Da li je dete najveca sreca u zivotu...

• Začetnik teme Začetnik teme pexon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
littlefoot:
Nešto tiho, tinjajuće, jest malo sutra.
Ma, kad je zgrabim pa kad krenem da je gnjavim, pa počnem skoro zubima da škrgućem od siline ljubavi. Ništa ne zaostaje ni ona, kad me ufati u klinč, jao meni:) Toliko o tihoj rečici...

Moje dete je moj život! (Shvatiće ko razume;)

Тако је!!! И још бих те само допунила да то никако не значи да нисам остварена, испуњена и задовољна и другим аспектима живота. Али,живот без деце нема смисао!
Жао ми је што још нисмо чули шта би могло бити већа срећа, баш ме интересује...

Nina2:
Po vama bi svi koji nemaju dece ili koji ne mogu da imaju dece trebali da se ubiju, jer im po vama zivot nema smisao.

Ma šta ti pada na pamet!
Nema poterbe za isključivošću....

Veoma sam zadovoljna što imam decu ali reprodukcija nije smisao mog života nego ljubav i uživanje.
Da nisam mogla da ih rodim sigurno bih usvojila bar jedno.
Trudnoća i rađanje su jedan proces koji na mene nije ostavio bogznakakav utisak a godine gajenja, hranjenja, presvlačenja bogami jesu. Mislim da bih mogla isto da volim dete koje bih odgajila.
Kad me najviše izluđuju?
Kad kod njih vidim iste iritirajuće osobine kao preslikane od mojih ili njegovih roditelja, tetaka itd....

Хајде да допуним још нешто: не мислим да свако треба да има децу.Напротив!
Постоје људи који сами процене да не желе децу и то је сасвим ОК. Много гора варијанта је да их такви људи ипак изроде и онда је то ужасно по ту децу!
Знам гомилу примера где су деца рођена : јер није било пара за абортус, јер је жена мислила да ће тиме задржати мужа, јер је то родбина и средина очекивала... и да не набрајам остале небулозне разлоге.
Деца се рађају зато да бисмо их волели!

Hellen:
Тако је!!! И још бих те само допунила да то никако не значи да нисам остварена, испуњена и задовољна и другим аспектима живота. Али,живот без деце нема смисао! Жао ми је што још нисмо чули шта би могло бити већа срећа, баш ме интересује...

Hmm... mozda iz ovoga?

Nina2:
Hellen:
Тако је!!! И још бих те само допунила да то никако не значи да нисам остварена, испуњена и задовољна и другим аспектима живота. Али,живот без деце нема смисао! Жао ми је што још нисмо чули шта би могло бити већа срећа, баш ме интересује...

Hmm... mozda iz ovoga?
Да не мислиш да си из те реченице извукла мало прејаке закључке?
Из твојих речи се види да немаш децу, али ако(кад) их будеш имала схватићеш о чему говорим.Нисам могла да претпоставим да ћу тако размишљати док нисам добила децу. Тада цео живот гледаш сасвим другим очима.

Hellen:
Nina2:
Hellen:

Hmm... mozda iz ovoga?
Да не мислиш да си из те реченице извукла мало прејаке закључке?
Из твојих речи се види да немаш децу, али ако(кад) их будеш имала схватићеш о чему говорим.Нисам могла да претпоставим да ћу тако размишљати док нисам добила децу. Тада цео живот гледаш сасвим другим очима.

To sto pricas je nesto totalno drugo, ali eto meni tako zapadne za oko jedna recenica koja je malo prejaka zato i izvucem prejak zakljucak.
Toliko. I rest my case i prestajem da chatujem na temi.

Back