Da li je bezobrazluk?!

Poruka
22.606
Budu dvoje zajedno i reše da se venčaju i šta se dešava ...sete se oni da će na venčanju da dobiju uglavnom iste stvari kao što su slike,servisi za ručavanje,pegle, lampe i dr...e sad oni se dosete da bi bilo zgodno da napomenu zvanicama da im umesto poklona daju pare u vrednosti poklona koji su hteli da im kupe pa da oni sami sebi kupe šta im je već potrebno...e sad ja pitam da li je to pametno ili je to bezobrazluk?! :think:

Budu dvoje zajedno i reše da se venčaju i šta se dešava ...sete se oni da će na venčanju da dobiju uglavnom iste stvari kao što su slike,servisi za ručavanje,pegle, lampe i dr...e sad oni se dosete da bi bilo zgodno da napomenu zvanicama da im umesto poklona daju pare u vrednosti poklona koji su hteli da im kupe pa da oni sami sebi kupe šta im je već potrebno...e sad ja pitam da li je to pametno ili je to bezobrazluk?! :think:

Pa ko danas donosi poklone ,kod nas su samo koverte :think:
Znaš šta mlada i mladoženja rade prve bračne noći , broje pare :mrgreen:

To je praksa već par godina...I obično na pozivnici stoji neka pesmica koja naglašava da treba se da koverat...Mislim da to više i ne treba da se napominje...podrazumeva se.

Koliko cujem, to je svuda vec praksa, pod uslovom da prave svadbu.

Ma kakva svadba i veliko gošćenje. I to mi je otrcano..A te koverte ne pokrivaju troškove. Još znam X slučajeva dobiju koverte- nabudžene, a unutra 20 novčaica od 10 dinara, a samo mesto za taj par, koštate 4-5 hiljada. Bolje lovu koji bi dali na svadbu uložiti u nešto drugo, kao što smo mi uradili. Oće-neće svadva i na kraju smo novac iskoristili za renoviranje stana, u opštinu otišli samo da se venčamo - mi, kumovi i roditelji i onda samo nas 10 na ručak u kafani i kraj.

Poslednja izmena:
Ja licno ne smatram da je to bezobrazluk. Donesi ti meni pare, kada se sve skupi i sabere, sama cu ih iskoristiti za nesto pametno.
Uglavnom bliza familija donosi poklone u dogovoru sa mladencima sta im je potrebno i uglavnom je to bela tehnika.
Sto se tice donosenja para, pozivnice se tako urade da se nagovesti da su pare pozeljnije!
Da se isplati mladencima, isplati se.
Kada se donose samo pokloni, mladenci uglavnom zavrse sa gomilom servisa za rucavanje, po 3 mikrotalasne, 5 rostilja....
Posle cekas da budes pozvan na neku svadbu da bi razdelio viskove...

Poslednja izmena:
Ne smatram to bezobrazlukom,i ja sam tako uradila za svoju svadbu...Olaksala sam i njima i sebi...Njima da ne razmisljaju sta da uzmu i da li ce se poklon duplirati,da li to vec imamo,da li nam je to potrebno, a sebi da ja imam mogucnost izbora da kupim ono sto mi je potrebno i sto se meni dopada...
Ne secam se koliko je ko stavljao u koverat, ali to mi i nije bio primarni motiv,ja sam na svoju svadbu zvala ljude sa kojima sam zelela da se proveselim na taj dan....Novvac nije bio bitan,da je neko dosao bez icega ne bi mu bilo zamereno ni jednog momenta...Bilo mi je bitno da nam bude lepo,da se proveselimo i provedemo....

Poslednja izmena:
Ne volim svadbe, a taj novac koji bih potrošila na organizovanje slavlja, iskoristila bih za kupovinu ili renoviranje stana...

:worth: :worth:

Mda, zasto bih trosila novac na nesto sto mi nije toliko znacajno, kada postoje i znacajnije stvari. To slavlje u zivotu mi nista ne bi znacilo, a i niko mi ne garantuje da posle slavlja nece jednom poteci suze. Na svadbe ne volim ni da idem, jer je to bacanje para, koje se mogu potrositi na nesto drugo. Ovde mislim na vencanja koje kakvih poznanika i ostale svite nebitnih ljudi, na koja se poziva i ide iz...... ne znam ni ja kojih razloga.

To je pametno

Uh, meni je to tako seljacki...
Ljudi uglavnom i donose pare, sad nekoga je sramota da stavi 10 evra pa kupi neku lampu il peglu. Pa, sta...
Ako ih zoves da bi zaradila, onda stavi. A ako ti je stalo do toga kako ce se osecati neko koga zoves, a nema para onda ne...
Ja ustvari ne kapiram sto ljudi prave svadbu i zovu goste ako nemaju da plate. I ako ce im jedna pegla i 10 evra napraviti katastrofu...

