Da li je humano držati ptice u kavezu?

Nije lepo, ali sto kazete gore nekima je to predodredjeno da budu kucni ljubimci, a nekima sloboda. Pitanje kakva sloboda npr pas lutalica sktrokava i gladna koja nema gde kad je hladno i kisa, zivi od milostinje.

Rekao sam nije humano, ali sam imao tigricu, muzjak, nikad ženjen. Uginuo od starosti.

Znate koliko je ziveo?

Odgovoricu na prvo vaše pitanje ako vas zanima.

Nije lepo, ali sto kazete gore nekima je to predodredjeno da budu kucni ljubimci, a nekima sloboda. Pitanje kakva sloboda npr pas lutalica sktrokava i gladna koja nema gde kad je hladno i kisa, zivi od milostinje.

Rekao sam nije humano, ali sam imao tigricu, muzjak, nikad ženjen. Uginuo od starosti.

Znate koliko je ziveo?

Odgovoricu na prvo vaše pitanje ako vas zanima.
Mislim da ne postoji životinja koja je predodređena da bude ljubimac. Svaka životinja može biti.
Koliko je živeo?

Nije!
Eventualno dvorište i kućica za ptice.
P.S. Ne bih držala ni jednu životinju zatvorenu.Ni ribice u akvarijumu, ni psa na lancu,...!Svakom biću je potrebna sloboda.
P.S. Kapiram da bi mnoge vrste koje su predodređene da budu kućni ljubimci, uginule kada bi im naprasno bila data sloboda.To je tužno, ali je facat!
Nisam za to, da mi životinja "služi " kao kućni ljubimac ,mimo svoje volje.Zato što sam ga kupila. Ako dođe sama, to je onda druga stvar,...ali joj nikada ne bih uskratila slobodu.
Mene svi osudjuju sto mi je pas samosetac, maltezer, ali veci, izlazi kad hoce, vraca se kad hoce, dajem pare cesce za sisanje i kupanje, ali ja nemam srca da ga vodim na povocu i da ga zatvaram u kucu, kad zeli da setka, a nemam vremena da ga izvodim svaki vas, od kad imam decu

Imao fišera 10 god. Uglavnom joj kažem idi u kavez kada dolaze gosti ili se pas vraća iz šetnje i ona odmah ode u kavez. Uglavnom mi je na ramenu ili glavi svuda pomalo. Kada sleti na mene tj na prst obavezno se prvo pokaki pa mi skoči na rame. Na moru smo se i kupali zajedno, ja u more ona na maslinu. Čim izađem eto nje.

to su lepi papagaji i veseli
1648638601782.png

Back