Да ли је деведесетих Запад био против Србије или је Србија била против запада?

Да ли је запад био против Србије или је Србија била против запада?

• Запад је био против Србије

glasova: 15 36,6%
  • Србија је била против Запада

glasova: 15 36,6%
  • И једно и друго, релативно подједнако

glasova: 10 24,4%
  • Шта је старије? Кокош' или јаје (не оно што лети ка напреднима)?

glasova: 1 2,4%

• Ukupno glasova
    41

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
89.364

Ко је био против кога? Ко је први почео?

Чемерика или ми?

Да ли је Лорд Карингтон (Овен...) роварио против нас, да ли је Немачка (Њемачка) желела само растакање СФРЈ или и братоубилачки рат? Како смо проценили пад Берлинског зида (или смо пад преспавали?)?

Шта мисле цењени и мало мање цењени форумаши и форумашице?

Да ли је од почетка Запад био само Запад или је на колективном западу било више струја? Нпр. Немачка (Њемачка, што би рекле колеге) са неким плановима, а США и ВБ са неким другим плановима? Шта су били планови Европске заједнице?

Aко то ниси успео да сазнаш за 35 година, нећеш ни сада а вероватно и никада!
Сем тога, на нету одавно имаш генезу догађаја тако да интерпретације историчара са форума, посебно из комшилука, немају никаквог смисла ако те интерсује истина!

Hteli su da uniste komunizam svuda i u svakom obliku, SPS im se time najvise zamerio
Да смо сами уништили комунизам, попут, нпр. Пољака, не би дошло до непријатељства које траје већ више деценија?

Aко то ниси успео да сазнаш за 35 година, нећеш ни сада а вероватно и никада!
Сем тога, на нету одавно имаш генезу догађаја тако да интерпретације историчара са форума, посебно из комшилука, немају никаквог смисла ако те интерсује истина!

Тема је отворена зарад дискусије на задату тему.

Кад већ помињеш генезу догађаја,

дај укратко генезу догађаја. Сажето. Може и опширно, ако си креативан у писанију.

Да смо сами уништили комунизам, попут, нпр. Пољака, не би дошло до непријатељства које траје већ више деценија?
Sarađujem kroz posao sa Poljacima. Nedavno su nam bili u poseti. Objasnio sam im situaciju u zemlji. Kažu :"sve isto smo prošli pr 20-30 godina. Malo kasnite. Sve će to biti u redu" :lol:

Sarađujem kroz posao sa Poljacima. Nedavno su nam bili u poseti. Objasnio sam im situaciju u zemlji. Kažu :"sve isto smo prošli pr 20-30 godina. Malo kasnite. Sve će to biti u redu" :lol:
Sigurno su sve odlicno shvatili na osnovu tvojih objasnjenja :lol:

Тема је отворена зарад дискусије на задату тему.

Кад већ помињеш генезу догађаја,

дај укратко генезу догађаја. Сажето. Може и опширно, ако си креативан у писанију.
О каквој дискусији је реч. Одавно су многи компетентни људи рекли и објаснили шта се стварно десило и зашто.
Ако тражиш да ти сервирам на тацни, не, не пада ми на памет.

Чемерика или ми?

Да ли је Лорд Карингтон (Овен...) роварио против нас, да ли је Немачка (Њемачка) желела само растакање СФРЈ или и братоубилачки рат? Како смо проценили пад Берлинског зида (или смо пад преспавали?)?

Да ли је од почетка Запад био само Запад или је на колективном западу било више струја? Нпр. Немачка (Њемачка, што би рекле колеге) са неким плановима, а США и ВБ са неким другим плановима? Шта су били планови Европске заједнице?
aj ne mlati

jeste mi smo bili protiv zapada jel... a oni nam nudili med i mlijeko...

dosadan si vise s tim bote !

О каквој дискусији је реч. Одавно су многи компетентни људи рекли и објаснили шта се стварно десило и зашто.
Ако тражиш да ти сервирам на тацни, не, не пада ми на памет.

Добро, 'ајде онда пали.

Zato sto si ti to tako predstavio da im deluje poznato, a nema veze sa stvarnoscu.
Kako sam ja mogao da znam šta je njima poznato? Pričao sam o korupciji, kriminalu, državnim batinašima, inflaciji, botovima koji bi majku spalili za državnu apanažu. Kažu da su sve isto prošli i da će sve biti u redu. Kasnimo par decenija. Ebg. Svidela im se Srbija, zbog gostoljubivosti, hrane i žena. Inače, reč je o IT podršci kompaniji u velikom projektu. Kompanija za koju radim posluje i u Poljskoj i u Rusiji, Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj itd...

Чемерика или ми?

ukratko mi smo idioti a njihova geopolitika je zla...

Kako sam ja mogao da znam šta je njima poznato? Pričao sam o korupciji, kriminalu, državnim batinašima, inflaciji, botovima koji bi majku spalili za državnu apanažu. Kažu da su sve isto prošli i da će sve biti u redu. Kasnimo par decenija. Ebg. Svidela im se Srbija, zbog gostoljubivosti, hrane i žena. Inače, reč je o IT podršci kompaniji u velikom projektu. Kompanija za koju radim posluje i u Poljskoj i u Rusiji, Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj itd...
Pa sve si slagao. U svemu navedenom su gori od nas + ratuju u Ukrajini kao mi devedesetih u Bosni.

Inace, da su normalni, ne bi im padao natalitet skoro kao Ukrajincima (uprkos izbeglicama)
Poland's annual number of births has yet again reached a record low, new data from Statistics Poland (GUS), a state agency, show. It was also the 12th year in a row in which deaths have exceeded births. In 2024, the country recorded around 252,000 live births, down from 272,000 the previous year.

Back