Da li idete na koncert Dina Merlina?

Nego @Miris Pokošene Trave kakav bio koncert ? :D
Mi dizginemo ovde mnogo lepo :D

Sad da ga bem

Meni je bilo super , svidjaju mi se tekstove koje utka u muziku

Rade me kako bi rekli mladi i kad na fejsbuku objavljujem moram rodjaka staviti na listu da ne može vidjeti objavu

🤷🏻‍♀️

(Nemojte me špotati ipak je on deo moje mladosti a tad je bila još juga )

Meni ne odgovara taj melos.
Međutim, nije me mrzelo da saznam da je živeo bez oca i bio siromašan baš baš i da je pobegao sa ženom da se tajno venčaju bila bogata , strudirala arhitekturu , njeni ni da čuju i da je posle prvog koncerta doneo kući 0 para.
Znam i da je sarađivao i pre rata i posle sa pola naše estrade. Šta sa njima svima ?
Pročitala sam i da se lečio na psihijatriji tih ratnih godina, ako je to tačno.

Edin Dervišhalidović, poznatiji kao Dino Merlin, jedan od poznatijih pevača na Balkanu i deklarisani srbomrzac kojem ne smetaju srpske pare, nebrojeno puta je pljuvao Srbiju i Srbe.

Evo šta je sve Dino govorio o Srbiji i Srbima:

– Kad su počela granatiranja Sarajeva i kad me je Nele Karajlić zvao na veliki miting mira u Beogradu, rekao sam da ću doći tamo kad budu padale granate.

Najupečatljivija izjava Dina Merlina je data zagrebačkom Slobodnom tjedniku u kojoj je Beograd nazvao „leglom fašizma“, a 1994. na pitanje novinarke Globusa da li je moguć zajednički život sa Srbima, oštro je odgovorio:

– Ma, kakav suživot sa Srbima! Bog ne voli one koji seju nered i on će ih ukloniti pomoću naših pušaka.

U sarajevskim Danima 2001. izjavio je sledeće:

– Srbi bi trebalo da uzmu lekove za svoje bolesti, jer je evidentno da su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bi trebalo da idem u Beograd, jer bolesnici se obilaze.

– Moje su omiljene pesme „Bojna Čavoglave“, „Kad jurišnik bije“ i druge slične njima (poznati ustaški hitovi iz devedesetih).

– Mi bismo sad malo Bajage i tonove s istoka… E, pa ne može! Ja sam izgubio iluzije i zaboravio neke pesme.

Prilikom gostovanja u Beogradu 2015. u Kombank areni Dino je preko svog PR tima zabranio unošenje srpskih zastava na njegov koncert.

Tokom rata u Bosni bio je angažovan na ratištu. Tada je snimio dva njegova velika hita: „Mene metak neće“ i „Da te nije Alija“, posvećenu Aliji Izetbegoviću i šehidima (svetim islamskim ratnicima stradalim za veru: ,,Ne bi sjala ovako jako ova naša lijepa avlija, ja bih svjetlo zvao mrakom, da te nije Alija”.). Negde u to vreme je nastala i fotografija ovog pevača u društvu ratnih zločinaca i kriminalaca.
Vidi se da ko je to pisao, pojma nije imao, zato ne smes da das ni link.

Dino merlin je pevao u Srbiji 2011 a ne 2015god.

Da li je normalno ici na koncert nekog ko je pricao najruznije o Srbiji i srbima ?

Evo zamislite da neko prica ruzno o vama i vasoj porodici psuje vas i vi tu osobu zovete kuci svojoj da sjedi sa vama za stolom, pije i jede kod vas kao da nista nije bilo, jos je tretirate kao cara plus i otpjeva vam koju pjesmu i date joj jos koju paru,narod je poludio odavno i izgubio samopostovanje.

Dal je to normalno?

Da li je normalno ici na koncert nekog ko je pricao najruznije o Srbiji i srbima ?

Evo zamislite da neko prica ruzno o vama i vasoj porodici psuje vas i vi tu osobu zovete kuci svojoj da sjedi sa vama za stolom, pije i jede kod vas kao da nista nije bilo, jos je tretirate kao cara plus i otpjeva vam koju pjesmu i date joj jos koju paru,narod je poludio odavno i izgubio samopostovanje.

