Da li je ljubav baš svima potrebna?

Само је љубав према Богу и од Бога љубав по дифолту, јер никад нам Он не остаје дужан...

Остале љубави, према створењима а не према Створитељу, степене добијају по степену учешћа у истима, тачније одразима исте у створеној природи...

ne lupetaj ... pitaj one kojima je decu "uzeo" isti taj tvoj voljeni ON da li je ostao duzan za ljubav.

gledaj malo iz iz ugla nekog drugog coveka pojedine teme a ne samo iz svoje fotelje.
Stepenovanje je vec velika ljubav prema matematici a ne prema NJEMU...

@ tema

naravno da je ljubav svima potrebna...

Balkanci, Baltici,
Beograđani, Berlinci,
Mediteranci, Mauritanci,
Skandinavci, Saksonci,
... ljubav za je uzvišena, često ispoljena, ostvarena, proživljena,..
al oporo je da narod ovde i svet kojekude....u defaultu gleda na ljubav kao biznis i ideologiju, prostakluk i familijarnost?
A i svojataju se načela ljubavi i preskače suština.

Za početak,pokušaj sebe da voliš.Baš takvog kakav si.
Da bih voleo sebe moram prvo da dobijem bar neka odobrenja od drugih i da me niko ne osudjuje. Cim su dosla bar neka minimalna prihvatanja od strane drugih tad sam bar malko zavoleo sebe. Ponekad i mogu to da izvedem da pomalo volim sebe ali kao takav i dalje bih se krio od sveta jer me drugi ne vole. To je jako tesko stvoriti na mentalnom nivou sam od sebe. Sve sto mogu sam to je da ugadjam samom sebi i da uzivam u prijatnim fizickim i mentalnim iskustvima, npr. suncanje, citanje, ali voljenje sebe je apstrakcija.

Back