момоа
Stara legenda
- Poruka
- 78.837
Nema nikakve sumnje da su vanzemaljci posecivali Zemlju gotovo oduvek i da su uticali na razvoj nase planete i civilizacije i da nas posecuju jos uvek sa razlicitim ciljevima i da ce nas i u buducnosti posecivati (i to ne jedna vrsta ili frakcija vec vise njih a moglo bi ih biti i na desetine).
Sto se tice Isusa Hrista ja mislim da je najznacajnija istorijska licnost ikad i da definitivno postoji neka misticna komponenta u njegovom liku i delu koja ne moze bas lako da se objasni , sad da li je mozda imao delimicno vanzemaljsku genetiku ili da li je mozda poslat od strane neke naprednije civilizacije da nas malo prosvetli i prosveti i da nam objasni da neke stvari prosto nisu u redu i da pokusa da pogura covecanstvo u nekom pravim, pozitivnom smeru , to sad vec mozemo samo da nagadjamo i da teoretisemo ali mislim da to nije ni previse bitno i ono sto je najbitnije su Isusov lik i delo i njegova ucenja i ono za sta se zalagao i da bi mi trebali da sledimo njegova ucenja kako bi bili srecniji i kako bi civilizacija isla u nekom pozitivnom smeru (ali samo treba biti obazriv i ne treba mesati Isusov lik i delo i njegova ucenja sa crkvenom propagandom).
Kako znas da su nas vanzemaljci posecivali? Nemamo dokaze za to..
Isus je mogao da bude i obican prorok i osnivac sekte kojih je u njegovom vremenu bilo mnogo, a meni se najvise svidja da ga nazovem filozofom. Pre njega je postojala gomila filozofa koji su po mudrosti mogli da se porede sa njim, samo sto za razliku od njega nisu govorili da su oni "put, istina i zivot" i da bez njih nema spasenja. Isus je tu napravio prestup koji nije smeo da napravi izdajuci se za Boga, medjutim jedino tako je i mogao da stekne autoritet kakav je stekao i da u njegovo ime narednih hiljadu i po godina budu vodjeni najkrvaviji ratovi.