Da li je jugoslovenska monarhija bila demokratska država?

presretac

ja sigurno je više merodavna kao tvoja tvrdnja da su u pragi balkanci
to učijo u školi?
za slovence balkan poči se na kolpi i tamo treba zid da postoje

KONEC

pa eto, napravit ću nešto što inače mrzim kad netko drugi radi, ali ovdje je jače od mene:

prekmorc, ti si sam prvi spomenuo zid na kupi, ovdje gore

e pa u vezi tog zida, nema dugo sam čuo jedan dobar vic
ako moderatori misle da nije primjeren, neka ga maknu

daklem:
ULOVILI ZAJEDNO ZLATNU RIBICU BOSANAC, SLOVENAC I HRVAT
KAŽE RIBICA: PUSTITE ME I SVAKOM PO JEDNA ŽELJA
KAŽU SVI U GLAS: MOŽE!!!

PRVO BIRA BOSANAC, NAKON KRAĆEG RAZMIŠLJANJA: RIBO, DA MI DAŠ KAMARU PARA, SVE DRUGO ĆU SI KUPITI SAM
REČENO-UČINJENO, KRAJ NJEGA SE STVORI HRPA LOVE

NA RED DOĐE SLOVENAC: RIBICE, JEL MOŽEŠ TI OKO SLOVENIJE SAZIDATI ZID VISOK 5 METARA???
KAŽE RIBA: MOGU, JESLI LI SIGURAN DA TO ŽELIŠ?
VELI SLOVENAC: SAMO TI ZIDAJ, DA SE OGRADIMO VIŠE OD OVIH JUŽNJAKA

NA TO DOĐE RED NA HRVATA
PITA HRVAT RIBICU: RECI TI MENI, RIBO, JEL DRŽI TAJ ZID OKO SLOVENIJE VODU?
VELI RIBICA, DRŽI NARAVNO
NA TO ĆE HRVAT: PUNI ONDA!!!

baš me zanima komentar
pozdrav sa "krive" strane kupe

btw: savo, i ovome sam sa krive strane rijeke???

Niska i Krfska deklaracija,to je puj pike ne vazi a??! To je u stvari masonska loza usvajala!! ;-))

U toku Prvog svetskog rata, nekolicina hrvatrskih emigranata, masona (dr Ante Trumbic, dr Hinko Hinkovic, Franjo Supilo, dr Ljubo Leontic, dr Dinko Trinajstic) , u saradnji sa Srbima, masonima (dr Milan Srskic, Veljko Petrovic, dr Nikola Stojanovic, dr Boza Markovic, dr Pavle Popovic) na podsticaj i pod okriljem engleske masonerije formiraju Jugoslovenski odbor. Neki od clanova ovog tela, kao dr Hinko Hinkovic, pripadali su satanistickom pokretu. Za njega rimokatolicki i hrvatski pisac Miro Glavurdic kaze da je zajedno sa Gustavom Gajom bio pionir spiritualistickog pokreta u Hrvatskoj«. Odbor je radio na odcepljenju Hrvatske od Austro-Ugarske i pripajanju Srbiji, sto je predstavljano kao juznoslovensko pitanje, kao saveznicko pitanje.

Pod uticaje engleskih i francuskih slobodnih zidara 1. 12. 1918.g stvorena je Kraljevina SHS najtragicniji promasaj u dugackom nizu srpskih promasaja, tragicniji od kosovskog poraza. Ovoj katastrofalnoj nacionalnoj nesreci debelo su kumovali i srpski masoni na celu sa regentom, docnije kraljem, Aleksandrom Karadjordjevicem. Ovo je uradjeno i pored upozorenja najvecih umova i najboljih sinova srpskog naroda da se to ne cini (na primer vojvode Zivojina Misica). Tako je srpski narod zaveden i poveden svojim vodjama i njihovim megalomanskim, slobodnozidarskim opsesijama izgubio sopstvenu drzavu, » Sto cetrdest godina je trebalo « kako kaze poznati srpski istoricar Milorad Draskovic, » stalnog nadcovecanskog naprezanja da se drzava stvori. Pa kada je stvorena, bilo je dovoljno dvadeset godina da mi kao poslednji kockari kucu rakucimo, prag razvalimo i ognjiste ugasimo «. Sve docnije greske, zablude i nesrece vezane su za ovaj volonterski promasaj !

Pod uticaje engleskih i francuskih slobodnih zidara 1. 12. 1918.g stvorena je Kraljevina SHS najtragicniji promasaj u dugackom nizu srpskih promasaja, tragicniji od kosovskog poraza. Ovoj katastrofalnoj nacionalnoj nesreci debelo su kumovali i srpski masoni na celu sa regentom, docnije kraljem, Aleksandrom Karadjordjevicem. Ovo je uradjeno i pored upozorenja najvecih umova i najboljih sinova srpskog naroda da se to ne cini (na primer vojvode Zivojina Misica). Tako je srpski narod zaveden i poveden svojim vodjama i njihovim megalomanskim, slobodnozidarskim opsesijama izgubio sopstvenu drzavu, » Sto cetrdest godina je trebalo « kako kaze poznati srpski istoricar Milorad Draskovic, » stalnog nadcovecanskog naprezanja da se drzava stvori. Pa kada je stvorena, bilo je dovoljno dvadeset godina da mi kao poslednji kockari kucu rakucimo, prag razvalimo i ognjiste ugasimo «. Sve docnije greske, zablude i nesrece vezane su za ovaj volonterski promasaj !

Slazem se sa tobom da je demokratija u tom periodu bila iskljucivo akademska tema. Prakticne primene iz "tehnickih" razloga nije bilo!

Back