Da li je bitan položaj stana u zgradi?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.106
Da li je bitno na kom vam je spratu stan?
Da li nešto znači prema kojoj strani svijeta je okrenut?
Jeli mnogo bitno da li je nauglovima zgrade ili negdje u sredini i koliko to ima uticaja na toplinu stana i eventualnu buku?
Prema mnogim mišljenjima a i iskustvima, stanovi koji su okrenuti suprotno od sjevera su više traženiji, tako da možemo reći da orjentacija stana prema stranama svijeta igra veliku ulogu u količini utrošenog grijanja.
Da li je to nešto mnogo bitno, kada se kupuje stan?
Kakva su vaša iskustva sa stanovima i koliko ima veze na kojoj strani svijeta je stan bolji ili lošiji?

Zivela sam...hmmm...pa u jedno 20tak stana...bas da sam zivela...
Bitno je...
Ne volim da je prema ulici zbog buke i prasine, na najvisljim spratovima zbog sunca i lifta ako se pokvati a dolazi se iz prodavnice....
Ako mogu da biram onda da nije na jugu niti na severu...zbog biljaka :D
Sto se grejanja tice, ja tu nisam primetila vece razlike.

Što se grijanja tiče ima razlike. Najtopliji stanovi su oni u središnjem dijelu zgrade, poželjno od II sprata pa do predzadnjeg.. kao i oni koji su okrenuti prema jugu. Stanovi koji su na tim pozicijama su dosta topliji i ipak su u povoljnijoj poziciji u odnosu na druge.
Ne mora to biti neko pravilo, mnogo toga zavisi i od drugih stvari kao i lično opredjeljenje. Ali i gdje nam se svidja, bez obzira na sve te činjenice.

Zivela sam...hmmm...pa u jedno 20tak stana...bas da sam zivela...
Bitno je...
Ne volim da je prema ulici zbog buke i prasine, na najvisljim spratovima zbog sunca i lifta ako se pokvati a dolazi se iz prodavnice....
Ako mogu da biram onda da nije na jugu niti na severu...zbog biljaka :D
Sto se grejanja tice, ja tu nisam primetila vece razlike.
da , sve to plus drugi sprat , na istoku

Back