Dal je to normalno?
Nije. Sledeci je Thompson kako je krenulo. Bezi se od istorije, to je nesto negativno. Jest, ali je to istina koja se desila. Mislim rvati u svakom udzbeniku za osnovnu skolu pricaju o Srbima agresorima. Zasto Srbija ne povuce priznanje Rvatske, i prizna samo teritorij koji ne dira u teritorij Republike Srpske Krajine (trenutno pod okupacijom)? Pa i Kosovo je bilo 500 godina trenutno pod okupacijom, a ovo je samo 28 godina a vec se ne spominje niti cak na Happy Tv. Onda imamo 23% okupacije Republike Srpske od strane pederacije BiH. Plus Kosovo. Znaci, to mora da se proglasi okupiranim teritorijama i da to pise u svim knjigama za osnovnu skolu. To nije mrznja, to je patriotizam. To je samopostovanje. Vise su puta Hdz-ovci bili u Jasenovcu nego vlasti iz Srbije. Eto, Vucic je nesto pokusavao al je tempirao namjerno pred 'Oluju' pa mu zato nisu dali.
Gledam bas danas neke klince od 7 godina, pricaju o nekoj pricesti u katolibanskoj crkvi (katolicka crkva), vicu rvatska rvatska..... iako nema utakmica sad. Pjevaju o herceg bosni u sred Zagreba. O Krajini kao okupiranom teritoriju se vise u medijima u Srbiji ne prica, osim ako ne naleti Kapetan Dragan. O 23% Republike Srpske pod okupacijom se ne prica, delovi Sarajeva, zapadna "bosna": Petrovac, Kljuc, Jajce, Drvar, Glamoc, Grahovo, Krupa..... kao da to nikad nije bilo srpsko.

Ljudi, osim povratka srpske teritorije, pa makar za 500 godina, treba ujedinjenje sa crnom gorom i makedonijom. Pa citava Makedonija je bila Kraljevina Srbija. Malo po malo doci ce i Beograd na red. Mudra izreka: "Srbija se brani u Kninu". Iako ja mislim da se branila u Ljubljani 1991. Al eto, Borisav Jovic nije tako mislio kako je sam pred kamerama govorio puno puta.... Ludi ljudi..
Imas 1991 sansu uci u Zadar, izbiti na slovensku granicu sa korduna, i gore na madjarsku preko bilogore, u tri pravca istovremeno i sve mobilizirati, ali ne. .. Borisav Jovic kaze treba se drzati srpskih podrucja. Dobro, eto kad se ne porazi rvate kako to zavrsi.
Takodje, posto su Srbi vec dva puta kroz istoriju oslobadjali Zagreb, sledeci put neka ga isele i nasele Srbima, promene ime u MartićGrad. Da se nauci lekcija jednom za sva vremena. A i katolicke crkve i katedrale da se premeste od tamo. Kako su se 1991 palile knjige po Zagrebu i bacale u smece, sve one koje imaju veze sa Jugoslavijom, tako treba i sve one koje imaju veze sa rvackom i katolickom crkvom. Tako se radi posao denacifikacije.

Poslednja izmena:
Gledala sam ga kod Ivana Ivanovića u emisiji. Pre toga sam i ja bila ljuta na njega,
a onda sam shvatila da ja nisam preživela to što je on preživeo i da nemam pravo
da sudim. Moj grad nije bio pod opsadom. Ali, kada su padale bombe na Beograd
i ja sam bila ljuta na one koji to rade. Boga pitaj šta sam tada izgovarala, ali niko
to u novinama nije objavljivao. I sada ne bih nikada trebala da odem u neku od
zemalja koje su u nato savezu?

Sve te gluposti samo treba zaboraviti..

Znas u cemu je problem? U zapadnoj propagandi koja izjeda Srbe. Ne smiju se slusati "logike" sa zapada.

1. Kad kazes opsada..... Srpsko Sarajevo nije bilo pod opsadom. Ali kad se uzme taj izraz, ispada kao da su Srbi od nekud dosli 1992 pa napravili opsadu. Srbi tamo zive vekovima oko Sarajeva u vecini, nisu od nikud dosli, ali su zatvorili da muslimanski koljaci ne prelaze preko njihovog teritorija.
Puno puta ces cuti rvate: "Srbi nas napali", "Srbi su dosli.....".... Oni ne priznaju dasu oni napali SFRJ pa Krajinu, oni ne priznaju da su Srbi tamo 700 godina bar, da nisu dosli iz Kragujevca 1991 i naselili te prostore. Srbi su njima i nakon 700 godina na svojoj njivi i u svojoj kuci strani faktor, strano telo. To je nacizam.

