Da li da stavljam staklenu vunu??

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Autorska tema.
Imam halu 8x10m na koju bih stavio staklenu vunu. Od vajkada sam cuo da je vuna ne zdrava, moze li neko da mi opovrgne tu tvrdnju ili dokaze , naravno sa obrazloženjem..

Hvala unapred

Staklena vuna je najgora izolacija koja postoji.
Termalni koeficijent je isti kao kod stropora.

Kamena vuna je najbolja izolacija koja moze da se ugradi.
Ali je i najskuplja.

nije to ona nekadasnja , stetna staklena vuna

sad se prave bolje i bezopasne, kamena i staklena imaju slicna svojstva

za ponesto su bolje od stiropora za ponesto su losije

jesu jeftinije ali zbog potrebe bolje zastite od vlage izgube prednost , bolje su kod potrebe zvucne izolacije

komplikovanije za postavljanje

pa se zbog toga materijal bira prema potrebi i mogucnostima

nije to ona nekadasnja , stetna staklena vuna

sad se prave bolje i bezopasne, kamena i staklena imaju slicna svojstva

za ponesto su bolje od stiropora za ponesto su losije

jesu jeftinije ali zbog potrebe bolje zastite od vlage izgube prednost , bolje su kod potrebe zvucne izolacije

komplikovanije za postavljanje

pa se zbog toga materijal bira prema potrebi i mogucnostima
Ne znam koliko je to dokazivo da se sada prave bolje i bezopasne. Ne volim da zvučim kao pesimista, ali sve novo što se pravi i smišlja po mom mišljenju baš i ne ide u korist čoveku i čovekovom zdravlju - ne samo u ovoj oblasti već u svim.

Ne znam koliko je to dokazivo da se sada prave bolje i bezopasne. Ne volim da zvučim kao pesimista, ali sve novo što se pravi i smišlja po mom mišljenju baš i ne ide u korist čoveku i čovekovom zdravlju - ne samo u ovoj oblasti već u svim.
smetalo je kad dises, teralo na kasalj , grebuckala je i ruke ako je dodirujes bez rukavica.

sad je meka i fina, mozes umesto jastuka da je koristis

kratkotrajan utisak , mozda i smeta dugorocno

Autorska tema.
Imam halu 8x10m na koju bih stavio staklenu vunu. Od vajkada sam cuo da je vuna ne zdrava, moze li neko da mi opovrgne tu tvrdnju ili dokaze , naravno sa obrazloženjem..

Hvala unapred
Otprilike dnevni boravak zvani hala nije problem izolovati ni staklenom vunom pod uslovom da imas na sta da je stavis. Ne moze da lebdi ispod krova. Znaci, ako imas tavan ili je krov podsiven mozes da je ubacis i izolujes po predvidjenoj proceduri za takve materijale.
Ako taj prostor ima neke specificne namene onda treba konsultovati propise koji tretiraju materiju skladistenja robe odredjenog tipa.
Ako ti ipak "hala" sluzi za slavu onda je dovoljno da nepropusnim materijalom izolujes prostor gde se nalaze ljudi. Svakako nema zracenja.

Kod mene u kuci je na tavanu bila staklena vuna.Posle 35 godina smo je izbacili,pretvorila se u prah i pepeo.Jos uvijek imam utisak nekog specificnog mirisa u sobi,a kog nije bilo prije.Mislim da je nezdrava kad udises te sitne cestice.E,sad,mnoge stvari su se otad promijenile...mozda su sad neki novi materijali bolji.

Back