Da li fizički izgled pokazuje psihičke osobine?

Mislim da da. Svojevremeno je na forumu pisao Psihologue. On je bio majstor da na osnovu fotografija lica proceni ličnost.
Ne znam tog forumaša ali imam ortaka koji mi je jednom detaljno opisao karakter neke devojke, (bliže terminu "žena" doduše, nebitno to sad).
Oči pa hajde ali nos, oblik, ono je za magistraturu.
Nepogrešiv je. I srećno oženjen jer ima tu sposobnost ;)

Ne znam tog forumaša ali imam ortaka koji mi je jednom detaljno opisao karakter neke devojke, (bliže terminu "žena" doduše, nebitno to sad).
Oči pa hajde ali nos, oblik, ono je za magistraturu.
Nepogrešiv je. I srećno oženjen jer ima tu sposobnost ;)
iz očiju takođe može da se pročita energija osobe ko ume, bio sam u kontaktu sa par osoba koje su to umele

Nema šanse. Mimika, gestikulacija, grimasa, pogled mogu nešto da kažu, ali mirno lice ne.
"Pokeraška faca". Mnogi od nas znaju da prepoznaju te trikove (nisu zapravo trikovi jer je realno tako) ako pogleda dole na desno- laže, ako pogleda dole u levu stranu- ne laže, plus sitni tikovi i mimike.
Ali preko fotografije- stvarno svaka čast. Možda tu gleda pozu tela, glave, gleda li direktno u objektiv, itd.

Često čujemo da su ljudi sa visokim čelom inteligentni, da li su? Da li su ljudi sa krupnim očima i otvorenim pogledom iskreniji? Pune usne-strastveni?

Da li prilikom izbora partnera mi podsvesno taj skup sitnih fetiša koji nas privuče, pripisujemo nekim pozitivnim psihičkim osobinama? I da li se psihičke osobine mogu pročitati iz fizičkog izgleda?
Ne mogu. Iz ponašanja, mimike lica, sakadičkih pokreta očiju (u kontekstu) mogu, iz samog izgleda kao takvog ne.

Back