da li i vi mislite da smo i dalje otpad zapadne evrope

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad god odem u bg, šokiram se koliko se tamo voze novi i dobri automobili...i shvatim koliki sam provincijalac i kol'ko smo mi u provinciji bedni...
Ma druga država...

ovo je jedna zabluda....

mislim,tacno je da u beogradu ima dosta novijih i boljih automobila nego u ostatku srbije,ali beograd danas ima vise od 2 miliona stanovnika........i sad,ako neko vidi 20-30-40(pa neka ih bude i 100) novih i skupih automobila po ulicama on misli kako svi voze dobra kola,standard je veci itd.......

a ustvari to je samo 100 automobila na one milione ostalih ljudi u beogradu,koji daleko od toga da voze tako nesto.......vec bas ono sto je prosek po srbiji....automobile stare 15 ak godina....i to cesto domace proizvodnje

A druga stvar u BGu je da oni sa starijim autima izlaze na ulicu samo kad 'moraju'. Na posao idu GSPom, koji se nista nije promenio vec godinama. Malo bolji autobusi, ali i dalje smrde cim temperatura pregura 15 stepeni.
A u unutrasnjosti, gde na svakih 1h imas autobus i gde ti auto trosi 6-7l (za razliku od potrosnje u BGu koja nikome nije ispod 10 i retko kad se prebacuje vise o treceg stepena prenosa (ovo se odnosi na period najvece guzve kad ljudi idu na posao i s posla)), svi voze ono sto imaju i nikad ne dolaze u dilemu da li da idu autom ili da cekaju bus. Dok ovde, gde god krenem autom, prvo razmisljam da li cu moci da ga parkiram, pa onda koliko cu morati da pesacim od mesta gde sam parkirao... Pa kad krenem prema centru neretko koristim GSP.

mislim,tacno je da u beogradu ima dosta novijih i boljih automobila nego u ostatku srbije,ali beograd danas ima vise od 2 miliona stanovnika........i sad,ako neko vidi 20-30-40(pa neka ih bude i 100) novih i skupih automobila po ulicama on misli kako svi voze dobra kola,standard je veci itd.......

a ustvari to je samo 100 automobila na one milione ostalih ljudi u beogradu,koji daleko od toga da voze tako nesto.......vec bas ono sto je prosek po srbiji....automobile stare 15 ak godina....i to cesto domace proizvodnje
Ne bih se složio sa ovim nikako.
Dosta se krećem po gradu, i to ne samo po ulicama, nego i dosta kroz parkinge. Zadji malo peške po blokovima na NBG-u pa ćeš videti i sam.

Na posao idu GSPom, koji se nista nije promenio vec godinama. Malo bolji autobusi, ali i dalje smrde cim temperatura pregura 15 stepeni.
Ni sa ovim se ne bih složio. Autobusi su u poslednjih par godina mnogo bolji nego što su bili ranije. Istina je da ima krševa još uvek, ali recimo u kraju gde ja živim - 9 linija, a sve novi Mercedes ili Ikarbus autobusi sa klimom. Ima par lošijih tramvaja i trolejbusa, od lošijih autobusa su uglavnom većina oni dupli.

Pa kad krenem prema centru neretko koristim GSP.
Takodje, posebno kada idem u toku dana ili špice. Lepo sednem u vozilo GSP-a, pa me baš briga to što isto troši 30 litara dizela i što se okolo svi olupavaju u gužvi.

Ne bih se složio sa ovim nikako.
Dosta se krećem po gradu, i to ne samo po ulicama, nego i dosta kroz parkinge. Zadji malo peške po blokovima na NBG-u pa ćeš videti i sam.

ja ti GARANTUJEM i kada zadjes po blokovima neces videti vise od 100 dobrih automobila......a beograd ima vise od 2 miliona ljudi(neko kaze da se blizi cifri od 3 miliona)...

pa sad ti vidi.....