Na pozivnice se stavi znak zabrane za lampe pegle i serpe pa ko je nepismen nek mu vrate

Znam i za ovaj slucaj...U vezi vracanja poklona, Uzas, koje ponizavanje...
Kao gala svadba, rakovi, skoljke i ostala foliranja. Pa tetki koja je penzioner postom vratili poklon koji je donela...
Mislim ako si riba, sto ga nisi ostavila pored kontejnera ili bacila unutra. Ako ti ne treba.

to je pametno :)

Ne smatram to bezobrazlukom,i ja sam tako uradila za svoju svadbu...Olaksala sam i njima i sebi...Njima da ne razmisljaju sta da uzmu i da li ce se poklon duplirati,da li to vec imamo,da li nam je to potrebno, a sebi da ja imam mogucnost izbora da kupim ono sto mi je potrebno i sto se meni dopada...
Ne secam se koliko je ko stavljao u koverat, ali to mi i nije bio primarni motiv,ja sam na svoju svadbu zvala ljude sa kojima sam zelela da se proveselim na taj dan....Novvac nije bio bitan,da je neko dosao bez icega ne bi mu bilo zamereno ni jednog momenta...Bilo mi je bitno da nam bude lepo,da se proveselimo i provedemo....

sebi da njima ne
da se razumemo jesam mišljenja da su pare korisnije, i a uvek nosim novac, ali da je lakše gostima nije - mnogi, ako ne i većina njih pogotovo veće poklone kupuje na rate, onda neke poklone ljudi kupe na akcijama i sl...tako da zahtev za parama sigurno ne olakšava gostima svadbu

e sad druga stvar je da li neko pravi svadbu zarad zarade i da li neko ide na svadbu eto tek da ode ili želi da mladencima pomogne u početku zajedničkog života

Pre trideset god. za moju svadbu smo dobili 17 cebadi:zper:6 jastuka,4posteljine,4jorgana,6stolnjaka,a servisa:eek:....Ali opet smo dobili i pare da smo vratili dugove za svadbu i kupili kuhinju Slovenacku koja je i dan danas u savrsenom stanju.Jos od svadbe nismo kupili cebe, jorgan,ni tanjire:zcepanje:
Dok za svadbu moje cere oni su isto tako na pitanje/ko bi im postavio/sta im treba???
Odgovarali su da bi im novac bio potrebniji....
Stariji i jesu uglavnom donosili novac dok je njihovo drustvo skupljalo pare za zajednicke poklone...
A pozvali su sve drugare koje su znali:eek:
Od svadbe je ispala veeeelika zurka:orkestar::zurka::zurka::zurka:
A od para nisu imali ni da se pokriju osnovni troskovi:lol:
Ali su se svi zato ludo zabavljali..
A moja cera i zet kazu da im je njihova svadba bila naj lepsa na kojoj su bili:heart::heart:
Sta su zeleli to su i dobili...glavno je da su zadovoljni:klap:

meni je to sasvim ok.
kad već nema onih veding lista.
tamo gde ima para da se presipa, nije pitanje, al uglavnom ljudi prave velike kalkulacije oko svadbe
a ne znam ono ok mi je i intim sa 10 ljudi, al ja sam ipak ljuitelj vašarskih veselja i kiča pa bi moralo da bude gala
ipak gosti uglavnom gledaju da ofušere poklon tako da im je keš problem, al ******

sebi da njima ne
da se razumemo jesam mišljenja da su pare korisnije, i a uvek nosim novac, ali da je lakše gostima nije - mnogi, ako ne i većina njih pogotovo veće poklone kupuje na rate, onda neke poklone ljudi kupe na akcijama i sl...tako da zahtev za parama sigurno ne olakšava gostima svadbu

e sad druga stvar je da li neko pravi svadbu zarad zarade i da li neko ide na svadbu eto tek da ode ili želi da mladencima pomogne u početku zajedničkog života

Sto se tice mog slucaja znam pouzdano da jesam olaksala i sebi i njima...A kazem pozvani su ljudi koji su mi dragi i sa kojima smo hteli dobro da se provedemo,sa svima sam dugogodisnji prijatelj i potpuno smo otvoreni da im se kaze sta je to sto zelim...
Nisam zvala babe i tetke koje nisam videla po 20 godina i sl...
Zarada mi nije bila bitna nisam ni pravila megalomansku svadbu za 400 ljudi,pa da racunam da li je poklon pokrio ono sto su pojeli i popili....

Back