Da li ima vise samih muskaraca ili zena, i zasto?

Malo malo, pa se naleti na neki oglas licne prirode gde muskarac trazi zenu, za vezu, brak, druzenje, seks, sta vec.
Nekako sticem utisak da je kod nas u Srbiji, vise solo muskaraca nego zena, sada da li je to tacno ili ne?

Ali da odemo malo preko bare, citam tamo na nekom drugom forumu, licni oglasi, opet 60-70% muskarci, vecina, ali ne ogromna vecina.
Ok, citam malo neko istrazivanje u Americi, i kaze da broj solo muskaraca je znatno veci kod starosne grupe 18-35 godina, gde je 80-90+% solo osoba muskog pola.
Medjutim, kada su u pitanju osobe od 35-45, broj solo zenskih osoba znacajno raste, cak moze se reci da je 80+% zenskog pola iz te starosne grupe samaca.
Kog 45+ godina ogromna vecina je zenskog pola.

===========================================

Da li je vise solo muskaraca nego zena i zasto i zasto se taj broj kod odredjenih starosnih grupa?

Za odgovor na ovo pitanje moraš da potražiš pomoć zavoda za statistiku.

Za ovako visok procenat žena u starosnom dobu od 45+ koje su sahranile svoje muževe i uveliko troše nešto mlađe odgovor se nameće sam :lol:

Nekako sticem utisak da je kod nas u Srbiji, vise solo muskaraca nego zena, sada da li je to tacno ili ne?
Ne, nije tačno. Tačno je da u dobu preko pet decenija ima više žena.

Pitanje je nešto drugo: koliko žena ili koliko muškaraca je u tom periodu zainteresovano za novu vezu?
Tu je pravi odgovor: više muškaraca.

Razlog je jednostavan: posle razvoda ili smrti muža, žene su obično zakonski materijalno zbrinute i sa te strane ih muškarci ne zanimaju. Ako su još zainteresovane za seks radije će naći nekog oženjenog jer taj mora da ćuti a to njima odgovara - zbrinute su i materijalno i seksualno a bez ikakvih obaveza.

Naravno, ne važi za sve žene, čak ni za većinu, ali ako važi samo za 20 - 30% znatno menja ukupnu strukturu "ponude i potražnje".

Ja sam uveren,na osnovu posmatranja svoje okoline,a i sire,da ima vise solo muskaraca,nego zena. Zasto je to tako ? Muskarci su posteniji,u tim musko zenskim odnosima.Muskarac,cim se upozna
sa nekom zenskom,on ide cista i otvorenog srca.Muskarcima su sva ta "kalkulisanja" strana. Muskarci prlikom upoznavanja,uopste i ne pomisljaju,ne da pitaju,nego i da sami pomisle,koliko je ta
zena-devojka,finansijski "teska".Muskarci prilikom upoznavanja,ocenjuju fizicki izgled zene.Kanije procenjuju njen moralni lik.Da li je ta zena,bila mozda ranije promiskuitetna,da li je dobra domacica itd.
E kod zena je sve obrnuto.Kada se upoznaje,svaka zena prvo pocne da proverava,kakvo je finansijsko stanje,njene "zrtve". Kakav auto ima ! Kakv stan ima ! Da li je sam,ili ima nekoga,ko ocekuje od
njega,neko materijalno angazovanje.Dakle,jednom recju,zene su materijalisti.I tu nema ljutnje,od strane muskaraca.Zene su po fiziologiji,tako koncipirane,da im je materijalna strana,u zivotu glavna preokupacija.Ali,to je uglavnom odgovor,zasto ima vise samih muskaraca, nego zena.

Oglasi srednjovječnih muškaraca ne prikazuju realnu sliku o tome. Moje mišljenje je da je odnos samih muškaraca i samih žena 50:50, kad se sve sabere, jer među mlađima je više samih muškaraca a među starijima je više samih žena. Među mladima je lakše ženama da stupe u vezu, ali zato kad pređu 35-tu, onda počinju stvari da se okreću u koristi muškaraca, jer žensko kad stara, počinje da gubi na privlačnosti (čast izuzecima), dok muškarac ako vodi računa o sebi čak postane privlačniji, jer muškarcu poneka sijeda dlaka ili bora daje dodatnog šmeka a ženi je to kazna. To i objašnjava zašto je uvijek važilo nepisano pravilo da su u vezama muškarci malo stariji.

E sad, svi se mi bojimo samoće, ali generalno, žene su u tom dijelu malo promišljenije nego muškarci. Da su ne znam koliko zaljubljenje, one uvijek potajno gledaju neku rezervu u slučaju da stvari odu u krivom smjeru. Zbog čega ćete često čuti na pr. vaša koleginica s posla raskine s momkom, pa poslije manje od mjesec dana nađe drugoga. Tog drugoga je upoznala još dok je bila u vezi sa bivšim, ali ga je držala na stand by. Ima i muškaraca koji isto rade, ali njih je manje.

Back