Da li je Alisa Gurova najbolja belly dancerka sveta?

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.212
Ples je takođe oblik muzike.

Telo komponuje ritmove i melodije koje izazivaju osećanja, izazivaju emocije ljubavi, radosti
ili tuge.

Alisa Gurova je stekla globalnu reputaciju kao vrhunski izvođač plemenskih plesova.
Njeni nastupi kombinuju plemensku fuziju, trbušni ples i savremeni ples sa baletom

O: Plešem od svoje 13-te godine u profesionalnom svojstvu. Pre toga sam još uvek pohađala
rigorozne časove plesa, ali sam sa 13 godina odlućila da se ovim bavim profesionalno, a ne
samo kao hobijem.

O: Ples mi daje mogućnost da ispričam priču, da izrazim svoja osećanja da izazovem svoje telo i
emocije i dođem na novi nivo sebe.

O: Kao ljudska bića, doživljavamo raznolik skup emocija; ponekad jezik može biti ograničavajući da
potpuno obuhvati nečije emocije. Smatrala sam da je ples oblik transcendencije jer nas oslobađa
jezika. Osećam da je transcendentalno, jer ako stvarno razmislite o tome, ples je izražavanje emocija
tako što se krećemo kroz prostor i vreme. Ne može se reći nijedna reč, a ipak publika može da
razume osećanja, emocije i intenzitet koji plesač ili bolje rečeno izvođač pokušava da prenese.

Bavim se tribal fusion trbušnim plesom, klasičnim trbušnim plesom, savremenim plesom, baletom i
volim da ih mešam u potpunosti i spajam „glumu“ sa tim. To je brak više disciplina.

:cvet: :cvet: :cvet:

Back