i moje kuce misli da je integritet od sanduceta na ulici, do tarabe iza kuce, ko pridje, postaje agresivan
ali ja sam mislio na ljudski integritet, a ne na zivotinjski, pa sam konkretnije mislio na moralni, pa na duhovni
ti onda pokusavas da redefinises pojmove, ili ides niz dlaku redefinisanju, ili uvodis diskutabilne/problematicne doktrine koje opet naginju na zivotinjske [opstanak, prirodna selekcija]
a sta cemo sa pavlovim recima , budimo ljudi?
Tacno je to sto si napisao , ja sam ovde isao niz dlaku tj pratio logiku ljudi kako sebi objasnjavaju stvari koje cine, a tako moramo da radimo..
Objektivnost , na koju su navikli od ranije da koristim i tacno definisem pojmove dovodi do toga da ceo svet *****...
Znaci ako pocnes objektivno da definises pojmove, tacno je sve jasno , tacno je sve skoro pa prosto, ali onda imas sve ljude koji lazu i fituju da bi upali u neke kategorije..
I onda ako nisu samokriticni , nemas nikog ko razume a teorije i objasnjenja odjednom nemaju nikakve dodirne tacke sa pojavama koje tacno i precizno opisuju.
Posto je srpski jezik izgubljen za objektivno koriscenje, a to je moje visegodisnje misljenje ne samo iz pisanih iskustava nego i u realu , u radnom okruzenju, to onda objektivni pristup pojmovniku nema smisla...
Niko zivi te ne razume, niko zivi ne povezuje, nista nisi rekao .
Sa druge strane, neobjektivni , tj subjektivni pojmovnik, kad gledamo sta osoba misli pod pojmovima, koji sam ovde primenio, ali u paraleli , ipak nisam samo njega primenio....iako je neprecizan, netacan, odjednom postaje jasan ljudima i prepoznaju se mnogo bolje gde im je problem..
Dakle pad srpstva nije tako jednostavan u smislu pada demokratije i karaktera , postenje svima a ustvari nikom, nego je mnogo dublji..
Jednostavno mentalitet, percepcija, svest, sve to dovodi do novog kvaliteta, a to je gubitak pojmovnika u objektivnom i prelazak na subjektivni pojmovnik.
Tada se reci budimo ljudi tumace kao budimo iracionalni , gresni , budimo neprecizni , zli , zlobni i vecito zeljni da nam oproste..
Probaj u realu, ja mislim da sam u pravu...
Znaci garantujem ti da ljudi nece razumeti objektivni govor a razumece mnogo dobro jos mozda im se i svidi subjektivni govor..
Bili filozofi, jezicari, intelektualci ili obicni seljosi na sejalici...isto ti je to.
Primer sta smatraju osobom od integriteta a ne preletacem...
To je samo znak da si i ti iz frakcije psihopata.
Ne slusas, ne pratis, ali branis to sto ne znas do poslednjeg coveka.