2. Sarajevo nije muslimanski grad (1992) pa da se kaze da je to od Merlina, njegov grad granatiran. To je i srpski grad, od 150 000 Srba. I on je granatiran minobacacima od strane muslimana iako su Srbi bili jaci. Nemaju muslimani pravo na Sarajevo vise od Srba. To je poanta. Nije to samo Merlinov grad a tvoj Beograd, Sarajevo je i Srpski grad. Kako bi Nele Karajlic rekao "najveci srpski grad nakon Beograda".

3. Ne treba nista zaboraviti i to nisu gluposti, to je pogrom, genocid i holokaust nad Srbima. Kad zaboravis, onda ides ponovo ko jagnje na klanje. Ko ne nauci istorijsku lekciju. Osovina zla, trojni pakt (nekoc Nemacka, Japan, Italija) Rvati, Balije i Siptari, zive za to da Srbi nestanu. Oni su direktna pretnja srpskom narodu, oni moraju da nestanu ili da se svedu a takvu meru da Srbima nisu vise pretnja.
Vrlo crno, negativno, ali realno. Srbima se neda o tome razmisljati, pa je teritorija sve manja, a ubijenih sve vise kroz istoriju. Umesto da se pretnja unisti jednom za sva vremena, pa onda moze da razmisljamo o cveticima, pticicama i tako.....

4. Primetices kako onaj Saric koji radi za Vatikan, gostuje po Happy TV, zanimljivo kad i on prica o pomirenju Francuza i Nemaca, misleci na Srbe i Rvate, nikada ne precizira ko je tu "Nemac" a ko "Francuz"? To promakne i Milomiru Maricu da ga pita. Mi Srbi iz Krajine sve primetimo sto dolazi od rvata, nama niti jedan detalj ne moze promaknuti, ali Srbima iz Srbije moze. Zato treba slusati nas.

Poslednja izmena:

Dal je to normalno?
Da li je normalno da se uopšte ne proveri koliko su istinite priče o njegovim navodnim izjavama? Da li je normalno da vest o tome da on ima sudsko rešenje kako to nije izjavio bude na par mesta, a te njegove navodne izjave na mnogo više?
Inače lično ne volim ni njega ni njegovu muziku, ali ko ga voli neka ide na njegov koncert. Zašto bi to meni smetalo?

Da li je normalno da se uopšte ne proveri koliko su istinite priče o njegovim navodnim izjavama? Da li je normalno da vest o tome da on ima sudsko rešenje kako to nije izjavio bude na par mesta, a te njegove navodne izjave na mnogo više?
Inače lično ne volim ni njega ni njegovu muziku, ali ko ga voli neka ide na njegov koncert. Zašto bi to meni smetalo?

Nije to stvar ko voli ili ne voli,nego stvar postujes li sebe kao pripadnik jednog naroda ili ne.Kako ocekujes da bilo ko postuje ovaj narod i ovu drzavu ako taj narod ne cijeni i ne postuje sam sebe.Srbi su jedini narod Evrope koji na nepostovanje uzvraca pa svako ima pravo.Ajde probaj u nekoj drugoj zemlji da javno pricas nesto ruzno o njoj a da to ljudi tamo znaju pa ne bi mogao da pridjes tamo.Postuj nekog ako zelis u kucu da mu odes

Jedan Stoickov fudbaler je igrao u Spaniji dugo fudbal bio u Barseloni tu se proslavio bio cijenjen voljen,zaradio more para itd.On je kao stranac u Spaniji dao sebi za pravo da daje izjave da je Spanija tiranisala kroz istoriju Kataloniju,da su losi nikakvi,da Katalonija treba da bude nezavisna itd.On je odmah par dana nakon toga od strane Madrida i Spanije proglasen kao persona non grata odnosno nepozeljna osoba.Sjutra po portalima spanskim svi spanci komentarisu,nezahvalnik,neka ide odavde,ne zelimo ga ovdje itd.Cijene sebe kao narod

Spanci postuju sebe kao narod,nece im lekcije o istoriji I kritike drzati tu neki stranac, smijesno

Samopostovanje je osnov svega posle se narod cudi vlast ne postuje narod tretira ga lose,a da li taj narod postuje sam sebe,da li taj narod zasluzuje postovanje.Kada svakoj stranac moze da ga pljuje i dodje ovdje i zaradi novca vise nego obican covjek za cijeli zivot, kada mogu da mrziteljima svog naroda dopuste toliko stvari i kazu svako ima pravog,pa zasto bi ih i onda sama vlast postovala

Poslednja izmena:
U Evropi ako je neko stranac pa dodje u neku drzavu.Taj neko je samo lijepo pozvani gost kojem svakom casa mogu biti pokazana vrata ako se ne bude lijepo ponasao i u skladu sa pravilima.Tamo na tv ne mozete da pljujete narod i njegovu istoriju a da niste rodjeni tamo kao npr spanac, nego ono ste stranac ili zivite tu zadnjih godina i imate njihova dokumenta.