(mada,relativno je i to sta je za nekoga dobar automobil)

ja ti GARANTUJEM i kada zadjes po blokovima neces videti vise od 100 dobrih automobila......a beograd ima vise od 2 miliona ljudi(neko kaze da se blizi cifri od 3 miliona)...

pa sad ti vidi.....

(mada,relativno je i to sta je za nekoga dobar automobil)

Па сад ако је за тебе добар ауто само стар 2 године и скупљи од 15 000, онда хлебига... Ја сам у Блоку сваки други дан и могу да кажем да има доста нових аутомобила - било "нових" из увоза било нових одистински.
И слажем се са УлтраЗвуком, ситуација је много, много, много боља него у провинцији.:neutral:

Па сад ако је за тебе добар ауто само стар 2 године и скупљи од 15 000, онда хлебига... Ја сам у Блоку сваки други дан и могу да кажем да има доста нових аутомобила - било "нових" из увоза било нових одистински.
И слажем се са УлтраЗвуком, ситуација је много, много, много боља него у провинцији.:neutral:

ja sam vec napisao da u Beogradu definitivno postoji najbolji vozni park u Srbiji.....znaci tamo ima dosta novijih i boljih automobila nego sto je to slucaj u drugim gradovima Srbije......(mada i da jos neki grad u Srbiji ima skoro 2 ipo miliona stanovnika i tamo bi bilo vise novijih automobila)

ali to ne znaci da u beogradu VECINA ljudi vozi dobre automobile,niti da je Bg neki MONTE KARLO sto se tice automobila....

danas u beogradu ima par desetina hiljada ljudi koji imaju prilicno kesha.......nebitno sada kako su do toga dosli.....i sad,vecina od njih vozi dobre automobile,ima dobre kuce stanove itd......ali opet naglasavam to je PAR DESETINA HILJADA ljudi,a nasuprot njih stoji DVA MILIONA drugih ljudi koji zive u Beogradu...

i sad,kada neko dodje u beograd,i vidi makar deo od onih par desetina hiljada ljudi sa njihovim dobrim kolima,on ce da pomisli nesto tipa "WAOO"........odnosno,stvorice mu se iluzija kako je tu sve mnooogo bolje nego u njegovom gradu.....

a u SVAKOM gradu postoji neki tajkun,politicki funkcioner,muvator razne vrste,prodavac magle koji ima kesha i dobar auto.......e u Beogradu je to isto samo 10,20,30 puta uvecano,jer je grad veci.....

Veruj mi da je slika bolja nego u provinciji... pa čoveče, ljudi po Srbiji nemaju para kafu da piju po kafićima a u BG je sve puno kao oko.

iskreno,ja nisam video grad u Srbiji gde kafici nisu puni manje-vise....gotovo u bilo koje doba dana,sto je najapsurdnije....(?!)

kako,zasto,sta rade ti ljudi,cime se bave ni meni zaista nije jasno.....

mada naravno bg prednjaci u tome......a tek ona ARMIJA blejaca po delta sitiju,merkatoru i slicnim mestima.....(?!?!)

ovo je jedna zabluda....

Znači ja sam bio srećan da se zateknem u Beogradu baš u momentu kada je ta šačica srećnika isterala svoje automobile...:super:

Znači ja sam bio srećan da se zateknem u Beogradu baš u momentu kada je ta šačica srećnika isterala svoje automobile...:super:

a zasto bi ti bio "srecan" tom trenutku?

i nisu oni te automobile nigde ISTERALI,vec automobili ionako stoje isterani jer ogromna vecina beogradjana zivi u zgradama i nema garazu odakle bi isterali auto...

tako da ovde automobili stoje po parkinzima(gde se redovno "KOLJU" ljudi medjusobno za parking mesto,gde postoji dobra sansa da im neko ocesa,udari,ogrebe ili sta vec auto ili najgore da im neko POKUPI auto,narocito ako je neki noviji AUDI ili GOLF u pitanju)

Back