Da li imam dijabetes?

Peetarr

Početnik
Poruka
41
Jutros kad sam ustao na tašte sam iymerio 4.6, a dva sata nakon jela iymerio sam 6.7 . Sto se tice simptoma ne osecam nista specijalno, niti glad, zedj, susenje usta. A isto nemam ni smanjenje tezine, mozda cak malo i dobijam u zadnja dva tri meseca. Ok vidim , znaci ne primecujem nikakva pogorsanja vida. Jedino od juce imam neku upalu imam blago povisenu temperaturu oko 37.3 pa sam malo malaksao, mozda je secer povisen zbog toga ko ce ga znati. Pre dva meseca kad sam merio secer je bio ok sve u granicama od 4 do 5

Pitam jer na sajtovima vidim da postoje razni tekstovi o tome koji je normalan nivo secera u krvi. Negde pise da je to od 3.3 - 5.5, negde 3.4 do 5.2, negde 3.8 - 6.4 itd. Mozda zavisi da li se meri pre ili posle jela neznam vec kako.

Da li imam dijabetes?

Jutros kad sam ustao na tašte sam iymerio 4.6, a dva sata nakon jela iymerio sam 6.7 . Sto se tice simptoma ne osecam nista specijalno, niti glad, zedj, susenje usta. A isto nemam ni smanjenje tezine, mozda cak malo i dobijam u zadnja dva tri meseca. Ok vidim , znaci ne primecujem nikakva pogorsanja vida. Jedino od juce imam neku upalu imam blago povisenu temperaturu oko 37.3 pa sam malo malaksao, mozda je secer povisen zbog toga ko ce ga znati. Pre dva meseca kad sam merio secer je bio ok sve u granicama od 4 do 5

Pitam jer na sajtovima vidim da postoje razni tekstovi o tome koji je normalan nivo secera u krvi. Negde pise da je to od 3.3 - 5.5, negde 3.4 do 5.2, negde 3.8 - 6.4 itd. Mozda zavisi da li se meri pre ili posle jela neznam vec kako.

Da li imam dijabetes?
Svaka laboratorija ima svoje referentne vrednosti- znaci kad das krv i upisu rezultat pored stoje referentne vrednosti pa znas da li si u granicama normale ili ne.Inace secer se meri ujutru pre jela ,zadnji obrok je uvece do osam sati.
Ako su rezultati samo malo preko granice radi se ' test opterecenja glukozom" ( mozes da izguglas da vidis sta je )
Ako sumnjas idi do doktora po uput jer bolje je da znas ako ga imas a ako nemas povisen secer u krvi bices miran.

Da li imam dijabetes?
Ne,vi nemate dijabetes,ali da biste bili 100% sigurni trebalo bi da odradite profil glikemije,on se radi u o6h;12h,18h i 22h i opet u o6h sledeceg jutra.
Na osnovu tih vrednosti lekar donosi konacnu dijagnozu a ne forum.

Ne,vi nemate dijabetes,ali da biste bili 100% sigurni trebalo bi da odradite profil glikemije,on se radi u o6h;12h,18h i 22h i opet u o6h sledeceg jutra.
Na osnovu tih vrednosti lekar donosi konacnu dijagnozu a ne forum.

A da te pitam te vrednosti dozvoljenog secera u krvi je kad se meri ujutru na taste a preko dana moze da bude secer veci od tih granicnih vrednosti jel tako?

A da te pitam te vrednosti dozvoljenog secera u krvi je kad se meri ujutru na taste a preko dana moze da bude secer veci od tih granicnih vrednosti jel tako?
Може да буде већи преко дана али профил гликемије се ради у болничким условима и др тачно зна шта си јео и колики се шећер очекује код особе која нема дијабетес.

Може да буде већи преко дана али профил гликемије се ради у болничким условима и др тачно зна шта си јео и колики се шећер очекује код особе која нема дијабетес.

Aha ja mislio da uvek kad god se meri mora biti u tim granicama. A jos jedno pitanje ako neko ujutru kad ustane a nije jeo znaci 12h i secer mu je u granicama od 4 do 5 apsolutno i bez sumnje nije dijabeticar?

Da li imam dijabetes?

Hipohondrija je teška bolest. Ne dijabetes :)

dijabetes je izleciva bolest.

Bez upotrebe lekova konvencionalne medicine, Sta u stvari lekovi za diabetes ne[lece]. Uzrok bolesti.
Samo jedan primer .Od 100 posto pacijenata samo njih oko 15 posto moze lekovima za dijabetes 2 da kontrolise nivo secera , ali i to je pitanje .To su najnovije statistike.u daljem lecenju nastupaju posledice[krvotok, srce,oci....]

Prelazi se na upotrbu insulina , da se kontrolise nivo secera posledice se nastavljaju samo se povecava kolicina insulina, zivotni vek se smanjuje kazu dvadesetak godina .

neznanje , lekovi koji nemaju efekta, koji ne mogu vrsiti regeneraciju beta celija , receptora , jetre,celija stanica do hipofize , odnosno metabolizma, zato bolest poprima epidemioloske razmere.

Vrse se reklame po forumima iz nekih zemalja gde je epidemija presla u haos, naruceni tekstovi, pricaju oni koji ni ne znaju sta je diabetes sve u svom interesu.

Kuda ide ova nauka.

Back