U Srbiji na tv svako zivi moze da dodje na Tv,i da soli pamet narodu o njegovoj istoriji i tome kakvi su,pa to u ozbiljnim drzavama ne moze.Zamislite da neki srbin zivi u Italiji ili Spaniji i njima tamo na Tv ili javno ako je poznat tamo soli pamet o njihovoj istoriji jos ih i pljuje,pa ne bi imao sansu za to,samo bi mu vrata pokazali.

Poslednja izmena:
U Evropi ako je neko stranac pa dodje u neku drzavu.Taj neko je samo lijepo pozvani gost kojem svakom casa mogu biti pokazana vrata ako se ne bude lijepo ponasao i u skladu sa pravilima.Tamo na tv ne mozete da pljujete narod i njegovu istoriju a da niste rodjeni tamo kao npr spanac, nego ono ste stranac ili zivite tu zadnjih godina i imate njihova dokumenta.

U Srbiji na tv svako zivi moze da dodje na Tv,i da soli pamet narodu o njegovoj istoriji i tome kakvi su,pa to u ozbiljnim drzavama ne moze.Zamislite da neki srbin zivi u Italiji ili Spaniji i njima tamo na Tv ili javno ako je poznat tamo soli pamet o njihovoj istoriji jos ih i pljuje,pa ne bi imao sansu za to,samo bi mu vrata pokazali.

Tako je. Glavno pitanje je zasto Srbi dopustaju rvatima da im rvati sole pamet o Jasenovcu i broju zrtava? Ili opcenito o NDH? Cak i na Happy Tv. Zamisli da nemci sole pamet jevrejima o broju zrtava i ostalo..... Nemoguce. Zamisli da Nemci Jevreje nazivaju agresorima danas??!!! Srbi trebaju da opale samar rvatima preko gubice, sa njima se ne raspravlja o NDH. Takodje, dok amerikanci ne budu sudjeni za Vietnam i holokaust u Vietnamu, a da ne pominjem druge genocide sa crncima, indijancima itd... (po sluzbenim podacima minimum milion ubijenih civila od tog oko 200 000 dece u Vietnamu) Srbi trebaju progasiti presude haskog suda nistavnim. Pa makar bile sankcije. Nedati se gaziti i ponizavati od americkog agresora. Zamisli, neko u gradjanskom ratu strelja 1200 terorista u Srebrenici, jos ih 3500 pogine u proboju jer se nisu hteli predati (kao i ustase na bleiburgu 1945) znaci legitimna su meta, a to onda Haag proglasi ni manje ni vise genocidom, a jos Srbi im zenu i decu prebacili autobusima na muslimansku stranu (jos napuhuju brojke). A Vietnam nista. A ko ce da sudi katolickoj crkvi za zlocine protiv covecnosti i njihove genocide?! Imali taj Haag?
Ovde **** lud zbunjenog. Ako si amerikanac ili Vatikan ubijas nekaznjeno milione kroz vekove, za tebe ne vredi Haski Sud, ukljucujuci decu, ako si Srbin i ubijes par hiljada muskaraca u gradjanskom ratu e to je genocid.
Te presude ponistiti na srpskom teritoriju i u srpskim knjigama. Oni neka zive svoju realnost, a Srbi da zive istinu.

Poslednja izmena:
Kada je koncert ovom kretenu alavom
Ne mogu da vjerujem da je rasprodao tri arene
Sledeci Tompson i ona sektasica sa Kosova

Tako je. Najaca fora je kada u vezi Kosova pokusavaju Srbe praviti budalama. Tipa "Pa sta ce vam Kosovo, sta ce te sa tih dva miliona albanaca. Ko ce to kontrolirati....". Njima nije jasno da mi ne racunamo na dva miliona albanaca. Nego cemo kopirati Tudjmana. Ako je citav zapad podrzao Tudjmana, onda ga imamo pravo kopirati i pozivati se na njega. Nista necemo novo izmisljati, samo kopirati rvate. Znaci, albancima ostaviti dva prolaza prema Albaniji da se izvuku, a oni koji ostanu dobit ce sva prava kao i 2000 Srba koji su ostali nakon 'Oluje'. Znaci, nista necemo praviti novo, samo kopirati rvate. Ako su im svi generali pusteni, onda niti nasi nece biti sudjeni. Tj, necemo ih dati. Ako mogu rvati, mozemo i mi.
Znaci nisu se rvati bavili pitanjima "kako ce kontrolisati 600 000 krajiskih Srba". Nego su ostavili dva prolaza da Srbi odu. Tako cemo i mi sa siptarima.

