми падају на памет:
мушко (креатор, радник, уређивач, груб, више логичан, лепота није много битна, ловац)
женско (корисник, нежна, више интуитивна, хоће бити лепа, рађа и одгаја потомке, хоће да буде ловљена)
...

Back