Da li iza uspesne zene uvek stoji muskarac?

Verovatno je i tvoj post brisan delimično, ali se razumemo, i bez brisanja i sa njim.

Imamo ovde jednu apsurdnu situaciju.
Svaki forum je materijalno bogat, a i u svim drugim aspektima bogat, ukoliko ima velik broj postova, je l da? I veliki broj korisnika.
A onda imamo situaciju da se postovi brišu, a korisnici sankcionišu, pa je iz tih razloga sve manje korisnika i sve manje volje da se išta piše.
I sve je to začarani krug u kome se kreću moderatori i korisnici, kao očajnici.:sad2:

A zašto to radimo i mi i oni?
Oni iz materijalnih pobuda, a mi iz duhovnih, ali smo i mi i oni žrtve sistema.
Oni nastavljaju svoju igru da bi materijalno opstali, a zapravo gube jer moraju da budu u skladu sa cenzurama koje sistem nalaže.
Mi nastavljamo igru da bismo primili poruke i poslali, a zapravo nam se najbitnije poruke gube i kako je krenulo, ljudi će se odreći društvenih mreža i domunđavaće se u četiri zida, kao u vreme klasičnih diktatura.
Bolje da ti obrišu celi post, umesto što ostave deo, kad se svejedno gubi kontekst.
Jeste tako, k'o što si i sama rekla: "we are all in the movie", svidelo se to nama ili ne!

Verujem,...znala sam za podatak da je Srbija do pre rata 90-tih, ekonomski bila u rangu sa tadašnjom Nemačkom.
Nakon toga, odrazio se kroz "odliv mozgova", to je trend koji ne posustaje.
nema sta da mi vjerujes ili ne o tome postoje podaci
a to sa odlaskom u njemacku je druga prica
i ona nije nasumicna ni spontana
mi smo dugo nijemcima i drugima u evropi izvozili radnu snagu uglavnom nizih kvalifikacija
tako su se devize slivale natrag u zemlju
kasnije smo poceli izvoziti i strucnjake, kad smo se sjebali najvise
i to je sve moglo jer je obrazovanje bilo solidno, a za dzabe..
narocito iz prirodnih nauka, inzinjere i doktore medicine
sve su to relikti socijalizma
tvojoj i mojoj djeci prakticno ne prijeti opasnost besplatnog socijalistickog obrazovanja
eto, oslobodili smo se terora visoke strucne spreme i jednakih plata
jupi

uglavnom je pravilo da iza svake uspene zene stoji muskarac, al ti si ga zabiberila..iza mnogo uspesnih zena stoje neuspesni muskarci, koji su ih inspirisali na uspeh
a ima i uspesnih kao zaledjina
Neko od njih, muško ili žensko mora i decu da čuva, ručak kuva... to znači ono "stoji iza" kao neki nevidljivi program koji nešto mulja u pozadini dok se glavna radnja, biznis, vidi u javnosti.

Inače, znam priličan broj žena koje su uspešne bez udela svojih muževa u poslu, ako se izuzme njihov "sporedni" posao, posao u kući i oko dece.

Suština je da nema uspjeha kad si sam.Tj.sam ćeš teško nešto izgurati.
Da li muškarac stoji iza žene,ili žena iza muškarca,nije bitno.
Sve je lakše udvoje,a tek još ako cijela porodica stoji iza tebe.
To važi i za čovječanstvo u cjelini.Ne žive džaba ljudi u zajednicama.
Možda sam i promašila temu,ne znam.🙂

Verujem,...znala sam za podatak da je Srbija do pre rata 90-tih, ekonomski bila u rangu sa tadašnjom Nemačkom.
Nakon toga, odrazio se kroz "odliv mozgova", to je trend koji ne posustaje.
Србија тј. СФРЈ је банкротирала почетком 80-их. И то сви који су живели у том времену знају. Инфлација, несташица хране, горива, кредит су могли добити само људи с покрићем у страној валути или преко везе.
А Немачка је крајем 80-их била на свом врхунцу. Формирањем ЕУ су обезвреднили марку за 100% и тад креће комплетан суноврат запада у режији неолибералног поретка који је исто што и комунизам, само монопол није у рукама државе, већ светских богаташа. Капитализам какав је постојао, као конкуренција квалитета на отвореном тржишту, више не постоји.
А за нас си добро приметила. Ми никако да се ишчупамо из канџи монополистичког комуњарског система. Зато нам тако добро и иде.
Додуше, како је економски слом на видику, целог запада, а ми смо се, бар наизглед том царству приклонили, могуће је да ће нам доћи из дупета у главу после још једног круга глади.

Што се теме тиче, све су комбинације могуће.
Људи у здравом односу живе или тако што један прати другог (жена мужа или муж жену) или тако што се паралелно развијају.
Зрео мушкарац, задовољан собом никад неће имати проблем што има каријерно успешнију жену од себе. И обрнуто.

Neko od njih, muško ili žensko mora i decu da čuva, ručak kuva... to znači ono "stoji iza" kao neki nevidljivi program koji nešto mulja u pozadini dok se glavna radnja, biznis, vidi u javnosti.

Inače, znam priličan broj žena koje su uspešne bez udela svojih muževa u poslu, ako se izuzme njihov "sporedni" posao, posao u kući i oko dece.
oket, nego sam u kontekstu da li je kljucno zena koja ima potomke/nema ili je bla bla/, naslednica imperije ili jako retke pokretacice svega toga, bilo da je nauka ili neka druga oblast

Back