Да ли се сме писати о томе шта је неко нешто написао на некој другој теми или чак изношење информација са других форума, с циљем вређања или урушавања нечије репутације?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako nešto javno objaviš, moraš da preuzmeš odgovornost za napisano. Druga stvar je prenošenje nepotpunih ili netačnih objava sa ciljem diskreditacije osobe.Zašto ne bi smelo da se piše šta je neko rekao na drugoj temi. Ali po meni, uz obavezan citat, ili link konkretne teme, a ne onako paušalno.
Iznošenje informacija iz PP-a, privatnog života, sa drugih foruma bi trebalo da bude strogo kažnjivo. To je baš teško tračarenje i ugrožava privatnost korisnika.
Drugo ako neko sam kaže o sebi.
Otkud ti znaš da sam ja nešto negde javno objavila. Reko ti Pera?Ako nešto javno objaviš, moraš da preuzmeš odgovornost za napisano. Druga stvar je prenošenje nepotpunih ili netačnih objava sa ciljem diskreditacije osobe.
I da kaže da je bio neki nik na drugoj mreži, takođe se ne može znati sa sigurnošću da je to tačna informacija. Zato i jeste diskutabilno komentarisati nekoga na osnovu pretpostavki, još uvek nemamo alate koji bi pomogli identifikaciji u takvim slučajevima. Jedino što po pravilniku uradimo je brisanje ili kažnjavanje direktnog vređanja na osnovu pretpostavki.Otkud ti znaš da sam ja nešto negde javno objavila. Reko ti Pera?
To je tračarenje i diskreditscija korisnika i ne bi smelo da se dopusti.
Drugo ako sam kažeš da si ti bio taj i taj Nik na nekoj društvenoj mreži ili forumu
Nebitno da li je tačna informacija, sam je rekao i snosi posledice kako da se nosi s tim. Niko od foruma i ne očekuje da proverava tačnost informacija.I da kaže da je bio neki nik na drugoj mreži, takođe se ne može znati sa sigurnošću da je to tačna informacija.
ne da je diskutabilno nego je nedopustivo, tračerski, diskreditujuće i ugrožava privatnost da drugi forumaši iznose spoljašnje informacije (i diskutuju u vezi toga ) o nekom forumašu, nebitno da li vređaju.Zato i jeste diskutabilno komentarisati nekoga na osnovu pretpostavki, još uvek nemamo alate koji bi pomogli identifikaciji u takvim slučajevima. Jedino što po pravilniku uradimo je brisanje ili kažnjavanje direktnog vređanja na osnovu pretpostavki.
Ti postovi su obrisaniДа ли се сме писати о томе шта је неко нешто написао на некој другој теми или чак изношење информација са других форума, с циљем вређања или урушавања нечије репутације?
Već sam napisala da takve postove brišemo i kažnjavamo..
Nebitno da li je tačna informacija, sam je rekao i snosi posledice kako da se nosi s tim. Niko od foruma i ne očekuje da proverava tačnost informacija.
Ali
ne da je diskutabilno nego je nedopustivo, tračerski, diskreditujuće i ugrožava privatnost da drugi forumaši iznose spoljašnje informacije (i diskutuju u vezi toga ) o nekom forumašu, nebitno da li vređaju.
Sad i mene zanima da li ovo drugo forum dopušta.
Nisi napisala da brišete postove u kojima korisnici iznose informacije o drugom korisniku, nego one koji direktno vređajuVeć sam napisala da takve postove brišemo i kažnjavamo.
što nije isto.Jedino što po pravilniku uradimo je brisanje ili kažnjavanje direktnog vređanja na osnovu pretpostavki.
Što sugeriše da je korisnik odgovoran zato što je neko drugi bez njegove dozvole preneo informacije o njemu iako na ovom forumu sam korisnik o sebi to nije izneo.Lični podaci nisu dozvoljeni, ali postovi na nekim drugim društvenim mrežama su javne informacije koje su ti podelio, tako da su dostupne svima.
LJIS mi se gadi, taj potforum treba zbrisati sa lica zemlje.Pa ne bih se slozio , da je zabranjeno, npr LJubav i seks, koji je osnova ovog foruma u osnovi sadrzi sirenje informacija o potencijalnim dobrim i losim skorovima...tj ovim ili onim greb opcijama...
Bili to pozni tinejdzeri ili zene od 40 , ljis definitivno koristi prenosenje informacija i moze se odmah videti ili naslutiti i koja je korist ili namera za korist...
E sad, da li je samo pozitivna promoocija ili je preko upozorenja i negativna selekcija, naravno da je i jedno i drugo jer ne moze biti jedno a ne i drugo..
Posto forum ne moze postojati bez konzumacije ljis , to odgovor na pitanje da li je zabranjeno pvt sirenje informacija o drugima , nije zabranjeno....a sama primena u nekom postu je onda stvar egzekucije ili potrebe u nekom trenutku..
Ljis ti je osnova ovakvih jajarskih foruma, tetke koje navlace nesigurne mladice koji imaju edipov kompleks i ne mogu da se snadju sa devojkama, a ne biraju sta krate...LJIS mi se gadi, taj potforum treba zbrisati sa lica zemlje.
Prijavi takve poruke ako ih modovi ne obrišu ..Iznošenje ingformacija o drugim korisnicima nije dozvoljenoЈа ћу пријављивати сваку поруку која ме повезује са неким именима на неким другим форумима да се оне обришу, без обзира када су те поруке објављене, те поруке ћу наћи, само још фали да помињу фејсбук, тик-ток и слично. Први пут је са тим почела једна форумашица још пре пар година а остали се после надовезали да ме повезују са некима и причају све и свашта. Ја желим да на овом форуму упознајем нове људе и не треба ми ничије сатанизовање, било да је полуистинито или лажно, ако већ ја самог себе сатанизујем - сатанизујем себе на овом форуму и то самог себе.