Tako da ne slusajte to manipulisanje sta ce nam Kosovo i dva miliona albanaca, tih dva miliona ce zavrsiti u Albaniji. A Kosovo ce biti cisto. Ako moze Tudjman, Gotovina, Markac, Norac.... mozemo i mi. Inace, nakon te akcije treba u ustavu napisati da albanci imaju zabranu 200 godina ulaziti na Kosovo, obzirom koliko su zla nanijeli Srbima. Tako se prave istorijske lekcije.

E da, sad se setio. Da zavrsim pricu oko Kosova, slicno se moze kasnije koristiti u vezi drugih okupiranih srpskih teritorija.

Naime, nikada na televiziji nema ovoga sto sam pisao odredjenim ljudima u Srbiji. Kao da su svi oni koji gostuju po tv potpuno nesposobni. Evo steta sto je radjeno tako pacerski ovo na Kosovu neki dan ali daje nadu.

Plan se sastoji od tri faze, sa jednom predfazom. Znate kako neki na tv stalno spominju da treba ici na Kosovo, pa drugi kazu al to je rat sa Nato? Ali nikako da pruze resenje.
Znaci treba stvoriti situaciju da srpski vojnik ne dodje na Kosovo da ne izazove momentalne Nato udare, a opet da se proteraju amerikanci i Kosovo vrati u Srbiju. Kako to proizvesti?

1. Ne moze se na Kosovo, ok, al amerikanci ne mogu naterati Srbe sa kim ce Srbi suradjivati ili koga ce voleti ili ne. Nametnuti Kosovu sankcije, zatvoriti granice, nista da ne prolazi, niti struja. Zatvoriti vazdusni promet prema Kosovu, sve sto leti prema Kosovu oboriti. Te sankcije da traju dokle se Kosovo ne vrati u Srbiju. Tako je i Tudjman sa Krajinom.

2. Sa Republikom Srpskom dogovoriti zabranu prelaza BiH granice svim albancima iz smera Crne Gore. Tako da siptari mogu samo preko jadranskom mora ili Bugarske i Rumunije okolo u zapadnu evropu.

3. Upotrebiti ucinkoviti talibanski nacin ratovanja ubacivanjem diverzantskih grupa, auto bombi i ostalog.... da se situacija na Kosovu napravi nemoguca za zivot. Nakon 20 godina takvih akcija amerikanci su proterani iz Afganistana. Kao i nekoc Sovjeti. Znaci da je taktika uspeh. Ili ce Kosovo biti srpsko ili nicije.
Kosovo koje bi bilo zatvoreno sa tri strane, ne moze ekonomski da opstane dugorocno.

4. Takodje treba popravljati odnose sa makedoncima, da se pridruze borbi. A onda i crnogorci nakon makedonaca. Makedoncima siptari smetaju.

5. Znaci, akcije bi bile provodive, Kosovo izolovano, a srpski vojnik nebi dosao na teritorij Kosova (regularna vojska) da da povod bombardovanju.

6. Ima jedan preuvjet ovima fazama koji je najtezi. Srbija bi trebala koliko je moguce, kontaktirati za savet Severnu Koreju i Iran, kako se oni razvijaju pod sankcijama. Takodje da Srbija pokusa koliko je moguce osim vlastite proizvodnje, da se otkaci ekonomije EU koliko je moguce. Zato sto ako uslede sankcije da srpska ekonomija puno ne pati. Ovaj deo je najtezi za provesti ali bi otvorilo vrata u direktnoj borbi za Kosovo.

Dali ste primetili kako je stoka iz EU pocela da cvili kada su im Srbi pipnuli njihovo čedo pre par dana? I to samo sa 30 ljudi. I trebaju da cvile. Njihov cvilez nama treba biti najlepsa muzika u istoriji covecanstva.

Ovo je jedini nacin dok su amerikanci dole sa vojskom, kako se aktivno na terenu bori za Kosovo. Takodje, Srbi sa Kosova, trebaju da formiraju neku svoju oslobodilacku vojsku Kosova bar jednu jedinicu, tek toliko da postoji. Ako su mogli siptari pa ih ne smatraju na zapadu teroristima, onda Srbi u svojoj zemlji koja je okupirana mogu isto. Setite se, i streljane ljude u Kragujevcu su nemci smatrali teroristima.
Srbi moraju ih naterati da cvile ko prasad. To je muzika ona prava..

Back